Bilgi

2019 Ramazan Bayramı Ne Zaman?


2019 Ramazan ayı (Ramazan Orucu) 06 Mayıs 2019 Pazartesi Tarihinde başlayacaktır. 31 Mayıs 2019 Cuma günü ise Kadir Gecesi olup  03 Haziran 2019 Pazartesi Arefe günü olacaktır.

Ramazan Bayramı 04 Haziran 2019 Salı Tarihinde başlayacaktır. Ramazan Bayramı resmi olarak (kanunen) 3.5 gün tatil olmaktadır. Ancak sürenin uzatılması ile ilgili kararı Bakanlar Kurulu verecektir. Muhtemelen -beklenen- hafta sonları birleştirmesi ile 11 günlük tatil olacaktır.

  • Ramazan Ayı Başlangıcı >>> 06 Mayıs 2019 Pazartesi
  • Kadir Gecesi>>> 31 Mayıs 2019 Cuma
  • Ramazan Bayramı Arifesi>>> 03 Haziran 2019 Pazartesi (1/2 Gün)
  • Ramazan Bayramı>>> 04 Haziran 2019 Salı (1.Gün)
  • Ramazan Bayramı>>> 05 Haziran 2019 Çarşamba (2.Gün)
  • Ramazan Bayramı>>> 06 Haziran 2019 Perşembe (3.Gün)

Ramazan ayı hepimizin bildiği üzere kameri aylardandır.  Kameri ayların başlangıcı ile sonu ayın hareketlerine göre belirlenmektedir. Bundan dolayı Ramazan kullandığımız miladi takvime göre her sene bir önceki seneye göre on veya on bir gün önce gelir. Bu nedene ramazan ayı bazen kışın bazen ise yaz ayına denk gelmektedir. Yaklaşık olarak her 33 yılda bir Ramazan Bayramı aynı günlere denk gelir.

İslam aleminde oruç tutma aylarından biri olan Ramazan’ın ardından üç gün boyunca kutlanan Ramazan Bayramı bulunmaktdır. Hicri takvime göre bayram onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün Ramazan ayının son günü olan arife günüdür.

Ramazan Bayramı Ramazan ayının sonunda kutlandığı için bu adla anılır. Ramazan kelimesi Arapça bir sözcük olan ramad ( anlamı: kuru sıcak) kökünden gelmektedir. Bunun sebebi büyük ihtimalle Ramazan orucu ilk tutulmaya başlandığında yaz aylarına denk geliyor olmasıdır. Şeker bayramı ise bazı kaynaklara göre Osmanlı dönemindeki adı olan “Iyd-ı Fıtır” isminden Türkçeye çevrilmiştir. Iyd kelime anlamı olarak bayram demektir. Bazı dillerde Ramazan Bayramı (Kürtçe ve Farsça gibi) “Eyd” veya “Eyda Remazane”şeklinde kullanılmaktadır. Fıtır ise Ramazan bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları malî bir ibadettir.

Bu yazımızda sizlere 2019 ramazan bayramı ne zaman? Ramazan bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan ne zaman kesilmektedir? Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı arefe günü ne zaman? Sorularına cevap vermeye çalıştık.

Kaynak: https://www.tech-worm.com/2019-ramazan-bayrami-ne-zaman-basliyor/

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı