Bilgi

Kulaklık Tavsiyesi 2018 | Hangi Kulaklığı Almalıyım?


Müzik dinlemek veya oyun oynamak için bir kulaklık almayı planlıyorsanız bilmeniz gereken bazı noktalar var. Buna göre daha doğru bir seçim yapabilirsiniz. Artık kablolu kulaklık devri sona erdi. Halen bir çok kişinin kullandığına tanık olsak ta birkaç yıl içinde kablolu kulaklık olayı sona erecek. Devir kablosuz diye tabir ettiğimiz Bluetooth Kulaklık devri olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Bu nedenle tercihinizi kablosuz kulaklıktan yana kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bu tip kulaklıklarda ekstra kablolu kullanma seçeneğinizde bulunuyor. Zaten bir çok kablosuz kulaklık 3.5 mm Jak girişini destekliyor. Bunu bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlarda kullanmanız mümkün. Buradaki püf nokta ne amaçla kullanacağınız. Örneğin koşu gibi aktif hareket halinde mi yoksa normal seyahat halinde iken mi kullanacaksınız. Ayrıca bilgisayarda oyun oynamak için kullanacaksanız o zaman bilgisayarınızda Bluetooth özelliği olup olmadığına yoksa alacağınız kulaklığın mikrofon desteği olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü Bluetooth özelliğinde bir kulaklık aldığınızda mikrofonu yoksa 3.5mm jak girişi ile bilgisayara bağlıyorsunuz ancak bu sadece ses alabiliyor. Yani mikrofonu kullanamıyorsunuz. Bluetooth özelliğindeki bir cihaz laptop, bilgisayar vs. hem ses alabilir hemde ses gönderebilir. Bu nedenle  Bluetooth Kulaklığın mikrofonunu bluetooth özelliği olan cihazda kullanabiliyorsunuz. Buraya kadar herşey anlaşılmıştır umarım.

Burada şimdi sizlere kablosuz kulaklıklar konusunda biraz bilgi vereyim. Kablosuz kulaklıklar genel olarak headset (kafaüstü), kulakiçi kulaklıklar olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Burada kablosuz headset (kafaüstü) kulaklıkları –yukarıda belirttiğimiz üzere- kablolu olarak kullanabilirsiniz.

Kablosuz “Headset Kulaklıklar” kullanımı oldukça kolay kulaklıklardır. Bunun için –genellikle- ürünle birlikte şarj kablosu ve bir adet 3.5mm jak (ses kablosu) geliyor. Şarj kablosu ile kulaklığı sadece şarj edebilirsiniz. Bu şarj olayı yaklaşık 1-2 saat sürmektedir ve full şarjda kulaklık marka modeline göre 10-20 saat kullanma süreniz bulunuyor. Genellikle telefon pilleri gibi gömülü halde kulaklılar içinde batarya bulunuyor. Kablosuz bluetooth özelliğini açıp telefon, tabletinizle eşleştirdikten sonra kablosuz özelliğini kullanmaya başlıyorsunuz. Dilerseniz bununla sesli telefon görüşmesi yapabilir, gelen çağrılara kulaklık üzerinde yer alan tuşlara dokunarak yanıt verebilir, en son gelen çağrıyı arayabilir veya çağrıyı sonlandırılabilirsiniz. Müzik dinlerken bir sonraki veya bir önceki şarkıya geçebilir, şarkıyı tekrar dinleyebilir, müziği durdurup tekrar kullanabilirsiniz. Ayrıca ANC özelliği varsa dışardaki seside duyabilir veya tamamen kendi dünyanıza geçebilirsiniz. Hatta NFC özelliği destekliyorsa ve karşıdaki kişinin kulaklığı destekliyorsa müziğinizi paylaşabilirsiniz.

Eğer şarjınız biterse normal telefonun, tabletin, bilgisayarın jak girişinden kablolu (3.5mm jak – ses kablosu ile) kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Dediğim gibi jak girişini kullandığınızda ürün üzerindeki tuşları kullanamıyorsunuz. Bütün işlemleri telefon, tablet gibi cihazınızdan yapmanız gerekiyor ve mikrofonu kullanmıyorsunuz. Kısaca sadece müzik/ses dinleyebiliyorsunuz.

Kablosuz Kulakiçi Kulaklarıda aynı şekilde şarj edilme ve müzik seçeneklerini değiştirme, telefon görüşmeleri yapma özelliğine sahip daha hafif türde kulaklıklardır. Özellikle koşu gibi aktif spor yapıyorsanız bu seçenek daha uygun olacaktır. Çünkü headset kulaklıklar aktif koşu halinde kafada durması biraz rahatsız edebilir. Nihayetinde kafa üstünde 250-500 gram ağırlığında bir cisim taşıyorsunuz.

Müzik dinlemek için bir kulaklık alacaksanız her şeyden önce kaliteli bir marka ve iyi bir ses sistemine sahip olmasına özen gösterin. Aksi halde verdiğiniz para çöp olabilir. Piyasada çok sayıda marka model bulunuyor. Bunlar içerisinde en iyisi kuşkusu JBL’nin kulaklıkları. İlk tercihinizin bu markadan yana olmasını tavsiye ediyorum.

Bilgisayar oyunu için alacaksanız o zaman MİKROFONLU olanlardan tercih etmeniz gerekiyor ki bunu normal spor yaparken, seyahat ederken vs. kullanmanız biraz kötü görüntü oluşturacaktır.

Kulaklık Tavsiyesi 2018 | Hangi Kulaklığı Almalıyım?

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum. Yorum kısmına bütçenizi yazarsınız kısa zamanda uygun olan bir tavsiyede bulunabilirim. Burada şimdi piyasada hali hazırda en çok tercih edilen bazı kulaklıklar konusunda önerilerde bulunacağım. Alacağınız kulaklığın mümkün olduğunca inceleme videolarını izleyip görsellerini incelemenizi tavsiye ediyorum. Böylece çok iyi bir kulaklığa sahip olabilirsiniz. Aşağıdaki kulaklıkları daha uygun fiyata farklı platformlardan alabilirsiniz.

1- Kingston HyperX Cloud2 KHX-HSCP-RD Oyuncu Kulaklık | Yaklaşık Fiyat 450 TL (Link)

2- JB.JBLT450BTBLU Kablosuz Kulaküstü Kulaklık (Mavi) | Yaklaşık Fiyat 230 TL (Link)

3- JBL T290 Kulak İçi Kulaklık  | Yaklaşık Fiyat 75 TL (Link)

4- Xiaomi Hybrid PRO HD Kulak İçi Kulaklık  | Yaklaşık Fiyat 110 TL (Link)

5- JB.JBLE45BTWHT Kablosuz Kulaklık  | Yaklaşık Fiyat 430 TL (Link)

 6- SONY WHCH500B.CE7 Bluetııth NFC™ Kulaküstü Kulaklık | Yaklaşık Fiyat 230 TL (Link)

5 Yorum

5 Yorum

  1. Efe

    11 Haziran 2018 at 15:17

    Merhabalar müzik dinlemek için razer hamerhead serisini önerir misiniz?

  2. Zeynep

    11 Haziran 2018 at 20:40

    200-300tl bütçe var. Müzik dinlemeyi çok seviyorum o yüzden uzun süreli dinlemede kulağımı ağrımaya ak bir kulaklık almak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz??

  3. Zeynepp

    17 Haziran 2018 at 13:57

    Max 250tl bütçem bulunmakta. Uzun süreli dinlemede kulak ağrıtmaması benim için çok önemli. Müzik dinlemek amacıyla benim için önerebileceğiniz bir bluetooth kulaklık var mı acaba??

  4. atalante

    30 Eylül 2018 at 22:13

    jbl kulaklıklar cidden iyi telefonumun kulaklıkları jbl olduğu için biliyorum onun dışında telefonun kendi hoparlörü de çok iyi zaten

  5. Begüm

    20 Ocak 2019 at 22:24

    Merhaba iphone kullanıcısıyım kafaüstü kulaklık istiyorum mikrofonu ile telefon görüşmelerini ve siri’yi kullanmak istiyorum bunları kulaklık üzerindeki tuşlarla pratik olarak yapmak istiyorum dinlediğim müzik tarzı metal haliyle tüm enstrümanları ayrı ayrı duyabilmek istiyorum. Ek olarak dışarının sesi bana benim müziğimde de dışarıya çok çıkmasın istiyorum son olarakda ergonamik olsun istiyorum uzun saatler dinledigimde kulaklarımı rahatsız etmesin geniş yastıklı olsun bütçem ise opsiyona açık işin doğrusu kulaklıklar arasındaki çok büyük fiyat farkları gerçekten değermi çok anlamıyorum 250tl ye de var 3500tl ye de o yüzden bütçe belirleyemedim hak edip etmediğine karar veremediğindem ama tercihen 1000tl ve altı makul önereceğiniz modelin gerçekten değecek ekstra bi özelliğine göre bütçemi genişleyebilirim şimdiden teşekkürler coknuzun yazdım kusura bakmayın

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı