Bilgi

MAC Adresi Nedir? Nasıl Öğrenilir?


Bu makalemizde MAC Nedir? MAC Adresi Nasıl Öğrenilir? Sorusuna cevap vereceğiz. Mac adresi internete çıkan her bilgisayar, telefon, tablet ve benzeri cihazlarda üretici tarafından kodlanan bir bilgidir.

İngilizce “Media Access Control” kelimelerinden kısaltılmış olan MAC, 01:23:45:67:89:AB gibi 48 BİT’lik bir adrestir. İlk 6 harf veya sayı üretici firmayı son 6 harf veya sayı donanım bilgisini içerir.

MAC Adresi ağ donanımlarının birbirlerini tanımlanmasını sağlar. MAC adresi, sadece iç ağlarda haberleşmeyi sağlar. Her ne kadar dünyadaki her cihaz için benzersiz olsada ağ dışında herhangi bir işlemde kullanılmaz. MAC Adresinin amacı aynı ağ üzerindeki bilgisayarların birbirlerini bulmalarını sağlamaktadır. Aynı ağ üzerinde bulunan cihazların (modem, roouter, laptop, telefon, yazıcı, tabet) birbiriyle haberleşmesi MAC adresiyle mümkündür.

Not: MAC Adresini program v.s kullanmadan bilgisayardan değiştirebilirsiniz. Tıkla

MAC Adresi Nasıl Öğrenilir?

MAC Adresini öğrenmek için birden fazla yol bulunmaktadır. En kısa yolu;

Denetim Masası >>> Ağ ve Internet >>> Ağ ve Paylaşım Merkezi >>> Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir >>> Aktif olan Ağın Üzerini Çift Klikleyin (Kablosuz veya Kablolu) >>> Açılan Pencerede Ayrıntıları seçin.

mac adresi

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı