Bilgi

Xigmatek GLARE 7A İnceleme ve Yorum


Bu aralar bilgisayar kasası denildiğinde akla ilk gelen marka Xigmatek’in “GLARE 7A” modeli. Şık görsel tasarımı ve soğutma sistemi performansı dikkate alındığında kesinlikle tercihler arasında değerlendirilmesi gereken bir kasa olduğunu söyleyebilirim. Toplama bilgisayar söz konusu olduğunda sessiz çalışan, donanım birimlerini başarılı bir şekilde soğutan ve güzel bir görünümü olan kasa her zaman tercih nedenidir.

Kullanıcıların tam beğenisini alan Xigmatek GLARE 7A kasa modeli Middle Kasa dediğimiz orta büyüklükte bir kasa olup ATX ve mATX (micro/mini ATX) form faktör yapısında bulunan anakartları destekliyor. 390 mm uzunluğuna kadar olan ekran kartlarını ve 160 mm uzunluğuna kadar olan işlemci soğutma sistemlerini bu kasada kullanabilirsiniz.

Kasanın ön üst panelinde 2 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0 bağlantı noktası, Power/Reset Tuşları ve Hoparlör/Mikrofon Jak çıkışı bulunuyor.

Fan sistemine baktığımızda önde 3 adet LED 240mm’lik fan, arkada 1 adet LED 120mm’lik fan olduğunu görüyoruz. Ayrıca üstte 3 adet 240 mm’lik fan veya 2 adet 140 mm’lik fan desteği olduğunu söyleyelim. Bu fanlarla birlikte radyatör olarak geçen 7 adet 120 mm’lik ve 2 adet 140 mm’lik olmak üzere toplamda 9 adet hava çıkış kanalı bulunmaktadır.

Kasanın ön ve iki yan yüzü tanıtımında “tempered glass front panel” yani “temperli cam ön panel” ibaresi bulunuyor. Bir diğer adı güçlendirilmiş cam ya da güvenlik camı olarak geçen temperli cam, normal camlara oranla kırılmaya daha fazla dayanıklıdırlar. Normal pencere camları kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilmektedirler. Ancak temperli camlar kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Temperli cam ile arkada buluna 3 adet LED ışık yayan fan sistemi kasayı bir gaming bilgisayara dönüştürdüğünü söyleyebiliriz. Ancak LED ışıkların biraz rahatsız edebileceğini söyleyebilirim.

Xigmatek GLARE 7A kasa ile birlikte (Vatan Bilgisayar) Xigmatek Tauro M+600W Model güç kaynağı da (PSU) geliyor. Bu güç kaynağı 80+ Plus sertifikaya sahip olduğunu söyleyelim. Güç kaynağı modüler yapıda olması artı bir özellik böylece kablo karmaşasından bir nebze olsun kurtarıyor.

Depolama birimlerin yuvalarına baktığımızda 2 adet 2.5”(veya 3.5”) ve 4 adet 2.5” disk yapısını desteklediğini görüyoruz. Kasanın ölçüleri ise 200 mm x 452 mm x 495 mm (WxDxH) olarak geçtiğini hatırlatalım.

Kasa malzeme yapısına baktığımızda tanıtımda SECC olarak geçtiğini belirtelim. SECC, bilgisayarlarda sıklıkla kullanılan yüksek ısı iletimli düşük maliyetli bir metal türüdür. “Elektriksel olarak kromat kaplanmış” anlamına gelen bu standart ile üretilmiş çelik, normal çeliğe göre daha hafif bir yapıya sahip olurken ısı iletimini de daha iyi gerçekleştiriyorlar.

Son olarak kasa işlemci sıvı soğutmaya uygundur. Ancak burada işlemci soket tipinin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Eğer kullandığınız işlemci uyumlu ise kasaya 240mm sıvı soğutma takılabilmektedir. Zaten hali hazırda kasa üzerinde uygun alan bulunuyor.

Yorum: Kasa oldukça şık bir tasarıma sahip ve soğutma sistemi performansı gerçekten çok iyi düzeyde. Kasa yapısal olarak çok iyi fanlara sahip ve bu nedenle sessiz bir kasa olarak karşımıza çıkıyor. Montaj konusunda mATX yapısında bir anakart rahatlıkla montajı sağlanabilir. Ancak ATX yapısında bir anakart için daha önce deneyimi olmayanlar biraz zorlanabilir. Malzeme kalitesi ve temperli camları çok iyi. Ancak LED konusunu kişisel olarak pek sevmiyorum. Belki sevenleriniz olacaktır ancak bir süre sonra rahatsızlık verebilir. Bu kasa tamamen fiyatını hak ediyor. PSU’yu beğenmeyenler ayrı olarak farklı bir PSU alabilir. PSU alacaklar “Standart PS/2 ATX veya EPS” yapısında PSU alabilir.

Selametle.

Bilgilendirme PSU İçin: 

ATX PS/2: Bu, en popüler PSU form faktörüdür ve genellikle “standart ATX PSU” olarak adlandırılır. Bu form faktörü için standart boyut: 150 mm (W) x 86 mm (H) x 140 mm (D). PSU, derinlik 140 mm’den daha uzun olabilir.

Entry-Level Power Supply Specification (EPS): Türkçesi ile Giriş Seviyesi Güç Kaynağı Belirtimi (EPS) ATX spesifikasyonunun bir türevidir. İleri teknoloji bilgisayarlar ve giriş seviyesi sunucular için piyasaya sürüldü. Bir PSU’nun EPS spesifikasyonunu karşılayabilmesi için, 24 pinli bir anakart konektörüne ve bir EPS (sekiz pinli) konektöre sahip olması gerekir. En son EPS özelliği 2.92’dir. Anlamadım derseniz burayı biraz inceleyebilirsiniz.

6 Yorum

6 Yorum

  1. Necm

    12 Mart 2019 at 12:38

    Kasa içerisinde incelemede yazan güç kaynağı gelmiyor. “XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W GÜÇ KAYNAĞI” geliyor. Ben inelemedeki güç kaynağı gelecek diye bu kasayı seçmiştim inceleme yanıltmış oldu beni. İnceleme yazıldığı tarihte o güç kaynağı mı geliyordu bilemem ama benim aldığımda gelmedi. Referans olması için kasayı aldığım tarih: 10.03.2019

    • Cüneyt Çağala

      12 Mart 2019 at 15:14

      Merhaba. Ben özellikle Vatan Bilgisayar kısmını parantez içinde belirtmiştim. Siz Vatan Bilgisayar dan mı aldınız?

  2. mert

    8 Nisan 2019 at 18:42

    Vatan bilgisayardan aldım bende fakat “XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W GÜÇ KAYNAĞI” vardı içerisinde.

  3. Samet

    9 Haziran 2019 at 03:53

    Led ışıkları kapatılabiliyor mu?

    • Hacker

      19 Haziran 2019 at 12:03

      Güzel kasa bende aldım. tek eksiği ledler kapatılmıyor yada rengi değişmiyor. Dış görünüme özen göstermeyen ve fiyatına göre çok şey beklemeyenlere tavsiye ederim fakat dış görünüşe özen gösteriyor ve rgb aydınlatma istiyorsanız bu kasa size göre değil.

  4. Erdi

    23 Mart 2020 at 05:01

    Ayni kasaya sahibim. Ekran kartım asus dual 1660ti. Ultra oyun oynarken 86 dereceye çıkıyor. Onde 3 , arkada 1 fan var ham hali ile yani. Uste 3 veya genis 2 fan daha eklemek istiyorum mumkunmudur? Ve ebatlari ne olacak?

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı