Bilgi

Hangi Telefonu Almalıyım?


Elbetteki cebinizde en az 75 TL para varsa gidip herhangi bir mağazadan sıfır cep telefonu alabilirsiniz. Cep telefonu alırken aslında herkes bir çok temel şeylerin dikkate almadan reklamların veya çevrenin etkisiyle gidip bir cep telefonu alıyor. Bugün sizlere cep telefonu alırken neye dikkat etmeniz gerekiyor bir bir sayalım.

Önemli Not: BİR: Efenim ben sadece konuşma ve mesajlaşma (sms) için telefon alacağım derseniz AKILLI TELEFON ve DOKUNMATİK ÖZELLİĞİ olan telefonlardan kesinlikle önermiyoruz. Nedenlerinden en önemlisi bataryası çok çabuk bitiyor (12 saat felan) ve ortaya çıkabilecek sorunlar başınızı ağrıtabilir. İKİ: Efenim ben sadece konuşma, mesajlaşma (sms) ve Fotoğraf Çekmek için alacağım derseniz işte burda öyle yada böyle akıllı telefon almanız gerekiyor. Nedeni yeni nesil akıllı telefonlarda Fotoğraf Çekme Özelliklerinin oldukça kaliteli ve gelişmiş olması.

Şimdi telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz’in cevabını verelim:

1. SAR Değeri: Efenim SAR değeri kısaca vucudunuzun telefonla konuşurken veya normalde iken radyasyona maruz kalma şeysidir. Bazı telefonlarda bu değer oldukça yüksektir. Öyle ki kaçak telefonlarda sağlığınızı tehlikeye atacak kadar etkili olabiliyor. Ucuz deyip aldığınız kaçak telefonlar sağlığınız açısından olumsuz durumlar ortaya çıkarabilir. Cep telefonları için yasal üst SAR değerleri 1.6 W/kg iken Avrupa’da 2.0 W/kg’dir. Siz genede ne olursa olsun 1’in çok üstünde sar değerine sahip olan telefonlardan almayın. Samsung LG ve HTC sar değeri düşük telefon markalarıdır. Tüm telefonların sar değeri için TIKLA

2. RAM : Akıllı telefonlarda hepimizin bildiği gibi RAM olayı var. Janjanlı bir telefon alıp ama çok yavaş dediğiniz anda burda ram ve işlemci bileşeni devreye giriyor ki RAM etkisi burda en büyük paya sahip etmen. Artık mevcut uygulamaların çoğu yüksek RAM istemekte. Bu nedenle mümkün olduğunda 1 GB ve üzerinde RAM’i olan telefonları tercih edin.

3. İşlemci : İşlemci elbette çok önemli ama mevcut telefon işlemcilerin çoğu batarya sorununun çözülmemesinden dolayı birbirine yakın -yeni nesiller hariç- özelliklere sahip.

4. 3G : Efenim 3G nedir? Ne işe yarar? gibi bir soru düşündüğünüze eminim. Genelde GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMAK için kullanıldığını biliyoruz ki ikinci özelliği VERİ-DATA TRANSFERİ için kullanılmaktadır. Şirketler/Kurumlar arasındaki bilgi alışverişlerinde v.s genellikle bu özellikten yararlanılır. Mesela SORGULAMA UYGULAMALARI gibi. Çok mu gerekli bir şey. Kesinlikle bireysel olarak görüntülü konuşma için gerekli değil. Mevcut GSM operatörleri bunun için henüz yeterli teknolojiye sahip değil. Olmasada olur özelliklerden.

5. Dahili Hafıza : Adam/Bayan telefonu aldıktan bi ay sonra efendim bu telefon yetersiz bellek hatası verio die şikayetleniyor. Aslında Dahili Hafıza olayı bir telefon alırken çok önemli bir husus. Siz “aa bu telefon ucuz ve kaliteli” deyip telefonu alıp kullandığınız anda çektiğiniz fotolar, kullandığınız uygulamaların hepsi Dahili Hafıza’da yer kaplıyor. Siz siz olun 4 GB ve üzerinde Dahili Hafıza alın. Yok ben uygulama felan anlamam bana normal konuşacağım telefon lazım derseniz çokta önemli değil. Çektiğiniz fotoğraflar SD kart özelliği varsa oraya kaydediliyor zaten. Dahili Hafıza’yı Harica Hafıza (SD KART) ile karıştırmayın.

6. İşletim Sistemi: Android, Bada, BlackBerry OS, iOS, Standart OS,Symbian ve Windows Mobile İşletim Sistemileri şu anda telefonlarda kullanılmakta. Burda en büyük pay Android İşletim Sisteminin. Uygulama zenginliği ve kullanılabilirkin açısından Akıllı Telefonlarda Android en iyisi. Ama standart telefonlarda Symbian ve Standart OS mevcut.

7. Kamera Mega Piksel (MP): Bu çekme kalitesi ile ilgili bir durum. 2 MP ile 20 MP arasında değişiyor. Ama şu var Kamera Mega Pikseli eşit olan iki ayrı marka aynı kalitede çekmez. Hatta çok düşük Kamera Mega Piksel bazen çok yüksel Kamera Mega Piksel değerine sahip telefondan daha iyi çekebiliyor. Günümüzde (yazdığım anda) en yüksek Kamera Mega Piksel Sony Xperia Z2, Nokia Lumia 930 ve Nokia Lumia 1020’de var. Peki en iyi kamera hangi cep telefonda derseniz 1- İphone 6, 2- Samsung Galaxy S5, 3- HTC Desire Eye, 4- Samsung Galaxy Note 4, 5- LG G3, 6- Nokia Lumia.

Şimdi siz telefon almak için ayırdığınız parayı yazın bizde size alabileceğiniz uygun telefonu yazalım.

2 Yorum

2 Yorum

  1. Adviye

    20 Ekim 2018 at 21:53

    1500-2000

  2. Blue

    8 Aralık 2018 at 15:38

    Şuan reeder p10 kullanmaktayim tavsiyemiz nedir
    Tskler

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı