Sosya Medya

Facebook Hesabını Tamamen-Kalıcı Olarak Nasıl Silerim?


Bu yazımızda sizlere -kısaca- Facebook Hesabını Tamamen Nasıl Silerim? Facebook Hesabını Nasıl Silerim? Facebook Hesabı Silme Linki Nedir? Facebook Hesabı Tamamen Kapatma Nasıl Yapılır? Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme İşlemini Nasıl Yaparım? Sorularına cevap vereceğiz.

Facebook‘u bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız hesabınızın kalıcı olarak (tamamen) silinmesini talep edebilirsiniz. Aşağıda anlatacağım işlemi yaptıktan hesabınızı yeniden etkinleştiremeyeceğinizi ve hesabınıza eklediğiniz hiçbir şeyin geri getirilemeyeceğini lütfen unutmayın.

Fcebook hesabınızı sildiğinizde, insanlar Facebook’ta profilinizi göremeyecektir. Facebook’ta yaptığınız bazı şeyler hesabınızda tutulmaz. Örneğin, hesabınızı silseniz bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar onda kayıtlı kalabilir. Bu bilgiler, siz hesabınızı sildikten sonra da kalır.

Hesabımı Dondurma ve Silme Arasındaki Fark Nedir?

Hesabınızı Dondurursanız; istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz. İnsanlar zaman tünelinizi göremez ve sizi aratamaz. Bazı bilgiler görünür kalabilir (ör. gönderdiğiniz mesajlar).
Eğer hesabınızı silerseniz; Silme işlemi tamamlanmasının (14 gün içinde giriş yapmazsanız) ardından tekrar erişim sahibi olamazsınız.  Talepten birkaç gün sonra silme işlemini gerçekleştirilir. Bu süre içerisinde Facebook hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızı silme isteğiniz iptal edilir.

Facebook Hesabını Tamamen Nasıl Silerim? Kalıcı Olarak Silme İşlemini Nasıl Yaparım?

Facebook’u silmekten eminseniz bir kaç adımdam hemen hesabınızı silebilirsiniz. Şimdi basitçe bu işlemin nasıl yapıldığını anlatalım.

1- Bu linki klikleyin https://www.facebook.com/help/delete_account açılan pencerede “Facebook’u bir daha kullanmayacağını düşünüyorsan ve hesabının silinmesini istiyorsan, bunu senin için yapabiliriz. Hesabını yeniden etkinleştiremeyeceğini ve ayrıca eklediğin içerik ve bilgilerin hiçbirinin geri getirilemeyeceğini lütfen unutma.” uyarısı çıkacak ardından HESABIMI SİL diyoruz.

2- Bu aşamada facebook hesabınıza ait şifreniz ve bir güvenlik kontrolü aşaması gelecek. Buraya şifreniz ve doğrulama harflerini girdikten sonra TAMAM diyoruz.

3- Son aşamada “Hesabı Kalıcı Olarak Sil: Hesabın sitede donduruldu ve 14 gün içerisinde kalıcı olarak silinecektir. Bu 14 gün içerisinde hesabına giriş yaparak bu isteğini iptal edebilirsin.” uyarısı gelecek. TAMAM diyoruz.

Facebook Hesabını Silme Talimatını İptal Etme

Eğer 14 gün içinde silme talimatı verdiğiniz hesabınıza giriş yaparsanız. Hesabının silmesi planlandı. Hesabını kalıcı olarak silmek istediğinden eminmisin uyarısı gelecek! Silmeyi iptal edebilir veya silmeye onay verebilirsiniz. Silmeyi iptal ederseniz facebook hesap silme talimatını iptal etmiş olacak ve facebooka giriş yapmış olacaksınız. 

Yorum Yap

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top