Bilgi

2020 Mevlid Kandili Ne Zaman Başlıyor?


Herkese Merhaba. Bu yazımızda “2020 Mevlid Kandili Ne Zaman Başlıyor?” Sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed bin Abdullah (SAV’in) doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesidir.

Mevlid, “doğum zamanı” demektir. Kuran-ı kerimde yer almamaktadır. İslam’da Hz. Muhammed (SAV’in) doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci’ye bağlayan geceyi (25-26 Nisan 571 Miladi tarihine Hz.Muhammed (SAV’in) doğum gününe rastlaması nedeniyle mevlid kutlanır ), Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17’ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir.

2020 Mevlid Kandili Ne Zaman Başlıyor?

Mevlid Kandili, 28 Ekim 2020 Çarşamba günüdür.

İslami takvimin ay takvimi, miladî takvimin ise güneş takvimi olmasından dolayı mevlid günleri farklı zamanlara denk gelir. Ayrıca ülkeden ülkeye farklı islamî ay başladığında sabitleme metodu kullanılır.

Recep ayı ile başlayan mübarek üç aylar içerisinde sırasıyla Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi idrak edilir. Bunların dışında Peygamber Efendimizin doğum gününde Mevlit Kandili kutlanır. İslam alemi için büyük önem taşıyan bu geceler, gündüzü oruçla gecesi ibadet ve dualarla geçirilir.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı