Bilgi

3000 TL Laptop Tavsiyesi | 3000 TL’ye Hangi Laptopu Almalıyım?


Bir laptop almayı düşünüyorsunuz ve bu laptop için ayırdığınız net 3000 TL bütçeniz var. Aslında bu fiyata kadar yüzlerce laptop bulunuyor. Ancak söz konusu performans ve donanım olduğunda özellikle oyuncular ve yüksek grafik isteyen uygulamalar/programlar için yetersiz kalacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Günlük işler (internette gezinme, video film izleme, müzik dinleme vs.) ve yüksek grafik belleği istemeyen oyunlar için bu fiyata bazı seçeneklerde laptop sahibi olmanız mümkün.

Asus VivoBook X540UB modeli 3000 TL değerinde laptop arayanlar için şu anda en ideal ürünlerden bir tanesi. Asus VivoBook X540UB sahi olduğu “i5-8250U İşemcisi, 4Gb Belleği (RAM), 1TB Harddisk ve MX110-2Gb Ekran Kartı” ile piyasada en çok tercih edilen laptop modeli arasında yer alıyor. MediaMarkt (tıkla) ve Vatan Bilgisayar’da (tıkla) yaklaşık 3000 TL fiyat etiketi ile satılan bu dizüstü bilgisayara ek olarak bir fare ile çanta satın almanız gerekiyor.

Kendimde bir Lenovo kullanıcısı olarak önereceğim ikinci bir laptop modeli Lenovo V155-15API modeli olacak. Bu laptop modeli yaklaşık 3000 TL fiyat etiketi ile hepsiburada.com’da (tıkla) satılıyor. Ancak bu ürünün belki negatif tek özelliği (bilmeyenler için) freedos olarak gelmesi. Bildiğiniz veya henüz öğrendiğiniz üzere FreeDos bilgisayarlarda işletim sistemi bulunmuyor. Bilgisayarı kullanmaya başlamak için işletim sistemi yüklemeniz gerekiyor. Kendiniz biliyorsanız format atabilirsiniz ya da bir bilgisayarcıdan, bilen birinden destek almanız gerekiyor. Hatırlatayım bu ürün normalde bu fiyata biraz zor bulunur, sırf işletim sistemi yüklü olmadığı için daha uygun fiyata satılıyor. Performans olarak üstte tavsiye ettiğim ürüne göre daha performanslı olduğunu söyleyeyim. League of Legends, CS:GO, Fortnite, PUBG belli standartlar dahilinde (düşük grafik ölçeğinde) hiç sorun çıkartmadan çalıştıracaktır. Ancak bunun için size tavsiyem +4GB DDR4 2400 Mhz RAM takarak 12 GB RAM’e yükseltebilirsiniz. Bu size inanılmaz bir performans sağlayacaktır.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı