Sosya Medya

Facebook Hesabımı Nasıl Dondurabilirim?


Facebook hesabınızı geçici olarak dilediğiniz zaman dondurabilir ve dilediğiniz zaman geri dönmeyi tercih edebilirsiniz. Hesabınızı dondurmak için aşağıda anlattığım adımları izlemeniz yeterli.

Hesabınızı dondurursanız, Facebook’taki diğer kişiler profilinizi göremez ve insanlar sizi aratamaz. Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler, başkaları tarafından görülmeye devam edebilir. Hesabınızı dondurduktan sonra Facebook’a geri dönmek isterseniz, e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yaparak istediğiniz zaman hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Facebook’a veya başka bir yere giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanırsanız, hesabınızın yeniden etkinleştirileceğini aklınızda bulundurun. Bu, arkadaşlarınız, fotoğraflarınız ve gönderileriniz de dahil olmak üzere Facebook profilinizin tamamen geri yükleneceği anlamına gelir. Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için giriş yapmakta kullandığınız e-posta adresine erişiminizin olması gerektiğini unutmayın.

1- Tüm Facebook sayfalarının sağ üst kısmında bulunan  hesap menüsüne  klikleyin. Açılan panelden Ayarlar‘ı seçin

2- Sol sütunda Genel‘e tıklayın ve açılan pencerede Hesabı Yönet >>> Hesap Vârisi ayarlarını değiştir veya hesabını dondur kısmından >>> Düzenle yazan yeri seçin.

3- Hesabını Yönet kısmından ekranda aşağı inip Hesabını Dondur‘a klikleyin. Yazılan uyarıda “Hesabını dondurduğunda, profilin kapatılır ve adın ile fotoğrafın Facebook’ta paylaştığın şeylerin çoğundan kaldırılır. Başkaları bazı bilgilerini (ör. kendi arkadaş listelerinde adını ve kendilerine göndermiş olduğun mesajları) görebilmeye devam edecektir.”

4- Hesabını dondurmak istediğinden emin misin? Uyarısı çıkacaktır. Hesabını dondurduğunda, profilin kapatılır ve adın ile fotoğrafın Facebook’ta paylaştığın şeylerin çoğundan kaldırılır. Başkaları bazı bilgilerini (ör. kendi arkadaş listelerinde adını ve kendilerine göndermiş olduğun mesajları) görebilmeye devam edecektir. Diğer kısmını seçin ve ardından kapatma nedenine dair kısaca bir şeyler yazın devamında DONDUR deyin.

5- Bu kısımda sizden şifre isteyebilir.

6- Hesabını dondurmak istediğinden emin misin? Hesabını dondurduğunda, profilin kapatılır ve adın ile fotoğrafın Facebook’ta paylaştığın şeylerin çoğundan kaldırılır. Başkaları bazı bilgilerini (ör. kendi arkadaş listelerinde adını ve kendilerine göndermiş olduğun mesajları) görebilmeye devam edecektir. ŞİMDİ DONDUR diyoruz.

7- Hesabın donduruldu. Hesabını yeniden etkinleştirmek için, eski giriş e-postanı ve şifreni kullan. Siteyi eskisi gibi kullanabileceksin. Umarız yakında geri dönersin.

NOT: Hesabınızı kalıcı olarak silmek için: Hesabınızı kalıcı olarak silmeniz, hesabınızı bir daha asla yeniden etkinleştiremeyeceğiniz ve eklemiş olduğunuz içeriklere ve bilgilere bir daha ulaşamayacağınız anlamına gelir. Facebook’u bir daha kullanmayacağını düşünüyorsan ve hesabının silinmesini istiyorsan aşağıda verdiğim tek linkten silebilirsin.

Hesabını yeniden etkinleştiremeyeceğini ve ayrıca eklediğin içerik ve bilgilerin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini lütfen unutma. Hesabınızı kurtarma seçeneği olmadan kalıcı olarak silmek istiyorsanız, lütfen burayı klikleyin. Hesabınızı hala silmek istiyorsanız, verdiğim linkten Hesabımı Sil‘e tıklayın

1 Yorum

1 Comment

  1. Pingback: Facebook Hesabını Silmek ve Kapatmak [Resimli Anlatım] » TechWorm

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top