Sosya Medya

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek

facebook hesap sil


Herkese Merhaba. Bu yazımızda basit bir şekilde Facebook hesabınızın tamamen nasıl silineceğini kısaca anlatmaya çalışacağım. Burada dikkat etmeniz gereken husus facebook hesabının dondurulması işlemi değil tamamen kalıcı olarak silme işlemidir. Ve bu işlemin geri dönüşü yoktur. Facebook hesabını silmek istediğinizde şu uyarıyı alırsınız. “Facebook’u bir daha kullanmayacağını düşünüyorsan ve hesabının silinmesini istiyorsan, bunu senin için yapabiliriz. Hesabını yeniden etkinleştiremeyeceğini ve ayrıca eklediğin içerik ve bilgilerin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini lütfen unutma.  Hesabınızı hala silmek istiyorsanız, Hesabımı Sil‘e tıklayın”

Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silerim?

Facebook’u bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız, hesabınızın kalıcı olarak silinmesini talep edebilirsiniz. Hesabınızı yeniden etkinleştiremeyeceğinizi ve hesabınıza eklediklerinizin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini lütfen unutmayın. Bu işlemden önce Facebook’taki bilgilerinizin bir kopyasını indirmek isteyebilirsiniz. Hesabınızın kurtarma seçeneği olmadan kalıcı olarak silinmesini istiyorsanız, hesabınıza giriş yaptıktan sonra bize bildirin.

Hesabınızı sildiğinizde, insanlar Facebook’ta profilinizi göremeyecektir. Fotoğraflarınız, durum güncellemeleriniz gibi paylaştığınız şeylerin veya yedek sistemlerde saklanan verilerin tamamının silinmesi 90 güne kadar sürebilir. Bu bilgiler tarafımızdan silinirken, Facebook’u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez.

Facebook’ta yaptığınız bazı şeyler hesabınızda tutulmaz. Örneğin, hesabınızı silseniz bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar onda kayıtlı kalabilir. Bu bilgiler, siz hesabınızı sildikten sonra da kalır.

Facebook Hesabını Silmek İçin: Tıkla

facebook hesap silme

Hesabımı Nasıl Dondurabilirim?

Hesabını dondurduğunda ise profilin kapatılır ve adın ile fotoğrafın Facebook’ta paylaştığın şeylerin çoğundan kaldırılır. Başkaları bazı bilgilerini (ör. kendi arkadaş listelerinde adını ve kendilerine göndermiş olduğun mesajları) görebilmeye devam edecektir. Hesabını dondurmak için aşağıdaki fotoğraftaki adımları kullanabilirsiniz.

Menü >>> Ayarlar >>> Güvenlik >>> Hesabını Dondur.

hesap dondurma

Hesabımı dondurma ve silme arasındaki fark nedir?

Hesabınızı istediğiniz zaman dondurabilir veya silebilirsiniz.

Çeşitli nedenlerle geçici bir süre için hesabınızı dondurabilirsiniz. Bu seçenek size ayrılma ve istediğiniz zaman geri dönme esnekliği sağlamaktadır. Hesabınızı dondurursanız:

  • İnsanlar bu bilgiyi Zaman Tünelinizde veya Facebook’ta görmeyecektir.
  • Facebook’taki insanlar aramalarda sizi bulamayacaktır.
  • Gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler, başkaları tarafından görülmeye devam edebilir.
  • İleride Facebook’a geri dönmek isteyebileceğiniz için, hesabınızdaki bilgileri (ör. arkadaşlar, fotoğraflar, ilgi alanları) kayıtlı tutarız. Hesabınızı yeniden etkinleştirmeyi seçerseniz, geri döndüğünüzde profilinizdeki bilgileri bıraktığınız gibi bulabilirsiniz.

Hesabınızı kalıcı olarak silerseniz:

  • Hesabınıza yeniden erişim elde edemezsiniz.
  • Facebook’ta yaptığınız bazı şeyler hesabınızda tutulmaz. Örneğin, hesabınızı silseniz bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar onda kayıtlı kalabilir. Bu bilgiler, siz hesabınızı sildikten sonra da kalır.
  • Fotoğraflarınız, durum güncellemeleriniz gibi paylaştığınız şeylerin veya yedek sistemlerde saklanan verilerin tamamının silinmesi 90 güne kadar sürebilir. Bu bilgiler tarafımızdan silinirken, Facebook’u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez.
  • Bazı malzemelerin (ör. günlük kayıtları) kopyaları, teknik nedenlerden ötürü veri tabanımızda kalabilir. Hesabınızı sildiğinizde, bu malzemeler kişisel olarak ayırt edilebilir her türlü içerikten arındırılır.

 

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top