Bilgi

Twitter Hesap Onayı (Mavi Tik) Nasıl Alınır?

Tarih |

Twitter‘ın geçtiğimiz yıllarda ünlü marka ve isimlerin isimlerin sahte profillere karşı kendi isimlerini korumaları için Verified Account (Onaylanmış Hesap)  hesabını kullanıma sunmuştu. Twitter belirli güvenlik kriterlerini yerine getiren bu hesaplar isim sahibi olduklarını kanıtlıyor, bunun karşılığında Twitter da bu hesapların yanına onaylandığını gösteren mavi tık işaretine yer veriyordu.

Özellikle ünlü kişilerde ya da ünlü marka hesaplarında yer alan onaylanmış hesap rozeti hakkında internette bir çok haber dolaşıyor. Bu yazımızda sizlere verified account yani onaylanmış hesabın ne olduğunu ve twitter hesap onaylatma işleminin nasıl yapılabileceğini kısaca anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle bu onay işaretini almak için herhangi bir yazılım, program veya kişilere güvenmemeniz gerekiyor. Web platformlarında bununla ilgili baya bir yalan-yanlış haber dolaşmakta.

Twitter Hesap Onayı (Mavi Tik) Nasıl Alınır?

1- Geçerli bir profil fotoğrafı, doğrulanmış e-mail adresiniz ve telefon numaranızın bulunması.

2- Twitter hesabınızın tüm kullanıcılara açık olması.

3- Varsa yetkili olduğunuz kişisel blog sayfanız veya web sitenizin adresi.

4- Twitter profilinde biyografi kısmının doldurulmuş olması 

5- Hesabınız en az 15K (15.000) takipçiye sahip olmalı.

Twitter hesabınız yukarıda sayılan şartları tamamen uyuyor ve başvuru aşamasına hak kazandınız. Şimdi adım adım neler yapmamız gerektiğine bir bakalım.

Twitter’da Mavi Onay Rozeti Almak İçin Yapılması Gerekenler

1- Öncelikle onaylanmasını istediğimiz Twitter hesabımızda oturum açıyoruz. Ardından burada bulunan linkten formu dolduruyoruz.

2- Formu doldururken kişisel hesabınız ise ne işle uğraştığınızdan ve ne kadar ünlü biri olduğunuzdan bahsedin. Eğer kurumsal bir hesaba sahipseniz bunun için onay istiyorsanız kurumunuzun misyonundan ve vizyonundan kısaca bahsedin.

3- Son olarak formu gönderdikten sonra Twitter yetkilileri mail adresiniz üzerinden size bir cevap gönderecektir. Olumlu yada olumsuz mutlaka size geri dönüş yapılmaktadır. Eğer talebiniz reddedilirse 30 gün sonra tekrardan bir başvuru yapabilmeniz mümkün.

Twitter diyor ki;

“Müzik, oyunculuk, moda, yönetim, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş dünyası ve diğer temel ilgi alanlarında çok aranan kullanıcılara odaklanırız. Onaylama şartlarımızı sürekli olarak güncelleriz. Takipçi ya da Tweet sayısının onaylanmayı etkileyen bir faktör olmadığını unutmayın.”

Her ne kadar “takipçi veya twit sayısı etkili değildir” deselerde bazı otoriteler bunun gerekli olabileceğini düşünüyor. Bu nedenle yukarıda 15K sayısını verdik.

Twitterda hali hazırda yaklaşık 320 milyon kişi her ay aktif bir şekilde kullanıyor. Ancak bu 320 milyon kişiye rağmen doğrulanmış hesap yani verified account’u kullanan üyelerin sayısı yaklaşık 190 bin civarında. Mavi onay işaretini sahip profillerin az olmasının sebebi Twitter’ın bugüne kadar bu özelliği sadece markalara, medyaya ve diğer ünlü simaların kullanımına açması.

Hangi tür hesaplar onaylanır?

Kamuoyunun ilgisini çekebileceği belirlenen bir hesap onaylanabilir. Genel olarak bu hesaplar müzik, oyunculuk, moda, hükümet, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş dünyası ve diğer temel ilgi alanlarına mensup kullanıcılar tarafından kullanılır.

Kaynak:

  • http://www.ntv.com.tr/teknoloji/twitterda-onaylamis-hesap-nasil-alinir-verified-account-nedir,CMcTUO2X8kStUnsr6pUByg
  • http://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/twitterda-herkes-onaylanmis-hesap-sahibi-olabilecek-1322845/
  • https://www.sahteyazilim.com/twitterda-mavi-onay-rozeti-nasil-alinir/
  • https://www.sahteyazilim.com/twitterda-mavi-onay-rozeti-nasil-alinir/

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar

Exit mobile version