Bilgi

Lazer Yazıcı Nedir? Nasıl Çalışır?


Lazer Yazıcı Nedir?

Lazer Yazıcılar günümüzde en çok tercih edilen yazıcı çeşitlerindendir. Temelde neredeyse fotokopi makinaları ile aynı mantıkta çalışırlar. Sadece fotokopi makinası bir belgeyi taratıp yazdırırken Lazer Yazıcılar bilgisayardan gelen veriyi okuyarak kağıda işlerler.

Oki B840N Lazer Yazıcı

Oki B840N Lazer Yazıcı

Bilgisayardan aldığı BINARY (İKİLİ) veriyi bir lazer vasıtasıyla işleyerek TONER ve TAMBUR adı verilen birimler yardımıyla kağıda yazdırma işlemi gerçekleştiren bir yazdırma cihazıdır.

Nasıl Çalışır?

Lazer Yazıcılar toner adı verilen kuru (toz) mürekkep kullanılar. Bu mürekkebi kullanmak için üzerinde elektrostatik yük barındıran bir tambur kullanırlar. Lazer ışını bilgisayardan gelen veri doğrultusunda istenen noktaları negatif yükle yüklerler. Tambur sayesinde oluşacak baskının negatif fotoğrafı oluşturulur. Pozitif yükle kısımlar basım yapılacak şekil negatif alanlar ise arka alandır.

lazer yazıcı

Toner tambur üzerinde bu noktalara yapışarak kasetten gelen kağıdın yüzeyine yapıştırılır. Kağıdın ısıtılması ile toner kağıt üzerinde kalıcı hale getirilir. Kağıdın sıcak çıkmasının nedeni budur. İşlemin devamında ise tamburdaki baskısı biten elektrostatik resim temizlenmiş olur.

Lazer yazıcılar hızlı ve seri yazdırma konusunda oldukça başarılı olan yazıcılardan olduğundan sıklıkla kurumsal ve bireysel olarak tercih edilir. Laser yazıcıların renkli basım yapabilen tipleride bulunmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı