Bilişim Teknolojileri

1000 TL’ye En İyi Laptop


1000 TL Bütçeniz varsa ve kullanabileceğiniz en uygun laptop arıyorsanız küçük bir araştırma yapmanız yeterli. Hemen hemen herkesin ilk yaptığı şey google’de araştırma yapmak ancak bu yeterli değil. Çevrenizde bilişim teknolojileri konusunda bilgili birisine danışıp ayrıca mağazalarda ufak bir gezintiye çıkmanız en uygun laptopu seçmeniz açısından daha sağlıklı olacaktır.

Laptop için bir çok kişi herhangi bir mağazaya girip “bana 1000 TL bilgisayar dediğinde” orada bulunan satış görevlisi kafasında belirlediği laptopu pazarlamak için inanılmaz bir pazarlama stratejisi taktiği ile o ürünü satacaktır. Bu nedenle özellikle bir mağazada sçenekleri ve alacağınız bilgisayarın özelliklerini bi kağıda yazıp çevrenizden birine danışarak almayı deneyin. Bilgisayar seçiminde en önemli üç unsur işlemci, ram ve ekran kartı‘dır. Bu üç özellik bilgisayarınızın performansını belirler. Bu özelliği yüksek olanlar en performanslı bilgisayarlardır.

Kısaca olay şudur. Net bütçenizi bir kağıda yazın ve internetten belirlediğiniz veya çevrenizden birilerinin belirlediği 3-4 laptopu birbiri ile kıyaslayın. Kıyaslama sonucunda elde edeceğiniz değere göre satın alın. Seçenekleri azalattığınızda laptopu almanız daha kolay olacaktır.

Mağazada satış yapan herhangi bir görevli satın alacağınız laptopun sizin için faydalı mı değil mi olayına bakmaz. Ürünü satmaya bakar. Bu nedenle aranızda ticari ilişki bulunan kişilerle ancak pazarlık edebilirsiniz. 2. E l’de alabilirsiniz. Ancak tanıdığınız birindne 2. el almanız sizin için daha faydalı. Tabi 2. el olayını araştırmadan ve ürünü görmeden sakın almayın.

Şimdi aşağıya an itibariyle 1000 TL’ye alınabilecek en uygun iki markayı yazıyorum. Asus X serisi ve Toshiba C50-B serisinden. Gerçektende iki marka oldukça kaliteli ve değerlerine göre performanslı. Günlük işlerinizde özellikle oldukça kullanışlı. Kaliteli ve şık bir görünüme sahipler. Film, müzik, vide, internet ve yüksek grafik istemeyen programları rahatlıkla çalıştırabilecek kapasitede.

Asus X Series X553MA-SX527B Notebook | Tıkla

Fiyat Yaklaşık 950 TL

asus x series x553ma-sx527b notebook

İşlemci : İntel Celeron N2940 1,83 Ghz. (max. turbo ile 2.25 Ghz) 2 Mb Önbellek
Ram : 2 GB DDR3 1600 MHz (Max. 8 GB) Ram
Sabit Disk : 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
İşletim Sistemi : Windows 8.1 with Bing
Ekran Karti : Intel HD Graphics

Toshiba C50-B-14Z Notebook | Tıkla

Fiyat Yaklaşık 1.100 TL

toshiba satellite c50 b 14z

İşlemci : Intel Celeron N2840 2.16 Ghz (1 Mb Cache)
Ram : 4 GB DDR3 1600 MHz
Sabit Disk : 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
İşletim Sistemi : Windows 8.1 with Bing
Ekran Karti : Intel HD 4400 Graphics

 

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı