Bilgi

+7 En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Tavsiye 2022

Tarih |

Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere “En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Hangisi? Hangi Çamaşır Kurutma Makinesi Markasını Tavsiye Edersiniz?” gibi sorulara az-biraz cevap vermeye çalışacağım.

Bildiğiniz üzere bir çamaşır kurutma makinesi bir beyaz eşya türüdür. Genel olarak bir çamaşır kurutma makinesi, çamaşır makinesinde yıkanan elbise, yatak takımı ve diğer tekstil ürünlerindeki nemi gidermek için kullanılır. Hassas kumaşlar ve çamaşır kurutma makinesi için uygun olmayan farklı tekstil ürünleri için kurutma kabini adı verilen daha basit bir makineler kullanılabilir.

Çamaşır kurutma makineleri hacim olarak farklı kapasiteye sahip çeşitlilikte üretilir. Geniş aileler ve çamaşır yıkama işlemi yapılan işletmeler çamaşır alma hacmi büyük kapasiteli olan çamaşır kurutma makinelerini tercih edebilirler. Çamaşır asmak, kurutmak ve toplamak derdine son veren çamaşır kurutma makinesi ile hayatınıza konfor kazandırabilirsiniz.

Çamaşır kurutma makine modelleri, farklı özellik ve donanıma sahip geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Çamaşır kurutma makineleri; çamaşırhane, çamaşırhanesi bulunan işletmeler ve evlerde kullanılan bir cihazdır. 1800’lü yılların başında Fransa’da icat edilen çamaşır kurutma makinesi teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok farklı işlevsel özellikler kazanmıştır. Çamaşır kurutma makineleri görünüş olarak çamaşır makinesine benzer özelliklere sahiptir. Yıkanan veya ıslanan kıyafet ve eşyalarınızı çamaşır kurutma makinesi ile zahmetsizce ve kısa bir süre içerisinde rahatlıkla kurutabilirsiniz. Çamaşır kurutma makinelerinin onlarca farklı program ayarı bulunur. Süre, kumaş gibi faktörlere bağlı olarak birden fazla kombinasyonda kurutma makinenizi çalıştırmanız mümkündür.

Çamaşır kurutma makinesinin içerisinde tambur denilen bir gövde bulunur. Tambur etrafında bulunan deliklerden içeriye sıcak hava gelerek çamaşırların buharlaşarak kurumaları sağlanır. Çamaşır kurutma makinelerinde ısıyı ayarlayabileceğiniz farklı derecelere sahip programlar bulunur. Her türlü kumaş cinsi için ayrı ayrı düşünülmüş program seçeneğine sahip olan çamaşır kurutma makineleri çamaşırlarınızın yıpranmasına engel olur. Çamaşır kurutma makinelerinde genellikle 12 ila 16 ayrı program ayarı bulunur. Her türlü kumaş türüne ve ihtiyaca uygun program seçeneği bulmak mümkündür.

Çamaşır Kurutma Makinesi Fiyatları

Çamaşır kurutma makine fiyatları, ürünün markasına, modeline, işlevsel özelliklerine ve kalitesine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Çamaşır kurutma makinesinin tasarımı ve teknolojik özellikleri fiyat konusunda belirleyici olan faktörlerin başında yer alır. Fonksiyonel özellikleri bakımından daha üstün teknolojiye sahip olan çamaşır kurutma makinelerinin fiyatı diğer ürünlere oranla daha yüksek etikete sahip olabilir. Çamaşır kurutma makinelerinin fiyatını etkileyen bir diğer en önemli faktör ise makinenin çamaşır alma kapasitesidir. Çamaşır kurutma makinelerinin hacmi büyüdükçe fiyatı da buna bağlı olarak artış gösterir. Her bütçeye, ihtiyaca ve beklentiye uygun özelliklere sahip çamaşır kurutma makinesi bulmak mümkündür. A++ amblemi bulunan tüm beyaz eşyalar gibi bu ambleme sahip olan çamaşır kurutma makineleri büyük ölçüde enerji tasarrufu elde etmenizi sağlar. Hem elektrikten hem de zamandan büyük tasarruf sağlamanıza olanak tanıyan çamaşır kurutma makineleri hayatınızı kolaylaştıracak özellik ve donanımlara sahiptir. İhtiyacınıza bağlı olarak son çıkan model yerine bir alt model çamaşır kurutma makinesini tercih edebilirsiniz. Çamaşır kurutma makinesi ile hayatınıza büyük ölçüde konfor, rahatlık ve kolaylık kazandırabilirsiniz.

Çamaşır Kurutma Makinelerinin Çeşitleri Nelerdir?

Piyasada üç çeşit çamaşır kurutma makinesi bulunmaktadır. Bunlar; bacalı, kondenserli ve ısı pompalı kurutuculardır.

Bacalı Kurutma Makinesi: Geleneksel bir tarzdaki çamaşır kurutma makinesidir. Temelde ısı ve hava sirkülasyonu yaparak giysileri kurutur. Sıcak ve nemli hava makinenin dışındaki kanal vasıtasıyla dışarı üflenir.

Yoğuşmalı Kurutucu: Yoğuşmalı makinelerde özel bir havalandırma borusuna ihtiyaç yoktur; dolayısıyla onları evinizde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Kurutma işlemi sırasında üretilen buhar suya dönüştürülerek bir kapta toplanır, kurutma işlemi tamamlandıktan sonra bu kabın boşaltılması gerekir. Toplanan suyu ütü (buharlı ütü) yapmakta kullanabileceğiniz gibi, bir tahliye borusuyla doğrudan tahliye deliğine otomatik olarak boşaltabilirsiniz. Bu işlem aynı zamanda sizi kurutma makinesini her kullanışınızda kabı boşaltma zahmetinden kurtarır.

Isı Pompası Kurutucular: Diğer kurutucularda mevcut olan ve enerji tüketiminin artmasında ana rol oynayan ısıtıcı (200-2500Watt) ısı pompalı kurutucuda yer almıyor. Isı pompalı kurutucularda klimalarda olduğu gibi kompresör kullanılıyor. Kompresör içerisindeki gaz kondanser içerisinde sıkıştırılıyor. Sıkışan gazda bir ısı açığa çıkıyor. Açığa çıkan bu ısı hava yönlendiriciler ile tambur içindeki çamaşır üzerine verilerek çamaşırın kuruması sağlanıyor, yani nemi alınıyor. Çamaşır üzerine üflenen havanın nemi alındığı için kurutma daha kısa sürede ve daha az enerji sarfiyatı ile gerçekleşir.

Çamaşır Kurutma Makinesi Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Çamaşır kurutma makinesi satın alırken bazı hususlara dikkat etmek daha doğru olacaktır. Öncelikle çamaşır kurutma makinesinin fonksiyonel özelliklerini detaylı bir şekilde değerlendirerek, ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek işlevsel özelliklere sahip olan modelleri tercih etmeniz doğru bir yaklaşım olur. Tercih edeceğiniz çamaşır kurutma makinesinin kaç kilo kapasiteye sahip olması gerektiğine çamaşır yıkama sıklığına ve miktarına bağlı olarak karar vermeniz gerekir. Kalabalık bir aile 9 kg kapasiteli çamaşır kurutma makinelerini rahatlıkla tercih edebilirler. Çamaşır kurutma makinesinin kalitesi, markası ve tasarımı seçim yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar arasında yer alır. Son dönemlerde beyaz eşyalardaki en büyük gelişmelerin başında enerji tasarrufu sağlama özellikleri gelir. Çamaşır kurutma makinesi A++ ile elektrik kullanımınızdan büyük ölçüde tasarruf etme olanağı kazanabilirsiniz. Eğer çamaşır kurutma makinesini yerleştirebileceğiniz ekstra bir alanınız bulunmuyorsa çamaşır yıkama ve kurutma işlemini tek bir makinede yapabilen modelleri tercih edebilirsiniz. Hem çamaşır yıkama makinesi hem de çamaşır kurutma makinesi olarak kullanabileceğiniz bu makine sayesinde alandan tasarruf edebilirsiniz. Çamaşır kurutma makinelerinin hassas program ayarlama fonksiyonları sayesinde her türlü kumaş için kumaşın özelliklerine göre farklı program seçebilirsiniz. Alacağınız ürünün tasarımı ve boyutu da dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alır. Eğer çamaşır kurutma makinenizi banyo gibi nemli ve ıslak bir yerde kullanacaksanız ürünün paslanmaz çelikten üretilmiş olmasına ve boyasının nem, buhar gibi nedenlerle soyulmamasına dikkat etmeniz doğru olur. Çamaşır yıkama makinesinde olduğu gibi çamaşır kurutma makinelerinde de devir hızları önemlidir. Yüksek devirli kurutma makineleri çok daha hızlı bir şekilde kurutma yapabilmenize olanak sunar. Çamaşır kurutma makinesi seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz…

– Gerçekten ihtiyacınız olan büyüklükte ve kapasitede bir kurutma makinesi seçin.

Enerji tasarrufunu en fazla yapan modeller tercihiniz olsun.

– Basit de olsa zamanlamayı sizin yapmanıza imkân versin.

Bacalı kurutma makineleri arasında ucuz seçenekler bulabilirsiniz.

+7 En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Tavsiyesi

1– Altus AL 91 YB B Enerji 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi

Şu anda hali hazırda piyasada en çok tutulan çamaşır kurutma makinesi modeli. Fiyat seçeneği olarak şu anda 3.500 TL‘den başlıyor. Aslında bu ve buna benzer çamaşır kurutma makineleri önceden oldukça ucuzdu. Fakat dolar kuruna bağlı olarak fiyatlar bu günkü tarih itibariyle biraz yüksek. Bu ürün yanlış hatırlamıyorsam +3 yıl Arçelik garantili olarak geliyor. Hatırlatalım Altus, Arçelik şirketinin ürettiği bir beyaz eşya markasıdır. Fiyatları genel olarak Arçelik markasına göre daha ucuzdur. Bütçeniz biraz az ise ve yinele çamaşır kurutma makineleri satın almak istiyorsanız bu ürünü alabilirsiniz. Son olarak bu ürünün ısı pompalı olmadığını belirtelim. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Hızlı Kurutma Var
Kapasite 9 kg
Program Sayısı 15 Programlı
Genişlik 59.7 cm
Derinlik 60 cm
Yükseklik 84.6 cm
Tambur Hacmi 110 Litre
Enerji Sınıfı B
Renk Beyaz

2– Hoover HLE H9A2TE-17 A++ 9 kg Isı Pompalı Kurutma Makinesi

Yaklaşık 4.000 TL‘den başlayan fiyat etiketiyle son zamanların beğenilen bir diğer çamaşır kurutma makinesi Hoover. Bilmeyenler için hatırlatalım Hoover, Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden Candy Group markasıdır. 1945 yılında İtalya’da kurulan Candy Group, Avrupa’nın beyaz eşya konusunda en büyük şirketlerinden biri olarak 7 ülkede toplam 9 fabrikada üretim yapıyor. Bu ürüne ait yorumları okuduğumuzda neredeyse bir çok kişi bu ürün hakkında oldukça olumlu yorumlar yazmış. Kullanıcı düzeyinde çok tercih edilen bir kurutma makinesi olan Hoover HLE H9A2TE-17‘nin sadece bazı kentlerde kurulum için teknik servisin geç geldiği belirtilmiş. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Hızlı Kurutma Var
Çocuk Kilidi Var
Isı Pompalı Var
Wi-Fi Var
Kapasite 9 kg
Program Sayısı 15 Programlı
Genişlik 59.6 cm
Derinlik 58.5 cm
Yükseklik 85 cm
Yıllık Enerji Tüketimi 259 kWh
Tambur Hacmi 125 Litre
Ses Seviyesi 66 dB
Enerji Sınıfı A++
Renk Beyaz

3– Grundig GDH 92 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi

Bir tık daha kaliteli bir ürün arıyorsanız karşınızda 6.000 TL‘den başlayan fiyat etiketiyle Grundig GDH 92 9 kg çamaşır kurutma makinesi. Grundig, Altus markasında olduğu gibi kurulumu Arçelik servisi tarafında yapılmaktadır. Bir Arçelik A.Ş. şirketi olan Grundig; beyaz eşya, tüketici elektroniği, ses ve görüntü sistemleri sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde 65’den fazla ülkede satılmakta olan Grundig markaları ürünler, kullanıcılar tarafından büyük beğeni topladığını belirtelim. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Hızlı Kurutma Var
Çocuk Kilidi Var
Isı Pompalı Var
Kapasite 9 kg
Program Sayısı 16 Programlı
Genişlik 59.7 cm
Derinlik 65.4 cm
Yükseklik 84.6 cm
Yıllık Enerji Tüketimi 259 kWh
Tambur Hacmi 102 Litre
Ses Seviyesi 65 dB
Enerji Sınıfı A++
Renk Beyaz

4– Beko KM 90 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi

Beko markasını duymayan, bilmeyen yoktur. Hemen hemen bir çok kentte servis ağı bulunan kaliteli bir marka olduğunu belirtelim. Beko‘nunKM 90 9 kg çamaşır kurutma makinesi yaklaşık 6.000 TL’den başlayan bir fiyat etiketine sahip. Unutmayın biraz daha ucuza almak istiyorsanız Beko bayilerine uğramadan satın almayın derim. Beko KM 90 9 KG A++ çamaşır kurutma makinesi farklı programları sayesinde her kumaş türüne uygun kurutma seçenekleri sunmaktadır. Günlük pamuklu giysilerinizi hızlıca kurutmak için Pamuklu Ütü Kuruluğu, Pamuklu Ekonomik Kuruluk, Pamuklu Dolap Kuruluğu ve Pamuklu Ekstra Kuru seçeneklerini kullanabilirsiniz. Mont, yağmurluk ve ceket gibi su geçirmez çamaşırlarınızı kurutmak için Spor programı sizlere sunulur. Ekstra hijyen ve uzun süreli ısı ile kurutma gerektiren bebek kıyafetleri, havlu ve iç çamaşırı gibi kıyafetler için Bebek+ programı da modele dahil edilir. Son olarak hatırlatalım elektrik tüketimi konusunda bu ürün oldukça avantajlı bir makine. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Çocuk Kilidi Var
Isı Pompalı Var
Kapasite 9 kg
Program Sayısı 15 Programlı
Genişlik 59.7 cm
Derinlik 59.9 cm
Yükseklik 84.6 cm
Yıllık Enerji Tüketimi 258 kWh
Tambur Hacmi 110 Litre
Ses Seviyesi 65 dB
Enerji Sınıfı A++
Renk Beyaz

5– Arçelik 800 KM 8 kg Çamaşır Kurutma Makinesi

Yukarıda saydığımız ürünlerin kalitesinde olan Arçelik 800 KM çamaşır kurutma makinesi 5.500 TL civarında fiyat etiketiyle başlıyor. Beko’da olduğu yetkili bayilerde daha uygun fiyata alabileceğinizi belirtelim. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Hızlı Kurutma Var
Çocuk Kilidi Var
Isı Pompalı Var
Kapasite 8 kg
Program Sayısı 15 Programlı
Genişlik 59.7 cm
Derinlik 59.9 cm
Yükseklik 84.6 cm
Yıllık Enerji Tüketimi 235 kWh
Tambur Hacmi 110 lt
Ses Seviyesi 64 dB
Enerji Sınıfı A++
Renk Beyaz

6– Samsung WD90K6B10OS AddWash 1400 Devir 9 kg Yıkama 6 kg Kurutmalı Çamaşır Makinesi

Bana kaliteli bir ürün tavsiye eder misiniz derseniz işte o zaman yaklaşık 10.000 TL değerindeki yüksek teknolojik özelliklere sahip Samsung WD90K6B10OS kurutmalı çamaşır makinesini öneriyorum. Dikkat ederseniz “Kurutmalı Çamaşır Makinesi” tabirini kullandık. Bu ürün aynı zamanda bir çamaşır makinesi olduğunu belirtelim. Ürün yıkma yaptığında A sınıfı bir enerji tasarrufu sağlarken kurutma işleminde B sınıfı olmaktadır. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Kurutmalı Var
Anti-Alerjik Var
Ön Yıkama Var
Bebek Programı Var
Hızlı Yıkama Var
Yünlü / Elde Yıkama Var
Çocuk Kilidi Var
Tambur Temizleme Var
Zaman Erteleme Var
Kullanım Türü Solo
Kapasite 9 kg
Maksimum Sıkma Devri 1400 devir
Kontrol Paneli Dijital
Program Sayısı 14 Programlı
Kurutma Kapasitesi 6 kg
Genişlik 60 cm
Derinlik 65 cm
Yükseklik 85 cm
Yıkama Ses Seviyesi 54 dB
Sıkma Ses Seviyesi 73 dB
Renk Gümüş

7– LG F4V5RGP2T A 10.5 kg Yıkama / 7 kg Kurutma 1400 Devir Çamaşır Makinesi

Ve yine alternatif bir kurutmalı çamaşır makinesi olan LG F4V5RGP2T A modeli 12.000 TL‘den başlayan bir fiyat etiketine sahip. LG F4V5RGP2T A 10.5 kg Yıkama / 7 kg Kurutma 1400 Devir Çamaşır Makinesi, geniş yıkama ve kurutma kapasitesi ile tüm ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu model ürün yıkma yaptığında A sınıfı bir enerji tasarrufu sağlarken kurutma işleminde B sınıfı olmaktadır. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Buharlı Var
Kurutmalı Var
Anti-Alerjik Var
Ön Yıkama Var
Bebek Programı Var
Hassas Program Var
Hızlı Yıkama Var
Yünlü / Elde Yıkama Var
Çocuk Kilidi Var
Tambur Temizleme Var
Zaman Erteleme Var
Wi-Fi Var
Kullanım Türü Solo
Kapasite 10.5 kg
Maksimum Sıkma Devri 1400 devir
Kontrol Paneli Dijital
Program Sayısı 14 Programlı
Kurutma Kapasitesi 7 kg
Genişlik 60 cm
Derinlik 62 cm
Yükseklik 85 cm
Yıllık Enerji Tüketimi 274 kWh
Yıllık Su Tüketimi 14000 lt
Yıkama Ses Seviyesi 53 dB
Sıkma Ses Seviyesi 71 dB
Tambur Hacmi 68 lt
Enerji Sınıfı A
Renk Inox

8– Bosch WTW85420TR 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi

Son olarak şahsen beğendiğim ve tavsiye edeceğim çamaşır kurutma makinesi Bosch WTW85420TR modeli. Bu model özel titreşim koruması sayesinde olabildiğince sessiz çalışıyor. Aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayan bir kurutma makinesi. Özellik olarak kırışık azaltma sistemi bulunuyor. Hassas kurutma sistemiyle çalışması dikkate değer. Son olarak bir çok modelde olduğu gibi bu modelde de çocuk kilidi var. Paslanmaz çelik tambur malzemesi ile uzun ömürlü kullanım imkanı sunan kurutma makinesi, farklı porgram seçenekleriyle ihtiyacınıza uygun işlemi seçmenize yardım edecektir. Ürünü incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Hızlı Kurutma Var
Çocuk Kilidi Var
Isı Pompalı Var
Kapasite 9 kg
Program Sayısı 15 Programlı
Genişlik 59.8 cm
Derinlik 59.9 cm
Yükseklik 84.2 cm
Yıllık Enerji Tüketimi 259 kWh
Tambur Hacmi 112 lt
Ses Seviyesi 64 dB
Enerji Sınıfı A++
Renk Beyaz

1 Yorum

  1. Emel Gürkan

    25 Eylül 2022 at 21:04

    Bosch marka kurutma makinesi aldım ürünü kullanmaya başladıktan 2 yıl sonra makine arıza verdi ve yetkili servisi aradım. Gelen servis kurutma sırasında ortaya çıkan havların makinenin içinde benim temizleyemeyeceğim kısmında toplandığını ve yaklaşık 2 yılda bir bunun yaşanabileceğini ve bu süre sonunda yeniden servisin gelerek makineyi temizlemek üzere servise götürmesi gerektiği bilgisini verdi. Yani Bosch marka 2 yılda bir makineyi temizlemek için gelerek müşteriden haksız kazanç sağlamaktadır ki istenen işlem ücreti ciddi anlamda çok çok fazladır. İnatlaşarak temizletmediğim makinemi balkonda çürümeye terk ettim ve şimdi arçelik almayı düşünüyorum. Lütfen sizde yazılarınızda Bosch gibi markaların bu olumsuzluklarından bahsedecek olursanız kurutma makinesi alacak okuyucularınızı ciddi bir külfetten kurtarmış olursunuz. Teşekkürler

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar

Exit mobile version