Bilgi

Foursquare Nedir? Nasıl Kullanılır? Özellikleri Nelerdir?


Foursquare Nedir?

Foursquare, akıllı telefonlardan ve bilgisayarlardan hesap açık oldukça kullanabilen bir yer bildirici programdır. Foursquare sayesinde gittiğiniz ve gezdiğiniz yerleri, hesabınızda arkadaşınız olarak bulunan kişilerin görebileceği şekilde yerinizi bildirme durumu yaparak haberleri olmasını sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda bulunduğunuz ortamın fotoğrafını çekip yer bildiriminize ekleyerek başkalarının da görmesini sağlayabilir, bunun dışında yaptığınız bildirimlerde düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi yazarak arkadaşlarınıza önerilerde bulunabilirsiniz.

Foursquare Özellikleri Nelerdir?

Foursquare programı, 2009 yılında Naveen Selvadurai ve Dennis Crowley tarafından ortaklaşa olarak piyasa çıkartılmış bir programdır. Çıktığı tarihten çok kısa bir süre sonra popülariteye kavuşan ve günümüzde yaklaşık 10 milyonluk bir kullanıcı kitlesine sahip olan program, kısa bir süre önce dünya genelinde aylık olarak 1.000.000 “check-in” (yer bildirimi anlamına gelmektedir) yapılmasıyla gündeme gelmiştir.

İsteyen kullanıcılar bilgisayarlarından açtıkları hesaplarıyla, isteyen kullanıcılar akıllı telefonlarında bulunan uygulamalarıyla, isteyen kullanıcılar da kısa mesajla birlikte bulundukları mekanlarda Foursquare üzerinden yer bildirimi yapabilmektedirler.

Bu program üzerinden yaptığınız her yer bildirimiyle birlikte adına “bagde” denen madalyalar kazanılmaktadır. Programa yeni getirilen güncelleme sayesinde artık ne kadar çok yer bildirimi yapılırsa kullanıcılar o kadar çok madalya sahibi olabilmektedir.

Bir nevi “level atlama” durumuna dönen yer bildirimi yarışlarında, en çok yer bildirimi yapmak için sürekli farklı mekanlarda farklı check-in’ler yapılması gerekmektedir.

Bulunduğunuz mekanda yer bildirimi yapmak adına programa girdikten sonra, check-in yapma butonuna tuşladıktan sonra çıkan mekan isimlerinden sizin bulunduğunuz mekanın üzerine tıkladıktan sonra “check-in yap” talimatı vermeniz yeterli olacaktır.

Eğer etrafta çok fazla mekanın bulunduğu bir yerdeyseniz, program bazen sizin içinde bulunduğunuz mekanın adını göstermeyebilir ya da daha önce orada o mekanın ismiyle yer bildirimi yapmış bir kullanıcı bulunmayabilir. Bunun için arama butonuna bulunduğunuz yerin ismini yazıp program eğer sonradan bulduysa yine yer bildirimi yapabilir ya da yeni bir yer bildirim adresi ekleyebilirsiniz.

Bu işlemi programın içerisinde “Add Venue” kısmından yapabilir, karşınıza çıkan bölümleri doğru bir şekilde doldurarak (kısaltmaların olmasına da dikkat etmelisiniz) daha sonra Google Maps’in koordinatları belirlemesini sağladıktan sonra yer bildiriminizi tamamlamış bulunabilirsiniz.

Foursquare Terimlerinin Anlamları Nelerdir?

“Explore” : “Keşfet” anlamına gelen bu seçenekte, üzerine tıkladığınızda “trending” ve “recommended”(önerilenler anlamındadır) kısımları karşısınıza çıkacaktır. Program sayesinde sizin bulunduğunuz yerin koordinatları GPS sayesinde belirlenecek ve bu sistemle birlikte bulunduğunuz mekanın ismi ekranda karşısınıza çıkacaktır.

“Me” : Kendi hesabınızı ifade eden bu butona tıkladığınızda, karşınıza “mayor”(başkan anlamındadır) ya da “badge”kısımları çıkacaktır. Gittiğiniz bir mekanda son 60 günlük süreçte en çok yer bildirimini sizin yapmanız halinde program sizi o mekanın mayor’u ilan etmektedir.

Bagde denilen rozetler ise hesap sahiplerinin en çok hangi mekanlarda ve hangi aktivitelerde bulunduğunu anlayabilmek adına kendisine sunulan rozetlerdir. Yani her durum için farklı farklı rozet çeşitleri bulunmaktadır. Bunu örneklendirmek gerekirse; bir yerde ilk kez check-in yapan hesap sahiplerine “Newbie” adı verilen çaylak rozeti hediye edilir.

Normalden daha fazla check-in yapan ve hep farklı yerlerde yer bildirimi yapan kişilere de program üzerinden “Adventurer” yani maceracı rozeti hediye edilmektedir.

“Friends” : Arkadaşlar kısmı olarak geçen bu bölümde de listenizde arkadaş olarak bulundurduğunuz isimlerin nerede olduklarını, hesap sahiplerinin yaptığı check-inler sayesinde görebilmeniz mümkün olmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı