Bilgi

2400 Mhz RAM’in 2133 Mhz Olarak Görünmesi


Herkese Merhaba. Bu yazımızda anakartınıza takılı halde olan “2400 Mhz RAM’in 2133 Mhz Olarak Görünmesi” konusu ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. MSI B250 Gaming Pro anakartıma “GSKILL 16GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz” RAM takılı halde iken özelliklerine baktığımda RAM frekansının 2133 Mhz olduğunu fark ettim. Aslında bunun temel nedeni oldukça basitti. XMP (Extreme Memory Profile) destekli bir platformda kullandığınız RAM ilk olarak JEDEC standartlarında çalışmaya başlıyordu. Orjinal değerine ulaştırmak için BIOS’tan XMP (Extreme Memory Profile) seçeneğini On veya Enable yapmanız gerekiyordu.

Eğer sizde de böyle bir durum bulunuyorsa anakartınızın özelliğine bağlı olarak (genellikle açılışta delete tuşuna üst üste basarak) BIOS’a ulaşıp XMP yazan yeri on veya enable yapmanız ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

CPU Z Programını (tıkla) kullanarak RAM frekansınızla ilgili temel detaylara ulaşabilirsiniz. Bu programı kullanırken RAM Frequency kısmında yazan değeri iki ile çarptığınızda çıkan değer RAM’inizin frekens değerdir. Ayrıca BIOS üzerinden de RAM frekansını (Mhz değerini) öğrenebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı