Bilgi

Statik IP Nedir? Ne İşe Yarar? Statik IP Nasıl Alınır?


IP numarasi, internete her girişte kullanıcıya sistem tarafından atanan bir nevi kimlik numarasıdır. Bu sayede bilgisayarlar arası veri iletişimi mümkün kılınır.

İnternete bağlanan kullanıcının dış dünyaya bağlantı sağladığı gerçek IP adresi çoğu zaman dinamiktir. Kullanıcının hizmet aldığı internet servis sağlayıcı, kullanıcıya o an boşta bulunan bir IP adresini verir. Bu yüzden internete her bağlantı yapıldığı zaman kullanıcıların dış dünyaya açıldıkları gerçek IP adresi değişebilmektedir. Dinamik IP Adresleri;

  • Bağlantı kopartılıp tekrar bağlanılınca değişebilir.
  • Periyodik olarak (örneğin her akşam saat 00:00’da) değişebilir.
  • Yük altında veya yüksüz durumda değişebilir.

Statik IP adresleri olan bilgisayarların adresleri değişmez. Sunucu görevi gören bilgisayarlar için tercih edilir. ADSL hattı tesis edildiğinde, aksi belirtilmemişse internet’e Dinamik IP ile bağlanılır (IP numarası, Internet’e giren herkese sistem tarafından verilen kimlik numarasıdır). Bilgisayarına uzaktan erişim yada bir web sayfası yayımı olanağı isteyen kullanıcının Statik IP sahibi olması gerekir (Örneğin:Video konferans, Uzak Masaüstü Yönetimi, Oyun Sunucusu v.b. işlemlerde). Yani Statik IP adresi alınması durumunda yapılan her bağlantı için aynı IP adresi alınacaktır.

ADSL hizmeti ile beraber sadece bir adet statik IP adresi alınabilir.

IP (internet protokol) numaraları protokol kapsamında sınırlı olduğundan normalde her bağlantı için dinamik yapıda rastgele atanmaktadır. Yani internetten çıkıp tekrar girdiğinizde IP numaranızın değiştiğini görürsünüz. Eğer bu numaranın size özel tanımlanarak hiç değişmemesine ihtiyacınız varsa, internet bağlantınıza ek olarak Statik IP ürününü kullanmanız gerekir. Bu durumda size atanan IP numarası bir başka kullanıcıya atanmaz ve her zaman bileceğiniz bu sabit IP numarasını internet dünyasında bir nevi adres olarak kullanabilirsiniz. Statik IP bilgisayarınıza değil, bağlantıyı yaptığınız modeme verilir. Böylece aynı modemden bağlantı yapan birden çok bilgisayar kullanımları için de statik IP hizmeti geçerlidir.

Statik IP genellikle; bilgisayara uzaktan erişim, oyun sunucusu, web – alan adı hizmeti, e-posta sunucusu, uzaktan masaüstü yönetimi, FTP hizmeti, video konferans, VoIP, VPN gibi uygulamalar için kullanılmaktadır.

Bu ve benzeri uygulamalar için atanacak Statik IP kullanımlarında güvenlik tedbirlerinin maksimum seviyede alınması gerekmektedir.

Türk Telekom İçin Statik IP Fiyatları

İletişim: 444 1 444 Aramanız gerekmektedir.

1 Nisan 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Statik IP hizmetinin fiyatı vergiler dahil aylık 15 TL’dir.

 

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı