Bilgi

E-Ticaret Sitesinin Reklamlarını Nasıl Yapmalıyım?


Marka bilinirliğini arttırmak, siteye daha fazla ziyaretçi çekmek ve ürün satışını arttırmak, her e-ticaret sitesinin amacıdır.

Eğer bunu gerçekleştirmek istiyorsanız, dijital platformlar üzerinde verdiğiniz reklamların büyük bir önemi vardır. Google üzerine verilen reklamlar bu bakımdan büyük bir önem taşır. Kendi içerisinde bu reklamlar,

  1. Arama ağı reklamları,
  2. Görüntülü reklamlar,
  3. Google Alışveriş reklamları,
  4. Remarketing reklamları,

Olarak dört farklı sınıfa ayrılır. Reklam vermeden önce tüm bunları ayrıntılı olarak bilirseniz, aralarından size en uygun olanları seçebilirsiniz. Böylece e ticaret sitenizi de daha verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

Arama Ağı Reklamları

Arama ağı reklamları, Google ADS içinde sunulan seçeneklerden bir tanesidir. Bu kapsamda işletmeler tarafından belirlenen anahtar kelimeler çerçevesinde, arama motorlarına reklamlar verilir. Genellikle tıklama başı maliyet ile çalışmaktadır.

Kişiler söz konusu kelimeler ile arama yapmışsa bunlar kişilere gösterilir. Gösterilebileceği yerler oldukça geniştir;

  1. Arama sonuçlarının üst bölümü
  2. Arama sonuçlarının alt bölümü
  3. Görsel aramaları
  4. Haritalar
  5. Alışveriş sekmesi
  6. Google Play

Bunlar eticaret reklamlarınızın gösterilebileceği başlıca alanlar içerisindedir. Bu kapsamda 3 farklı reklam türü vardır;

  1. Metin Reklamları: Başlık, URL ve açıklama belirtilerek planladıkları reklamlardır.
  2. Dinamik Arama Ağı Reklamları: Büyük ölçekli e-ticaret sitelerinin reklamları için uygundur. Reklam açıklamaları ve reklam metni, doğrudan siteden alınır.
  3. Alışveriş Reklamları: E-ticaretle uğraşan firmaların envanter ve sitelerini Google Alışveriş sekmesinde gösterdikleri reklam türüdür.

Google ADS kullanmak istiyorsanız, arama ağı reklamları ayrıntılı olarak bu şekildedir.

Görüntülü Reklamlar

Eticaret sitenizi tanıtmak istiyorsanız, görüntülü reklamlardan da yararlanabilirsiniz. Bu YouTube, Gmail ve mobil uygulama gibi yerlerde göstermektedir. Kendi içerisinde farklı sınıflar halinde incelenir;

  1. Video reklamlar
  2. Resim reklamlar
  3. Gmail reklamları
  4. Duyarlı görüntülü reklamlar

Bunlardan video reklamlar özellikle YouTube ve görüntülü arama ağında gösterilir. Video içinde gösterilebileceği gibi tek bir video olarak da kullanılabilir. Sıklıkla marka ve ürün tanıtımı için kullanılır. Google ADS türlerinden bir diğeri de Discovery’dir.

Bu da YouTube web sitesi ve mobil uygulamasında kullanılmaktadır. Video resmi ile açıklamadan meydana gelir. Bumper ise video içerisinde en fazla 6 saniye uzunluğunda olan reklamlardır. İzleyiciler bunu atlamadan görmek durumundadır. Google AdSense ile çalışan sitelerde ve YouTube’da gösterilir.

E-ticaret siteniz bulunuyorsa, reklam olarak bunları kullanmanız da mümkündür.

Alışveriş Reklamları

Alışveriş reklamları, e ticaret sitelerinin ürünlerini ortaya çıkardığı reklamlardır. Sıklıkla Google Merchant Center’da gösterilmektedir. Firmalar, Google AdWords kampanyalarını kullanmalıdır.  Bu reklam türleri pek çok ülkede kullanılabilir. Ancak ülkemizde kullanımı kaldırılmıştır.

Remarketing Reklamları

İnsanlar internetten bir alışveriş yapmadan önce farklı siteleri karşılaştırarak aralarında bir karar verir. Bu kapsamda onları sitenize geri döndürüp kesin müşteri yapmak oldukça önemlidir. E-ticaret reklam stratejileri içerisinde Remarketing de buna yönelik olarak kullanılır.

Böylece sitenizden çıkan bir kişiye ürünleriniz ve varlığınız yeniden hatırlatılır. Böylece alışveriş için sizi tercih etmesi sağlanır. Bu tür reklamlar kendi içerisinde,

  1. Standart Remarketing,
  2. Video Remarketing,
  3. Dinamik Remarketing,
  4. Müşteri Listeleri ile Remarketing,
  5. Arama Ağı Remarketing,

Olarak incelenmektedir. Eğer eticaret siteniz için reklam vermek istiyorsanız, tüm bunları kullanmanız mümkündür.

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medya reklamları günümüzde pek çok e ticaret sitesi tarafından kullanılmaktadır. Çünkü insanlar sosyal medyaya günümüzde büyük bir ilgi göstermekte, yaygın bir şekilde tercih etmektedir. Eğer hedef kitlenize daha kolay ulaşmak istiyorsanız, tercih edebileceğiniz reklam türleri arasındadır.

Reklam kampanyanızı doğru bir şekilde planlarsanız, platformda yer alan kullanıcılara daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Böylece ürünlerinizin daha fazla satmasına olanak tanıyabilirsiniz. Buna ek olarak bir hesap oluşturursanız hakkınızda bilgi verebilirsiniz.

Google AdWords’e Reklam Nasıl Verilir?

Eğer e-ticaret sitenizi Google AdWords reklamları ile tanıtmak istiyorsanız, önce Google hesabınızı oluşturmanız gerekir. Ardından da hangi anahtar kelimeler ile reklam verileceği seçilmelidir. Bunu da bir bütçe belirlemesi takip eder.

Ardından kampanya ayarlamalarına sıra gelmektedir. Bunu tamamlayınca reklam metni ve görseller hazırlanmalıdır. Sonrasında uzantıların tamamlanması, dönüşüm kodlarının yerleştirilmesi ve fatura ayarlamasının gerçekleştirilmesi kalır.

Tüm bunları tamamladıktan sonra Google ADS ile reklam sorunsuz şekilde verilebilir.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı