Bilgi

2021 En İyi Döküm Tava Hangisidir? Tavsiye Markalar ve Yorum!


Son on yıl içerisinde satışları yüzde 225 artan döküm tavalar, pişirme ürünlerinin kralı olarak bilinir. Teflon tavalar zaman içerisinde soyulurken ve tencereler çizilirken, en iyi döküm tavaları kullanarak her zaman lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirmek mümkündür. Döküm tavalar, mutfağınızda yıllarca hiç zarar görmeden durabilir ve ödediğiniz ücretin hakkını çıkarabilir. En lezzetli yemekleri servis etmek için en iyi döküm tavanın hangisi olduğunu merak ediyorsanız bu tavsiye marka ve yorum metnini okuyabilirsiniz.

Lava Döküm Tava

Pek çok renk seçeneği ile mutfağınıza güzel bir dekoratif hava katan Lava döküm tavalar, farklı ağırlık ve boyutlarda modellere sahiptir. Döküm tavalar birçok şekil ve boyut seçeneğine sahiptir ve en çok ihtiyaç duyduğunuz ürünü bulabilmek için satın almadan önce araştırma yapmanız gerekir. Memnun kalacağınız bir döküm tava alışverişi için ağırlığın kesinlikle göz önünde bulundurulması gerekir. Genellikle ev eşyalarında mevcut olan kuralın tam tersi döküm tavalar için geçerlidir. Daha ağır tavalar daha çok işinize yarar çünkü ısıyı içinde tutma özelliğine sahiptir. Bu sebeple 4,5 kilogram ağırlığa sahip Lava döküm tavalar kesinlikle işinize yarar.

Ağırlık konusunda endişeleriniz varsa 2 kilogramlık Lava döküm tavaları da deneyebilirsiniz. Ancak daha lezzetli ve kendi ısısında pişen yemekler için daha ağır döküm tavaları tercih etmelisiniz. Özellikle et pişirirken ortaya çıkan bu özellik, etinizi yavaş yavaş pişirmenizi ve tüm lezzetini vurgulamanızı sağlar.

Lava döküm tava alırken aynı zamanda farklı renk seçenekleri de sizi karşılar. Siyah, kırmızı, turuncu, mavi, yeşil, mor, pembe ve sarı renk seçeneklerine sahip olan döküm tavalar aynı zamanda 23 cm ve 31 cm olmak üzere farklı tava ebatlar seçenekleri de sunar.

Schafer Döküm Tava

Döküm tavaların kalitesi tavanın kaç yıl boyunca güvenle kullanılabileceğini, ne kadar lezzetli yemekler yapılabileceğini ve ne kadar kolay temizleneceğini belirler. Tencerenin veya tavanın kalitesi yiyeceği pişirmek için önemli olsa da yiyeceğin gerçekten lezzetli olması için döküm tavayı hareket ettirebilmek de aynı derecede önemlidir. Döküm tavaların, kullanıcı dostu ve yemeği pişireni kolayca yakmayan tutacakları veya kolları olmalıdır.

Döküm tava için alışveriş yaparken kolayca tutacak kadar küçük veya her iki tarafında tutacakları olan ev eşyaları almaya dikkat edin. Çift kulplar, yemek yapan kişinin tencereyi ısıtırken veya taşırken daha kolay dengelemesini sağlar ve kulplar tencerenin tek bir bilek için çok ağır olma olasılığını azaltır. Granit, döküm ve döküm demir iç kaplama yüzeyine sahip olan Schafer döküm tavaların tek bir uzun kolu veya iki farklı tutacağı olabilir.

Tefal Döküm Tava

Farklı ev eşyaları ile pek çok kişinin dikkatini çeken Tefal, döküm tavalar konusunda da sıklıkla tercih edilir. Döküm tava, hemen hemen her evin ihtiyacı olan eşyalardan biridir. Diğer tencere ve tavalardan biraz daha fazla dikkat ve özen gösteren döküm tava, kaliteli yapısı sayesinde  en kalın bifteği bile lezzetli olacak bir şekilde pişirebilir. Bunun yanı sıra yapışmaz yüzeyi ile tüm sebzelerin de pişirilmesine izin verir.

Tefal döküm tavanın en iyi özelliği de kaliteli oluşudur. İyi kullanıldığı müddetçe nesillerce bile onunla yemek pişirilebilir. İç yüzey kaplaması döküm alüminyum veya titanyum olabilen Tefal döküm tavalar, derin tava, düz tava ve krep tavası seçeneklerine sahiptir. Farklı aileler farklı ebatlarda tava boyutuna ihtiyaç duyar. Tefal, tek başına yaşayanlardan çiftlere, çekirdek ailelerden kalabalık ailelere kadar uygun farklı teva ebatlarında modellere sahiptir. 26 cm, 20 cm, 25 cm, 28 cm ve 32 cm tava ebatları, rahatlıkla yemek pişirmenizi sağlar.

Staub Döküm Tava

Hem kalitesi ile hem de estetik modelleri ile en ilgi çekici döküm tava markalarından biri olan Staub, emaye yüzey kaplama seçeneği de vardır. Emaye, metalin dayanıklı gözeneksiz bir tabaka kaplandığı anlamına gelir. Geleneksel dökme demirin aksine emaye dökme demir, kutudan çıkar çıkmaz kaygan ve yapışmazdır ve hasar konusunda endişelenmeden daha güçlü bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bu nedenlerden dolayı yeni başlayanlar veya daha az bakım gerektiren tencere ve tavaları seven herkes için genellikle daha iyi bir seçimdir. Emaye döküm tavalar, konfor isteyen kişiler için harika bir seçenektir.

İlk defa döküm tava alıyor olabilirsiniz veya mutfağınıza yeni bir parça eklemek istiyor olabilirsiniz. Amacınız ne olursa olsun Staub döküm tavalarla buna ulaşabilirsiniz. Izgara tava, kızartma tavası ve krep tavası seçenekleri olan Staub, 22 cm, 24 cm, 26 cm, 28 cm ve 30 cm tava ebatlarına sahiptir. Böylece her aile için uygundur. Siyah, bordo, gri, kırmızı ve mavi renk seçeneklerine sahip Staub döküm tavalardan istediğiniz rengi mutfağınıza ekleyebilirsiniz. En kaliteli ve estetik tavalara sahip olmak için Staub’u tercih edebilirsiniz.

2021 en iyi döküm tavayı bulabilmek için detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. Tavsiye ve yorumları okumak sizin için oldukça faydalı olabilirlerken aynı zamanda kendi istek ve ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmanız gerekir. Ne sıklıkla yemek pişirdiğiniz, kaç kişi için pişirdiğiniz, döküm tencereye ne için ihtiyaç duyduğunuz sorularının cevapları hangi döküm tavayı alacağınızı karar vermenize yardımcı olur.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı