Bilgi

2020 Kurban Bayramı Ne Zaman?


Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine “Eyyam-ı Nahr” (Kesme Günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke’de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihleretekabül eder.

2020 Kurban Bayramı Arefe Günü 30 Temmuz 2020 Perşembe günü başlayacak. Kurban Bayramının birinci günü ise 31 Temmuz 2020 Cuma günü olacak.

2020 Kurban Bayramı Ne Zaman Başlıyor?

  • Kurban Bayramı Arifesi >>> 30 Temmuz 2020 Perşembe
  • Kurban Bayramı (1.Gün) >>> 31 Temmuz 2020 Cuma
  • Kurban Bayramı (2.Gün) >>> 01 Ağustos 2020 Cumartesi
  • Kurban Bayramı (3.Gün) >>> 02 Ağustos 2020 Pazar
  • Kurban Bayramı (4.Gün) >>> 03 Ağustos 2020 Pazartesi

İslamda kurban, kurban bayramının ilk üç gününde kesilmektedir. Kurban kesim vakti bayram namazı kılınan yerlerde namazdan hemen sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti olduktan sonra başlamakta ve bayramın 3. günü güneş batıncaya kadar devam eder.

Kurban gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanın gündüz vakitlerinde kesilmesi dinimizce daha uygun olduğu belirtilmektedir. Bayramın 1. günü kurban kesmek daha faziletlidir. Şafii mezhebine göre kurban, bayramın 4. gününde de kesilebilir.

2020 Kurban Bayramı Kaç Gün Tatil?

Kurban Bayramı genellikle Müslüman olan birçok ülkede/devlette dini bayram olmasının yanında resmî tatil ilan edilmektedir. Ülkemizde Kurban Bayramı resmi olarak (yani kanunen) arefe günü yarım gün ve 1,2,3 ve 4. günleri tam olmak üzere toplamda 4,5 gün resmi tatil olarak sayılmaktadır. 2020 Yılı Kurban Bayramı arefe günü Cuma gününe denk geldiğinden yarım gün olarak sayılacak ve toplamda 4,5 günlük bir tatil yapılacaktır.  Ancak tatil süresinin uzatılması kararı Cumhurbaşkanlığı kararıyla verilmekte olup, sürenin uzatılması durumunda bayramdan tahmini 1 hafta önce açıklanacaktır.

Bu yazımızda sizlere “2020 Kurban Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Ne Zaman Başlıyor? Kurban Ne Zaman Kesilmektedir? Kurban Ne Zaman Başlıyor? Kurban Bayramı Arefe Günü Ne Zaman?” Sorularına cevap vermeye çalıştık.

  • Kurban Bayramının Anlamı ve Önemi Nedir? Neden Kurban Kesilir? >>> Devamı Oku
  • Kurban Bayramı ile İlgili Ayetler ve Hadisler >>> Devamı Oku

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı