Bilgi

Alfa Romeo Logosunun Anlamı ve Hikayesi


Uzun uzadıya açılımı “Anonima Lombardo Fabbricca Automobili” olan Alfa Romeo şirketi, bu ismi sebebiyle uzun zamandır dünya genelinde kısaca “Alfa” olarak adlandırılmaktadır.

1910 yılında kurulan Alfa’nın yanına Romeo’nun eklenmesi ise 1919 yılına dayanmaktadır. Romeo’nun anlam olarak tarihi  bir İtalyan yakışıklısının isminin olmasının dışında Alfa arabasının yapımında çalışan Nicola isimli bir mühendisin de soyadı olarak bulunması, markaya marka ismini uzatırken yardımcı olmuştur.

alfa romeo

Kurulumundan itibaren her anlamda özenle hareket eden Alfa Romeo, amblem olarak da amblemini şık ve kaliteli bir ürün olarak ortaya çıkarmaya özen göstermiştir. Logo ortaya çıkartılırken, özellikle şehrin sembollerinin bu logoda da yer almasına özen göstermişlerdir. Bu semboller Visconti ailesinin flamasında yer alan bir ejderha (İtalyanlar ona “Biscione” adını vermişlerdir) ve şehrin ambleminde yer alan kızıl bir haçtır. Kızıl haçın da anlamı Haçlı seferlerinin ilk yapıldığı süreçte Araplara karşı bir zafer kazanılmasıdır.

1918 yılında logoya eklenen koyu mavi şeridin üst kısmında da markanın kendi adı uzun uzadıya Alfa Romeo olarak yazılmıştır. Bu eklemeden sonra ilave edilen gemici düğümleri de İtalya krallık hanedanını temsil etmesi için kullanılmıştır.

Bu tarihten sonra 1925 yılında Alfa Romeo firmasının ürettiği “Alfa P2” markası Dünya Otomobil Şampiyonası’nı kazandıktan sonra, amblemin tasarımına bir de defne yaprakları eklenmiştir. En son olarak da 1945 yılında İtalya’da yer alan monarşik sistem sona erdirilince gemici düğümleri logonun içerisinden kaldırılmıştır.

Kısa Bilgi:

Alfa Romeo, 1910 yılında İtalya’nın Milano şehrinde, Milano’lu aristokrat bir aile tarafından kurulmuş olan bir otomobil üreticisidir. Özellikle 1960’lı yıllarda Avrupa’da popüler bir marka haline gelen Alfa Romeo, 1986 yılında Fiat’a katılmıştır. Yönetimi Fiat’ın elindedir. Ürettiği spor model otomobillerle dikkat çeken Alfa Romeo, ilk zamanlar kamyon, minibüs ve troleybüs gibi çeşitli vasıtaları da üretsede daha sonra sadece binek otomobil üretmeye karar vermiştir.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı