Bilgi

Bilgisayar Ethernet Kartını Görmüyor (Kesin Çözüm)

Tarih |

Bu makalemizde bilgisayarınıza “ethernet kablosu bağlı olduğu halde hala bağlantınız yoksa ve yerel ağ kablosu takılı değil” sorunu konusunda bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikli olarak bu sorunun üç nedeni var!

1- BIOS’tan Ayar Değişikliği Yaparak Çözüm!

Genellikle ikinci bir ethernet kartı kullanan veya bir şekilde onboard ethernet girişini kapatanlar oluyor. Eğer BIOS’tan ethernet kapalı hale getirildiyse bunu açmanız gerekiyor. Ayarları aşağıdaki gibi. BIOS >>>Advanced >>> Onboard Devices Configuration >>> Onboard PCIEX 10/100Mb LAN ve LAN Option ROM >>> Enable.

2- Ethernet Kartı Driver Yüklenemesi

Driveri yüklü olmayan bir ethenet kartı veya onboard ethernet kartı çalışmayabilir. Bu nedenle driverini yüklemeniz gerekiyor. Onboard yani anakarta bağlı olan ethernetinizin driverini anakartınızın marka modeli yazarak google’den bulabilirsiniz. Eğer ek ethernet kartı kullanıyorsanız ethenernet kartına ait driveri bulmak zorundasınız.

3- Ethernet Kartı veya Anakart Arızası

Bazen herhangi bir arıza ethenernet bağlantınızın çalışmamasına neden olabilir. Bu durumda teknik servise gitmenizde fayda var. Zaten bunu tamir edebilecek yeteneğiniz varsa burayı okumanızada gerek yok. Ancak tüm driverleri güncellemenizde fayda var. Yapacağınız işlem BIOS pilini çıkarıp takmak.

5 Yorum

  1. mişhel

    4 Kasım 2016 at 17:17

    hocam benim bıosta boyle birşey yok

  2. meltem

    11 Mayıs 2017 at 22:27

    windows 10da bios nereden açılıyor

    • oguzhan

      10 Mart 2019 at 16:26

      meltem bütün pc lerde aynıdır bilgisayarı ilk çalıştırdığında bir yazı gelır genelde del tuşuna bastığında açılır ama bilgisayarın markasına bağlıdır ilk açtığında allta yazar hangi tusun neyi açtığı basıpda girebilirsin biosa kolay gelsin

  3. Uğur

    28 Nisan 2019 at 04:52

    Teşekkür ederim sayande büyük bir dertten kurtuldum

  4. halil

    10 Mayıs 2019 at 16:22

    teşekkürler çözüldü

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar

Exit mobile version