Bilgi

W3 Total Cache Kurulumu ve Ayarları 2016


Herkese Merhaba, Bu makalemizde WordPress’in olmazsa olmaz en önemli eklentisi olan W3 Total Cache kurulumu ve konfigrasyonu hakkında kısaca bilgi vereceğim.

Genellikle bir çok kişi WordPress sitesinin hızlandırmaya karar verdiğinde bu eklentiyi kurmaya karar verir. Alternatif olarak WP Super Cache’de kullanılabilir. Ancak WP Super Cache eklentisi çoğu zaman wordpress sitesi ile uyumsuzluk gösterdiğinden sitenin yapısını genellikle bozmakta. Hatta bazen siteyi kullanılmaz hale getirebiliyor.

Şimdi gelgelelim W3 Total Cache Kurulumu ve Ayarlarına. Bu eklentiyi kurmayı düşündüğünüzde çok karmakarışık ayarlarının olduğu düşünülür ilk başta. Bir çok yerde uzun uzadıya eklentinin kurulumu ile ilgili ayarlara yer verilmiş.

Aslında bunların hiçbirisine gerek yok! Boşuna zaman kaybetmeyin. Bu eklentinin ayarları ile ilgili verilen AYARLARIN HEPSİ AMA HEPSİ default ayarları! Yani siz eklentiyi indirip kurduktan sonra aktif hale getirdiğiniz AYARLAR ile birebir aynı. Kısaca eklentiyi aktifleştirdikten sonra hiçbirşey yapmanıza gerek yok. Hatta eklentiyi kurduktan sonra ayarları ile oynamamanızı tavsiye ediyorum. NOT: CDN Kullanıyorsanız bu durumda sadece CDN ile ilgili ayarları yapmanız yeterli.

Peki bu eklenti siteyi hızlandırıyor mu? KESİNLİKLE EVET! Eğer bu eklentiyi kurup etkinleştirdiğinizde GOOGLE SPEED ile test ettiğinizde siteniz hızlanmıyorsa o zaman sitenizde başka sorunlar var demektir. Peki nedir bu sorunlar?

Aslında mantık şudur. Web sitenizin teması ve kullandığınız eklentiler sitenizin hızını belirleyen en önemli unsurlar. Tabi ki hosting firmanızın serverlarının hızıda büyük oranda etkili.

Yapacaklarınıs kısaca şu: P3 (Plugin Performance Profiler) eklentisi ile sitenizin hızını düşüren eklentiyi bulun ve gerekiyorsa silin. Ardından gereksiz eklentileri devre dışı bırakıp WP Optimize eklentisi ile sitenizi optimize ettikten sonra bu eklentiyi de devre dışı bırakın. Ara ara (Aylık veya haftalık) optimize edin. Ardından Gzippy, WP Smush, Better WordPress Minify eklentilerini indirip etkinleştirerek sitenizin olabildiğince hızlı olmasını sağlayın. Tüm bunları yaptıktan sonra sitenizin hızını yukarıda linkini verdiğimiz GOOGLE SPEED ile test edebilirsiniz.

Site hızlandırma işlemi kısaca bu kadar basit! Eğer hala yavaşsa %100 temanız veya hosting firmanızdan kaynaklanıyor.

Bol güneşli günler. Selametle.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı