Bilgi

2021 Yılında En Çok Satılan Akıllı Cep Telefonları


Dünya çapında bir pazar araştırma şirketi olan Counterpoint Research, 2021 yılının starlarını açıkladı. Ocak 2021’de açıklanan listede bulunan popüler telefonları biz de sizler için bu yazımızda listeledik. Counterpoint Research tarafından paylaşılan verilere göre dünya çapında 2021 yılında en çok satılan akıllı cep telefonları hangileri, bu yazımızda anlatacağız. Bu yıl hangi telefon modelleri şahlanmış, hangi telefonlar çok satanı takip etmiş hepsini inceledik. 2021 yılında en çok satılandan, en az satılana kadar sıraladığımız 10 akıllı cep telefondan bahsedeceğiz. Öyleyse akıllı telefonlarda 2021 yılında en çok hangi telefonlar tercih edilmiş inceleyelim.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ABD’li teknoloji devi Apple, açıklanan listede bulunan 6 modeli ile star oldu diyebiliriz.  Çünkü, 2021 yılında en çok satılan 10 akıllı cep telefonundan 6’sı Apple ait. Öyle ki paylaşılan verilere göre Apple, 2021 yılında toplam İphone satışlarının %71’ini ve tüm akıllı cep telefon satışlarının %15’ini oluşturuyor.

Dünyanın en çok satan akıllı cep telefonu markası olan Samsung ise açıklanan listeye yalnızca 2 modeli ile girebildi. Samsung’un listede bulunan 2 modeli kâr marjı yüksek olan amiral gemisi telefonlar değil, daha çok bütçe dostu cihaz arayan kullanıcıların tercih etmiş olduğu orta segment telefonlar oldu.

2021 yılında en çok satılan akıllı cep telefonları listesinde ayrıca Xiaomi’nin Redmi markası da 2 modeli ile yerini alıyor.

Markalardan bahsettiğimize göre şimdi 2021 yılında en çok satılan 10 akıllı cep telefonunu 1. sıradan başlayarak inceleyebiliriz.

1- APPLE İPHONE 12

Satışların yüzde 6’lık kısmını karşılayan Apple’ın İphone 12 modeli, 2021 yılında en çok satılan akıllı telefonlar listesinde 1. sırada yerini alıyor.  İphone 12; OLED ekrana sahip, yükseltilmiş kamera kurulumu ile yeni tasarım ve 5G, MagSafe bağlantısı özellikleri ile dikkat çekiyor. MagSafe daha hızlı ve kullanışlı şarj sağlıyor. Yüksek performansa sahip iphone 12, a14 Bionic yoga seti ile bütün telefonlar arasındaki en güçlü yoga seti olarak kendini gösteriyor. Apple’ın geçmiş yıllardaki iphone4 ve iphone5 i andıran tasarımı ile 2021 yılının en çok satılan akıllı cep telefonu oluyor.

2- APPLE 12 PRO MAX

Satışların yüzde 5’lik kısmını karşılayarak Apple 12 Pro Max 2021 yılında en çok satılan akıllı cep telefonları listesinde 2.sırada yerini alıyor. İphone 12 familyasının en büyük ve en pahalı modeli olan 12 Pro Max ön tarafında Ceramic Shield arka tarafında ise cam tasarım sunuyor. Modelin çerçevesi paslanmaz çelik olarak hazırlanmış. Ceramic Shield teknolojisi sayesinde kırılmaya karşı 4 kat daha fazla korunan İphone Pro Max, 7,4 mm kalınlığında ve 226 gram ağırlığında. Çift hat özelliği bulunan model, tasarımı ve özellikleri ile kullanıcıların en çok tercih ettiği 2. akıllı telefon oluyor.

3- APPLE 12 PRO

Satışların yüzde 4’lük kısmını karşılayan 12 Pro, amiral gemisi telefonuna yakışan performansı tüm özellikleri ve kompakt formlarda sergiliyor.  Apple’ın “En yakın rakibi, kardeşi” olarak sunduğu model 2021 yılında en çok satılan akıllı cep telefonları listesinde 3. Sırada yer alıyor.

4- APPLE İPHONE 11

Satışların %2’lik kısmını karşılayan İphone 11 ile Apple ailesi, 2021 yılında en çok satılan akıllı telefonlar listesinde ilk 4’ü İphone’lara ayırmış diyebiliriz.  İphone 11 hayatımıza yeni tasarımı ve 2 kamerası ile girmişti. Birçoğumuz tarafından bilinen ve kullanılan İphone 11 yeni çıkan İphone modellerine karşı formundan bir şey kaybetmeyerek 2021 yılında en çok satılan 4. telefon oluyor.

5- XİAOMİ REDMİ 9A

Çinli teknoloji devi olan Xiaomi, geliştirdiği telefonlarla kısa zamanda geniş kullanıcı kitlesine sahip olmayı başardı. Redmi 9A modeli ile 2021 yılında en çok satın alınan akıllı cep telefonları listesinin 5.sırasında yerini alıyor. Satışların %2’lik kısmını karşılayan Redmi 9A, ekran, kamera ve batarya bakımından giriş seviyesine uygun bir cihaz. Fiyat performans ilişkisinde oldukça iddialı olan 9A, akıllı telefondan çok bir beklentisi olmayan tüketicilere hitap ediyor diyebiliriz.

6- XİAOMİ REDMİ 9

Redmi 9, 2021 yılında en çok tercih edilen telefon sıralamasında 6.sırada yerini alıyor. Asya’nın yükselen yıldızı Çin’den kısa sürede dünya devleri ile yarışır güce ulaşan Xiaomi, ürettiği Redmi 9 modelinin ince şık tasarımıyla akıllı telefon pazarına yeni soluk oluyor. Satışların %1’lik kısmını kapsayan Redmi 9 ile Xiaomi 2 ayrı modeli ile listede yerini almış oluyor.

7- SAMSUNG GALAXY A21s

Orta segment akıllı telefon sektörünün öncü ismi Samsung, 2021 yılında en çok satılan akıllı telefonlar listesine 7. sıradan girmeyi sağlıyor. Galaxy A21s modelinin ilk dikkat özelliği ise dörtlü arka kameraya sahip olması diyebiliriz.

8- APPLE İPHONE 12 MİNİ

İphone ailesinin minisi, 5. İphone olarak listede yerini alıyor. En çok satılan akıllı telefonlardan biri olan İphone 12 mini, gerçekten de küçük boyutlu bir cihaz. Tek elle rahatlıkla kullanım sunan cihaz küçük telefon seven kitleyi hedefliyor. Performans olarak İphone 12’den pek geri kalmadığını düşündüğümüz cihaz kaliteli ekranıyla da kullanıcısına iyi bir görsellik sunuyor.

9- SAMSUNG GALAXY A31

Orta segment akıllı telefon portföyünü genişletmeye devam eden Samsung, Galaxy A31 modeli ile 2021 yılında en çok satılan akıllı telefonlar listesinde 9.sırada yerini alıyor. Samsung’un son zamanlarda ürettiği telefonlarda tercih ettiği arka kamera tasarımı Galaxy A31 modelinde de mevcut. 6.4 inç büyüklüğünde olan telefon kullanıcılarına Full HD çözünürlükte sunuyor.

10- APPLE İPHONE SE 2020

Yüksek fiyatlı modellerine nazaran hemen hemen aynı performansı sunan İphone SE 2020, tek kamerası ve küçük ekranı ile pil kapasitesinde de başlangıç düzeyde kullanıcılara hitap ediyor. Cuonterpoint Research şirketinin açıkladığı verilerde 2021 yılının en çok satılan 10 telefonundan %1’lik satış kısmını kapsayan İphone SE 2020 ile yazımızı sonlandırıyoruz.

Telefonların daha detaylı bilgilerine ve teknik özelliklerine web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı