Bilgi

Bluedio T4S Bluetooth Kulaklık Yorum ve İnceleme


Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere “Bluedio T4S Bluetooth Kulaklık” konusunda bilgi vermeye çalışacağım. Öncelikle bu kulaklığı Gearbest.com’dan (buradan) aldım. Fiyatı doların durumuna bağlı olarak 200-215 TL arasında değişiyor. Sipariş verilmesinin ardından yaklaşık 14 gün içerisinde kulaklığı teslim aldım. Sizlerde bütçenizin durumuna göre indirimli günlere denk gelirseniz daha uygun fiyata alabileceğinizi söyleyebilirim.

Kulaklığın fiziksel olarak ilk dikkat çeken özelliği malzeme yapısı. Kafa kısmına denk gelen toka (kafa bandı) oldukça yumuşak bir malzemeden yapılmış ve taşıma sırasında rahatsızlık hissi uyandırmıyor. Üzerinde büyük harflerle TURBINE logosu mevcut ve aynı şekilde kulaklık tokaları üzerinde metalik aksamda TURBINE yazını görüyoruz. Kulaklık ve kafa bandı arasında özel alaşımlı maddelerden yapılmış parlak yapıda metalik bağlantı bulunuyor. Kulaklıklar tam doksan derece dönüyor. Bu kısıtlı dönme ile kulaklıkların hareket esnasında kafaya uyumlu hale gelmesi sağlıyor.

Bluedio T4S Bluetooth Kulaklık tam olarak 334 gram geliyor. Aslında malzeme kalitesi dikkate alındığın ilk başta biraz ağırmış gibi gelebilir. Özellikle daha önce kafa-üstü kulaklık kullanmayanlar ağırlığın fazla olduğu düşüncesine kapılabilir ancak kısa süre içerisinde alışacağınızı belirteyim. Kulaklıklar üzerinde ki kafa bandı hemen herkesin kafa yapısına uygun olacak şekilde 10 kademeli bir açılma sistemine sahip. Kafa yapınızın durumuna göre kademeyi arttırıp azaltabilirsiniz.

Bilmeyenler için kulaklıkların bağlantı noktası üzerinde R ve L harfleri yer alıyor. Bu harflerden R (Right) sağ kulağa L (Left) sol kulağa takılacağı anlamına geliyor. Sol kulaklık üzerinde herhangi bir tuş bulunmuyor. Sağ kulaklık üzerinde ise tek uzun tuş halinde ses arttırma/azaltma tuşu, yanyana iki adet play/pause ile MF tuşu ve dikey eksende ANC tuşu bulunuyor.

Size gelen ürün kutusunda Bluedio T4S Bluetooth Kulaklık ile beraber birer adet USB Şarj Kablosu (USB/Type-C), Ses Kablosu (3.5mm/Type-C), Kulaklık Çantası ve Kullanım Kılavuzu bulunuyor. Telefonunuz için kullandığınız yeni nesi Type-C şarj kablosunu (bilgisayara bağlı olarak) bu cihazı şarj etmek için kullanabilirsiniz. Ancak normal elektrikte (telefon şarjı ile) kullanmayı denemediğimi hatırlatayım.

Kulaklık içerisinde gömülü durumda 600mAh Li-ion Pil bulunuyor. Bu piller 1.5 saatte tam olarak şarj ediliyor. Tam şarjda 15 saat konuşma veya müzik dinleme olanağı sağlıyor. Hatta 10 dakikalık bir şarj ile 3 saat müzik dinleme/konuşma olanağına sahip oluyorsunuz.

Kulaklık üzerindeki tuşların ne işe yaradığını öğrenmeye gelelim.

İlk dikkat çeken tuş kulaklığın dış yüzeyinde dikey eksen bulunan ANC tuşu. Bu tuşu bir çok kişi ilk başta Power/Açma-Kapama tuşu zannediyor. Aslında bu tuşun tek bir fonksiyonu var. Aktif gürültü önleme tuşu olarak isimlendirebileceğiniz bu tuşu sürerek açtığınızda kulaklık üzerinde LED gösterge ışığı yanıyor. Bu şekilde iken yani ANC açık iken dışarıdaki sesi duyabiliyorsunuz eğer tuşu kapalı duruma getirirseniz o zaman dışardaki sesi duymuyorsunuz. Böylece iki fonksiyon sayesinde ya dış mekana ayak uydurabilir veya kendi dünyanızda derin düşüncelere dalabilirsiniz.

Cihazı açmak veya kapamak için aşağıdaki görselde bulunan tuşu kullanıyorsunuz. Bu tuşa uzun süreli bastığınızda kulaklığın Bluetooth özelliği aktif hale geliyor ve kulaklıktan hanım-kızımız Power On diye sesleniyor eğer tekrar uzun süre basarsanız bu kez Power Off diye ses geliyor. Tabi her uzun basışta tuş altındaki LED yanıp sönüyor. Bu arada cihazı yeni aldıysanız biraz (10-15 dk) şarj edin. Ayrıca unutmadan ANC açık veya kapalı iken Bluetooth özelliğini kapatabilirsiniz ancak ANC açık iken Bluetooth özelliğini açamıyorsunuz. Bu nedenle Bluetooth özelliğini açmak için ANC’nin kapalı durumda olduğunu kontrol edin. Bluetooth özelliğini aktif ettiğinize telefon, tablet gibi cihazınızdan var olan Bluetoothları açarak aramada çıkan Bluedio T isimli şeye bağlanın. Cihazınızdan bağlantı sağlandığına dair işaret aktif hale gelecektir.

Ses arttırma-azaltma tuşlarına gelelim. Bu tuşlara aralıklı bastığınızda sesi azaltma veya arttırma fonksiyonu veriyorsunuz. Ses azaltma tuşuna uzun süreli basarsanız bir önceki şarkı geliyor yok eğer ses azaltma tuşuna biraz daha kısa süreli basılı tutarsanız dinlediğiniz şarkının başına geliyor. Eğer ses arttırma tuşuna uzun basarsanız bir sonraki şarkıya geçiyor. Bu özellikle online dinlenen (Youtube vs.) çalışmıyor. MP3, MP4 olarak yüklediğiniz müzikler için geçerli.

Cihazın Bluetooth özelliğini açmak kapamak için yukarıda bahsettiğimiz tuşa iki kez üst üste basınca en sonra aradığınız kişiyi arıyor. Bir kez daha basarsanız aramayı kapatıyor. Eğer size bir çağrı gelirse bu tuşa bir kez bastığınızda konuşmaya başlıyorsunuz. Müzik dinlerken veya bluetooth bağlantısı varken çağrı gelirse hanım kızımız zero-five diye konuşmaya başlıyor. Çağrıyı/Konuşmayı sonlandırmak isterseniz bu tuşa bir kez basmanız yeterli.

Gelgelelim açma-kapama tuşunun üzerindeki tuşa. Bu tuş müzik dinlerken müziği durdurma ve tekrar çaldırma içine yarıyor. Kısaca Play/Pause tuşu oluyor.

USB Şarj Kablosu ile sadece cihazı şarj edebiliyorsunuz. Bununla herhangi bir cihazdan şarkı dinlemeniz mümkün değil. Ses kablosu ile de 3.5 mm Jack girişi bulunan telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlardan ses alabilirsiniz. Ses kablosu kullandığında kulaklık üzerindeki tuşları kullanamıyorsunuz. Bunun için ses azaltma-arttırma, şarkı değiştirme işlemlerini cihaz üzerinden yapmanız gerekiyor.

Bluedio T4S Bluetooth Kulaklık müzik dinlemek için tasarlanmış eşsiz bir cihaz. Gerek ses kalitesi gerekse kullanım kolaylığı açısından herkese tavsiye ediyorum. Özellikle evden işe giderken, seyahat ederken kablo karmaşasından kurtulup özgür bir şekilde kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız bu kulaklık tam size göre.

Bu arada hatırlatalım, T4S türbin 4.nesil üstün bir versiyondur. Ayrıntılar ve ses kalitesi tamamen yükseltilmiştir. Bas güçlendirmek icin titanize edilmis 57mm diyafram ve Bluedio Vector Flow teknolojisini benimser. Bu kulaklığın ses, malzeme kalitesi ve kullanım kolaylığı konusunda çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Bir kaç ekleme daha yapmam gerekirse cihaz Bluetooth 4.2 versiyonunu kullanıyor. Bluetooth müzik dinleme veya telefonla konuşma süresinin 15 saat olduğunu söylemiştik. Durağan modda yani hiçbir şey yapmadığınızda batarya 650 saate kadar standby modda kalabiliyor. Odada denediğimde Bluetooth ile 10 metreye kadar sorunsuz müzik akışını sağlayabiliyorsunuz. Araya duvarlar girdiğinde müzik kesilmeye başlıyor.

Buradan özellikle şunu hatırlatayım. Eğer “masaüstü bilgisayarda” mikrofon kullanarak oyun oynamak için alacaksanız hiç düşünmeyin. Çünkü bu kulaklığı “masaüstü bilgisayara” takip mikrofonunu kullanmazsınız. Evet masaüstü bilgisayara kablo ile jak girişine kablo bağlanıp oyun oynayabilir (ses alabilir) veya bilgisayarınızdan müzik dinleyebilirsiniz. Ancak karşı tarafa bu cihazın mikrofonu ile ses gönderemezsiniz. Haa bilgisayarınız veya laptopunuzun Bluetooth özelliği varsa o ayrı bir konu. Burada herhangi bir sıkıntı yok.

Bu cihazın temel amacı Bluetooth ile müzik dinlemek veya konuşmak olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Video, film izleme uzun süreli olmadığı sürece herhangi bir sorun yok. Ancak uzun süreli şeyleri bu kulaklıkla izlemeyi planlıyorsanız gecikme süresinin biraz rahatsız edebileceğini söyleyelim. Çok hareketli spor yaparken (koşma gibi) çok ideal bir tutuş sağlayacağını pek düşünemiyorum. Şahsen bu konuda başarısız bir kulaklık olduğunu düşünüyorum.  Yolculuk vs. içine gürültü önleyici tuşu sayesinde oldukça ideal.

Size gelen ürün kutusunun arkasındaki Bluedio etiketinin üzerini kazıdığınızda bir kod çıkacaktır.  Bu kodu https://bluedio.com/en sitesinin en altındaki Product Verification kısmına girin. Böylece kulaklığın orjinal olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Artı eksileriyle beraber bildiklerimi yazmaya çalıştım. 

Soru, görüş ve önerilerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Selametle.

6 Yorum

6 Yorum

  1. Zeynep

    17 Haziran 2018 at 16:34

    Merhabalar.. Benim max 250tl bütçem bulunmakta. Müzik dinlemeyi sevdiğimden uzun süreli dinlemede kulağı ağrıtmaması benim için çok önemli. Biraz araştırma yaptım ve şu üçü arasında kaldım.

    -JBL T450BT
    -Sony WHCH500B CE7
    -Bluedio T4S

    Bu üçünden hangisi daha iyidir ya da önerebileceğiniz başka bir kulaklık var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?

  2. Zeynep

    25 Haziran 2018 at 11:36

    Öncelikle ilgilendiğiniz içi teşekkür ederim. Mailinizi geç gördüm kusura bakmayın. Kulaklık öneriniz hem kablolu hem de kablosuz kullanılabilecek şekilde olursa çok sevinirim. Yardımınız için de çok teşekkür ederim.

    • Cüneyt Çağala

      25 Haziran 2018 at 11:39

      merhaba zeynep. işlerin yoğunluğundan biraz geç yazdım. kulaklık satın almayı planlıyorsan aslında biraz dikkatli bir seçim yapman gerekiyor. bazı kulaklık tipleri kulağa olmayabiliyor. genellikle bir hevesle aldığın kulaklık kulak yapınıza uygun olmayınca bir süre sonra çöp oluyor. 250 tl bütçe ile çok kaliteli bir kulaklık alman mümkün. jbl ve sony çok iyi bir seçim. zaten hali hazırda bu iki markada piyasadaki en iyi kulaklıkları barındırıyor. burada görsel olarak alacağın kulaklığı görmeden videolarını tam izlemeden alma derim. reklamlarda görsel olarak çok iyi gibi geliyor. ancak özellikle headset (kafa) kulaklıkları bazıları aynı şekilde kafa yapısına uymayabiliyor veya uzaylı gibi görüntü verebiliyor. verdiğin üç kulaklık modelide çok iyi. ama dediğim gibi kullanmadan alma derim. bunun için yakınındaki vatan bilgisayar, teknosa, istanbul bilişim vs. gibi mağazalardan alternatiflere bak derim.

      buletooth kulaklıklar moda trend halinde geldi. herkes telefonuyla kulaklık kullanıyor. kablosuz olması artı bir özellik. böylece kablo karmaşasından kurtuluyorsun.

      kulakiçi kulaklık mı yoksa headset dediğimiz kafaüstü kulaklık mı almak istediğini net bir şekilde belirlemen lazım. ikisininde kendine göre artı eksileri var. ama eğer tercih olacaksa kafaüstü kulaklık her zaman tavsiye ederim. renk seçimi ikinci bir olay olarak karşımıza çıkıyor. renkli olması güzel bir spor görünüm verebiliyor. diğer teknik özellikler ise çoğu kulaklıkta birbirine benziyor. sadece biraz kurcalayarak özellikleri öğreniyorsun.

      tavsiyelerime gelince. aman aman al diye değilde fikir vemesi içinde bakabilirsin. yazdığın üç modelide tavsiye ederim. ancak taktığında dış görünüm olarak nasıl bir şey olacağını tahmin edemiyorum. başkasında çok iyi görünen kulaklık sende kötü durabilir yada tam tersi başkasında kötü görünen sende gayet şık durabilir. kısaca kıyafet gibi.

      1- JBL t450btwht Wireless Kulaküstü Kulaklık- (Beyaz) – Tıkla

      2- JBL T110BTBLK Bluetooth Kulak İçi Kulaklık CT, IE, Siyah – Tıkla

      3- SONY MDR-XB50APB.CE7 Kulakiçi Kulaklık Siyah – Tıkla

      • Zeynep

        25 Haziran 2018 at 11:44

        Fikirlerinizi belirtip yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Kulaküstü almak istiyorum. Aslında Bluedio T4S almaya karar verdim. Birçok inceleme videosu izledim. Ancak kulaklığı deneyemeyeceğim için aklıma takılan bir şey var. Kulaklığın bass severler için olduğunu okumuştum. Diğer müzik türlerinde iyi bir ses veriyor mu? Bu konuda bilginiz var mı?

        • Cüneyt Çağala

          25 Haziran 2018 at 11:44

          merhaba. duydukların doğru. bluedio t4s kendimde kullanıyorum. aslında fırsat bulup çok kullanma şansım olmadı. ancak ses ve cihazın kalitesi çok iyi.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı