Sosya Medya

Facebook Hesabını Silmek ve Kapatmak [Resimli Anlatım]


Bu yazımızda sizlere kısaca Facebook Hesabını Nasıl Kapatabilirim? Facebook Hesabını Nasıl Silebilirim? Facebook Hesabını Tamamen Kapatma Nasıl Yapılır? Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirim? Sorularına –kısaca- yanıt vereceğim.

Facebookta hesap kapatma ile ilgili iki seçenek bulunuyor.

1- HESAP DONDURMA: Hesabınızı daha sonra –pişman olup dönmeniz halinde- tekrar açıp kullanabilirsiniz. Bu durumda HESAP DONDURMA işlemini yapıyoruz. Hesabını dondurduğunda, profilin kapatılır ve adın ile fotoğrafın facebookta paylaştığın şeylerin çoğundan kaldırılır. Artık kimse profilini göremez. Ancak bir başkasına göndermiş olduğun mesajlar gönderdiğin kişi tarafından silinmediğin sürece kalmaya devam edecektir. Hesabını dondurmak için BURAYI klikleyebilirsin.

Hesabınızı dondurursanız:

  • İstediğiniz zaman şifrenizle giriş yaparak yeniden etkinleştirebilirsiniz.
  • İnsanlar zaman tünelinizi göremez ve sizi aratamaz.
  • Bazı bilgiler görünür kalabilir (ör. gönderdiğiniz mesajlar)

2- HESAP SİLME: Hesabınızı tamamen silmek/kaldırmak isterseniz bu yöntemi kullanıyoruz. Ancak bu yöntemde hesabınızı sildiğinizde bir daha geri dönüşü olmuyor. Silme işleminin ardından tekrar erişim sahibi olamazsınız. Silme talebinden birkaç gün sonra silme işlemini gerçekleştirilir. Bu süre içerisinde Facebook hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızı silme isteğiniz iptal edilir. Facebook’u bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız, hesabınızın kalıcı olarak silinmesini talep edebilirsiniz. Hesabınızı yeniden etkinleştiremeyeceğinizi ve hesabınıza eklediğiniz hiçbir şeyin geri getirilemeyeceğini lütfen unutmayın.

1- Hesabını silmek için BURAYI klikleyebilirsin. Açılan pencereden HESABIMI SİL diyoruz.

2- Devamında ŞİFRENİZİ ve GÜVENLİK KODU‘nu girip TAMAM diyoruz.

3- Karşımıza şöyle bir uyarı çıkacak. “Hesabı Kalıcı Olarak Sil: Hesabın sitede donduruldu ve 14 gün içerisinde kalıcı olarak silinecektir. Bu 14 gün içerisinde hesabına giriş yaparak bu isteğini iptal edebilirsin. Uyarısı çıkacaktır. Tamam dediğimizde artık hesabımız 14 gün içinde silinecektir ve bizi giriş sayfasına yönlendirecektir. Artık işleminiz tamamdır. Hesabınız kapandı. 14 gün içerisinde de tamamen silinecek.

4- Bu 14 gün içerisinde tekrar giriş yapıp silme işlemini İPTAL edebilirsiniz. Tekrar giriş yaptığınızda aşağıdaki gibi bir uyarı çıkacak ve dilerseniz silme işlemini iptal edebilir veya onaylayabilirsiniz.

Yorum Yap

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top