Bilgi

Brother DCP-1511 Lazer Yazıcı Yorum ve İnceleme


Brother DCP-1511 yazıcı modelini yaklaşık olarak 4 yıldır aktif bir şekilde kullanıyorum. Satın aldığım dönemde yaklaşık fiyatı 500 TL civarında olan bu yazıcı şu anda 800 TL ile 1000 TL arasında değişen bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirteyim. Yazıcı tipik siyah-beyaz lazer yazıcı özelliğinin yanı sıra “Fotokopi ve Tarama, Yazdırma” özelliği de bulunuyor. Şu ana kadar en ufak bir sorun yaşamadığım bu yazıcı ile binlerce çıktı aldım. Evde, işyerinde rahatlıkla kullanılabilecek bu yazıcının muadil toner tercihi bulunması ekstra bir avantaj olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bazı yazıcı modelleri orijinal toner dışında toner kullanımına olanak vermediğinden biraz maliyetli olabiliyor.

Bağlantı olarak doğrudan USB veya -varsa- Network özelliği ile bağlanma olanağı bulunuyor. Eğer birden fazla bilgisayar bulunan bir ortamda için kullanacaksanız USB’den veya ağ üzerinden tüm bilgisayarların erişimine olanak sağlıyor. Yalnız USB’den yazıcı paylaşımı yapılacaksa diğer bilgisayarların bu yazıcıya erişim sağlanması ve kullanılabilmesi için bağlı olunan bilgisayarın açık olması gerekiyor. Ağ üzerinden bağlantıda bu durumun söz konusu olmadığını hatırlatalım.

Tipik bir yazıcı ile karşılaştırıldığında Brother DCP-1511, 200 Mhz işlemci ve 16 MB Hafızası ile çoklu yazdırmalarda ideal bir değere sahip olduğunu söyleyebilirim.

Yaklaşık 7 kg ağırlığında ve A4 ölçeğinde sayfaları yazdırma olanağı sunan bu yazıcı modelimizde çift taraflı yazdırma işlemi için manuel olarak çıktı aldığınız sayfaları ters çevirerek tekrar sayfaların tepsiye yerleştirmeniz gerekiyor. Dakikada 20 sayfaya kadar yazdırma olanağı sunan bu yazıcının kağıt tepsisi ise 150 sayfa kapasitesine sahip.

Yazıcıyı satın alıp bağlantıları sağladıktan sonra (USB veya Network) burada (tıkla) bulunan sayfaya giderek işletim sisteminize uygun olan driveri indirip kurun ve yazıcınız hazır hale gelecektir.

Yazıcıyı paketinden çıkardığınızda yapmanız gereken gelen yazıcı ve toner üzerindeki koruma bantlarını çıkarmanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra toneri yazıcıya yerleştirip gerekli bağlantıları yaptıktan sonra driver (sürücü) indirme ve kurulum işlemlerine geçebilirsiniz. Driver dediğimiz şey aslında yazıcının çalışmasını sağlayan bir paket bir program. İndirilen driver yazılımının kurulumu ise oldukça basitir. Kurulum esnasında size yöneltilen birkaç talimatı yerine getirmeniz istenecek ve yazıcınız hazır hale gelecektir.

Yazıcı ile gelen toner -büyük ihtimalle- demo toner olup yarı oranında dolu olacaktır. Bu özellik neredeyse bütün yazıcılarda mevcut. Yani bir yazıcıyı satın aldığında üzerindeki toner çoğunlukla yarı oranında dolu olacaktır. Bu nedenle yazıcıyı alırken yanında bir adet toner almanızı tavsiye ediyorum. Tonerler içerisinde toz yapısında boya maddesi bulunan aygıtlardır. Kendi içerisinde orijinal, muadil ve dolum şeklinde tonerleri ayırabiliriz. Orijinal toner doğrudan markanın kendi kontrolünde üretilen tonerlerdir. Muadil ise farklı firmaların üretmiş olduğu orijinal toner özelliğinde toner yapısına sahiptirler. Dolum toner ise biten toner kartuşunu yeniden doldurulmasıdır. Fiyat olarak orijinal > muadil > dolum şeklinde sıralayabiliriz. Burada dikkat etmeniz gereken şey muadil alırken kaliteli bir firmadan satın almanız almanızdır. Aynı şekilde dolum almanızı ise pek tavsiye etmiyorum. Çünkü toner sorunlu ise yazıcının kısa sürede arızalanmasına neden olabilecektir.

Brother DCP-1511 uyumlu muadil toneri TN-1040 etiketiyle internet ortamında bulabilirsiniz. Bu toner tak çalıştır prensibi ile çalışmaktadır. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yoktur. Bazı firmalar garanti seçeneği de sunmaktadır. Kaliteli muadil tonerler yazıcınızla tam uyumlu çalışır ve kesinlikle zarar vermez. Baskı kapasitesi olarak -standart kullanıma göre- 1000 veya 1500 sayfaya kadar yazdırabilir. Kullanım klavuzuna buradan (tıkla) ulaşabilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı