Bilgi

2133 MHz RAM ile 2400 MHz RAM Farkı


Öncelikle bu iki RAM arasında kaldıysanız fark edebileceğiniz düzeyde bir performans artışı olmayacağını peşinen söylemeliyim. Aynı platform üzerinde 2133 MHz RAM ile 2400 MHz RAM arasında yapılan testlerde farklılığın düşünüleceği gibi çok yüksek olmadığı net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Oyuncuların aklına gelen şey ise FPS farkının ne düzeyde olduğu. Bir çok grafik tabanlı oyunlarda yapılan testlerde 1-3 FPS arasında bir farkın olduğu görülüyor ki bu oldukça düşük bir seviyede bir fark.

2133 MHz RAM ile 2400 MHz RAM sadece Render veya APU Sistemlerde dikkat edilecek bir detay olabilir ancak yine de görsel veya performans açısından çok bir katkısı olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

Fikir vermesi açısından Battlefield 1 Memory Benchmark Testleri – 1600MHz vs. 2400MHz, 3200MHz RAM

Bilgi Notu:

APU Sistemler; CPU sistem işlemcisi ve GPU grafik işlemcisini bir arada tutan bir birleşik işlemci türüdür. APU’lar GPU’nun grafik çekirdeğini barındırır RAM’ini barındırmaz. RAM olarak ise sistem RAM’inizi kullanır. APU sistemlerde problem yaşamamak için RAM modüllerini hem MHz olarak hem de GB olarak yüksek tutmak gerekmektedir.

Render, (bilgisayarda) çizilmiş veya düzenlenmiş olan ham modeli bir program aracılığıyla işleyip resim veya video haline çevirmektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için çeşitli bilgisayar yazılımlarına ihtiyaç duyulur. Bu işlemi yapan yazılımlara İngilizcede renderer denir.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı