Bilgi

Lazer Yazıcı Tavsiye & En İyi Lazer Yazıcılar Listesi 2022


Herkese Merhaba. Bu yazımızda “Lazer Yazıcı Tavsiye & En İyi Lazer Yazıcılar Listesi” konusu ile ilgili bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir içerik olur. Ayrıca herhangi bir sorunuz varsa yorum kısmından bize iletebilirsiniz. Elimizden geldiğince kısa sürede cevap vermeye çalışacağız.

Bildiğiniz veya henüz öğreneceğiniz üzere yazıcılar genel olarak lazer, mürekkep püskürtmeli ve nokta vuruşlu yazıcılar şeklinde üçe ayrılıyor. Bu türler dışında barkod yazıcı, 3d yazıcı, fotoğraf yazıcısı gibi birçok yazıcı türleri de bulunuyor.

Lazer yazıcılar yazdırma işlemi için toner adı verilen toz maddeleri kullanan ve evlerde bireysel kullanımdan tutun okul, ofis, iş gibi alanlarda yoğun bir şekilde kullanılan cihazlardır. Mürekkep püskürtmeliler ise yazdırma işlemi için kartuş adı verilen sıvı maddeleri kullanılan ve genel olarak bireysel kullanım ile birlikte fotoğraf baskısı veya fotoğraf baskısı kalitesinde çıktı elde etmek isteyenlerin tercih ettiği cihazlardır. Nokta vuruşlar yazıcılar ise genellik banka ve kargolarda denk geldiğimiz, çok nüshalı faturaların, dekontların basımı için zorunlu olarak kullanılması gereken bir yazıcı türüdür.

Lazer Yazıcı Nedir? Lazer Yazıcı Özellikleri ve Fiyatları

Lazer yazıcılar temelde fotokopi makinalarına benzeyen ve lazer teknolojisi kullanan bir yazıcı türüdür. Lazer yazıcılar, satır satır yazmak yerine sayfa sayfa yazar. Lazer yazıcı bütün sayfayı bir kerede basmak için geniş bir bellek kullanır. Yazıcının belleğinde oluşturulan sayısal sayfa görünümü, lazer tabancası yardımı ile drum (tambur) üzerine aktarılır. Drum’ın, lazer ışınıyla manyetize edilen bölümlerine toner yapışır. Bu şekilde, drum’a değen kâğıt üzerinde istenilen karakter ve grafikler oluşur.

Lazer Yazıcı Özellikleri

Lazer yazıcılar, vuruşsuz yazıcı olarak adlandırılan yazıcı türleri arasında konumlanır. Lazer yazıcılar diğer yazıcı çeşitlerine göre daha hızlı baskı almaktadırlar.

Lazer yazıcıların özelliklerini sıralamak gerekirse;

Siyah-beyaz veya renkli baskı alabilir.

Baskı -çıktı- işlemleri için “toner” kullanılır.

Vuruşlu yazıcılara göre çok daha hızlıdır.

Mono lazer olarak isimlendirilen yazıcılar sadece siyah – beyaz baskı alabilir.

All-in-One bir lazer yazıcı; baskı yanında, fotokopi, fax çekebilir veya tarama yapabilir.

Bazı lazer yazıcı modeli “çift taraflı” baskı işlemi yapabilir.

– Model adında “W” simgesi bulunan yazıcılar “Wifi” yani “Kablosuz” yazdırma işlemi yapabilir.

– Bazı yazıcılarda “Toner Tasarruf Modu” bulunur. Bu baskı kalitesini etkilemektedir.

Lazer Yazıcı Fiyatları

Lazer yazıcı fiyatları, kullanacağınız yazıcının marka, modeline ve ek özelliklerine göre değişmekle beraber artan dolar kurun etkisiyle fiyatlar anlık olarak sürekli değişebilmektedir. Bu nedenle bir yazıcı satın almayı planlıyorsanız tavsiye olarak dolar kurunun düşük olduğu zamanlarda veya kampanyalı günlerde fiyat olarak daha uygun bir ürün alabilirsiniz. Bir lazer yazıcının en düşük fiyat 1000 TL iken en yüksek fiyatı 150.000 TL’yi bulabilmektedir. Ancak bireysel veya işyerine kullanımına uygun bir yazıcı 1.500 TL ile 3.500 TL arasında fiyat etiketine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle bir yazıcı almaya karar verdiğiniz dikkat etmeniz gereken bazı konular bulunuyor.

Birincisi bütçeniz. Yazıcı için ayıracağınız net bütçenizi belirledikten sonra ne amaçla kullandığınız ve kullanım sıklığınızı değerlendirmeniz gerekiyor. Çok yoğun bir kullanım olacaksa daha üst modellere bakmanız gerekecek. Eğer bireysel veya kurumsal olarak çok az çıktı alıyorsanız standart fiyatlı en düşük yazıcıyı bile sorunsuz bir şekilde yıllarca kullanabilirsiniz.

İkincisi yazıcının toner adı verilen boya maddesi kullandığını söylemiştik. Tonerler orijinal, muadil ve dolum şeklinde üç türü bulunuyor. Orijinal tonerler biraz pahalı olduklarından alacağınız yazıcının muadil veya dolum toner kabul edip etmediğini ve fiyatlarını öğrenmeniz gerekecek. Eğer çok sayıda çıktı alıyorsanız bu size epeyce tasarruf sağlayacağını belirtelim. Ayrıca muadil veya dolum toner alırken kaliteli firmalar tercih edin. Aksi halde bu yazıcınızı kullanılmaz hale getirebilir.

Üçüncüsü yazıcının ek özellikleri durumu. Yazıcılarda All-in-One dediğimiz çok fonksiyonlu özellikler bulunabilir. Bu fonksiyonlar her biri yazıcının fiyatında artış meydana getirecektir. Özetle; tarama, fax, fotokopi, wifi, çift taraflı yazdırma, ethernet, renkli yazdırma gibi her seçenek ekstra maliyet olacağını belirtelim. Burada size uygun olan seçenekleri değerlendirerek filtreleme veya karşılaştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Dördüncüsü her yazıcının yazdırma işlemi yapabileceği bir kâğıt boyutu bulunuyor. Hemen hemen bütün yazıcılar A4 formatındaki kağıtlara baskı yapabilir. Ancak A4 formatındaki kağıtlar dışında A5, A6 gibi boyutlarda kağıtlar üzerinde baskı yapabilen yazıcılar arıyorsanız bu özelliğe dikkat etmeniz gerekecektir.

Beşincisi piyasada yüzlerce marka modelde farklı fiyat seçeneklerine sahip yazıcı var. Burada karşınıza lazer ve mürekkep püskürtmeli şeklinde iki çeşit yazıcı çıkacaktır. Yazıcı almak istediğiniz ya lazer ya da mürekkep püskürmeli bir yazıcı alacaksınız. Eğer fotoğraf baskısı kalitesinde baskı almak istiyorsanız mürekkep püskürtmeli yazıcı almalısınız. Bu yazıcılar gerek A4 kağıtlarına gerekse özel boyutlardaki fotoğraf kağıtlarına net bir görüntü baskısı elde etmek için kullanılır. Fiyatları oldukça ucuz seviyelerde başladığından tavsiye olarak kesinlikle ama kesinlikle ucuz olanlarından satın almayınız. Öncelikle bu yazıcılar kartuş adı verilen sıvı boya maddesi kullanılır. Kartuşları ise olabildiğince pahalıdırlar. Yani 500 TL’ye alacağınız bir mürekkep püskürtmeli yazıcının kartuşu 1000 TL olabilir. İkincisi alacağınız mürekkep püskürtmeli yazıcının kartuşu %30 veya %50 doluluk oranında geleceğinde kısa sürede bitecek ve yenisini almak durumunda kalacaksınız. Bazı modeller ise uzun süre kullanmadığınızda yazdırma başlıklarının donmasıyla kullanılmaz hale gelebiliyor. Peki bu yazıcıyı kimler kullanmalı! Öncelikle fotoğraf baskısı isteyenler için bu yazıcıları öneriyorum. Ayrıca kendim ve evdeki çocuklar için ayda 15-20 tane çıktı alıyorum diyenler içinde ideal. Fakat baştan söyleyeyim. Fotoğraf kalitesinde baskı için ideal. Bu yazıcıların ucuzundan almayın! Kartuşları oldukça pahalı! Her alacağınız muadil veya dolum kartuş yazıcınızı bozabilir veya kabul etmeyebilir. Bu nedenle genel olarak orijinal kartuş kullanmanız gerekiyor. Çok az çıktı alıyorsanız tavsiye ediyorum. Çok fonksiyonlu özellikleri olan modellerde bulunuyor. (Konumuz aslında lazer yazıcılar ama yine de bilmeyenler için ekstra bilgi verme gereği duydum.)

– Altıncısı Piyasada hali hazırda en çok kullanılan, tavsiye edilen ve kullanılan yazıcı türü lazer yazıcılardan oluşuyor. Bu yazıcıların siyah-beyaz türünde oldukları gibi renkli baskı yapabilenleri de var. Tipik fotokopi makinesine benzetebilirsiniz. Yapısında toner adı verilen toz yapısındaki boya maddesi kullanırlar. Tonerleri orijinal, muadil ve dolum şeklide üçe ayrılıyor. Orijinal tonerler biraz pahalıyken kaliteli bir firmadan daha uygun fiyata muadil veya dolum toner almanız mümkün. Lazer yazıcı almadan önce muadil veya dolum toner kabul edip etmediğini kontrol etmenizi öneriyorum. Renkli türde baskı üretenler tam bir fotoğraf kalitesi değil de “ehh” diyebileceğiniz orta seviyede bir çıktı verirler. Ancak bu yazıcı türünü yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanabileceğinizi söyleyebilirim. Hem iş yerinde hem evde hem de birçok alanda bu yazıcılar kullanılıyor. En küçüğünden en büyüğüne kadar birçoğu hızlı baskı işlemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışır. Ve kolay kolay bozulmadıklarını belirtelim. Bu yazıcılarda çift taraflı, wifi, fotokopi, tarama gibi All in One dediğimiz hepsi bir arada modelleri de bulunuyor.

– Yedincisi sizin için seri ve hızlı yapan bir makine arıyorsanız o zaman baskı hızlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Dakikada ne kadar çıktı aldığını teknik özelliklerinden kontrol edebilirsiniz. Ortalama bir yazıcı dakikada 15-30 arası bir çıktı alabilmelidir.

– Sekizincisi marka olarak birçok alternatif mevcut. Kendi gözlemlerime dayanarak HP, Canon, Epson, Brother, Xerox, Oki, Samsung gibi markaların çok kaliteli yazıcılarının olduğunu söyleyebilirim. Özellikle satın alım sonrası garanti, teknik destek ve değişim konularında size zorluk çıkarmayacak, ürününün arkasında durabilen bir marka tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca mürekkep püskürtmeli yazıcı söz konusu olduğunda ise Epson ve Canon yazıcı markalarını tavsiye ediyorum.

Lazer Yazıcı Tavsiye & En İyi Lazer Yazıcılar Listesi

Burada ihtiyacınızı tam olarak bilmiyorum ancak genel kullanım için bazı tavsiyelerde bulunmaya çalışacağım. Ayrıca yorum kısmına bütçenizi ve ne amaçla aldığınızı yazarak bizden tavsiye alabilirsiniz. Son olarak alacağınız yazıcının çıktı alma hızı, toner veya kartuş ile basılan sayfa sayısı, çıktı çözünürlüğü gibi seçenekleri göz önünde bulundurmayı unutmayınız. Her ihtiyaca ve bütçeye uygun en iyi lazer yazıcılar listemizden ulaşabilirsiniz.

1– HP Laserjet M107A 4ZB77A Mono Lazer Yazıcı

HP Laserjet M107A modeli en çok kullanılan, tavsiye edilen tipik yazıcı modeli olduğunu belirtelim. Bunu bireysel kullanımdan tutun bir ofiste, kurumsal bir şirkette veya bir kamu kurumunun veznesinde bile denk gelebilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz mono lazer yazıcı standardında olan bu cihaz sadece ve sadece siyah beyaz çıktı üretmek için tasarlanmış. Bu yazıcıyı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağladıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir toner ile ortalama 1000 sayfa yazdırabileceğinizi ve bir adet toner fiyatının (muadil) piyasada 150 TL olduğunu belirtelim. Ayrıca teknik özelliklerinde aylık 10.000 adet sayfa yazdırma garantisi olduğu belirtilmiş. A4, A5, B5, zarf boyutunda kağıtlar ile uyumlu olduğu belirtilen bu cihazdan 600×600 DPI çözünürlükte çıktı alınabilir. Ayrıca cihaz üzerinde 500 sayfalık orijinal HP tanıtım toneri ve USB kablosu geliyor. (Edit: Bazı firmalardan alırken USB kablosunun bulunup bulunmadığını kontrol edin.) Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Teknik Özellikleri
Fiyatı 1.700 TL’den Başlıyor.
Siyah – Beyaz Baskı Evet
Renkli Baskı Hayır
Çift Taraflı Yazdırma Manuel – Yok
Wifi (Kablosuz Bağlantı) Yok
Ethernet (LAN) Yok
Tarama Özelliği Yok
USB Bağlantısı Var

2– Canon MF645CX Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı

Canon MF645CX yazıcı modelinde neredeyse isteyebileceğiniz tüm özellikler mevcut. Wifi (kablosuz yazdırma), tarama, fax, fotokopi çift taraflı yazdırma, renkli yazdırma, network (ethernet) bağlantısı gibi bir seçenek bulunuyor. Burada küçük bir hatırlatma yapalım network (ethernet) bağlantı özelliği olan cihazlarda bilgisayarın açık kalmasına gerek yok. Bu tip cihazlarda yazıcı ethernet kablosu ile ağa dahil edilir. Böylece ağdaki tüm cihazlar bu yazıcıdan çıktı alabilir veya diğer işlemleri yapabilir. Eğer sadece USB bağlantı noktası kullanılırsa USB ile bağlanılan bilgisayarın daima açık durumda olması gerekiyor ve ağ üzerinde yazıcıyı paylaştırmak için bu bilgisayarın kullanılması gerekiyor. Fiyat olarak bu ürün yaklaşık 7.000 TL’den başlıyor. Bu ürünü kurumsal veya kamusal alanlarda çok sayıda çıktı istenilen yerde kullanmak amacıyla tasarlandığını belirtelim. Bireysel kullanım için daha alt modellere bakmanızı tavsiye ediyorum. Ürünün tüm teknik özelliklerine bakmak için buradaki (tıkla) resmî sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Teknik Özellikleri
Fiyatı 7.000 TL’den Başlıyor.
Siyah – Beyaz Baskı Evet
Renkli Baskı Evet
Çift Taraflı Yazdırma Otomatik – Var
Wifi (Kablosuz Bağlantı) Var
Ethernet (LAN) Var
Tarama Özelliği Var
USB Bağlantısı Var

3– OKI B412DN Mono Lazer Yazıcı

En iyi lazer yazıcı listemizde yüksek çıktı ihtiyacı olan gerek bireysel gerekse okul, ofis, işyerleri, kurumsal alanlar için uygun OKI B412DN modelindeki yazıcı bulunuyor. Hızlı, yüksek çözünürlüklü ve siyah beyaz çıktı alınabilen bu cihazın fotokopi çekme ve tarayıcı özelliği ise bulunmamakta. 12 kg ağırlığa ve 245 x 387 x 364 mm boyutlara sahip yazıcı kendi segmentine göre minimalist bir yapıya sahip diyebiliriz. Dakikada 33 sayfa siyah-beyaz çıktı alma alınabilen bu yazıcı modelinde hız-zaman konusunda sıkıntı yaşayanları sevindirecek cinsten. Ayrıca cihaz otomatik olarak iki yönlü yazdırma yapabiliyor. Cihaz 3.290 TL civarı fiyattan satışa sunulmaktadır. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Teknik Özellikleri
Fiyatı 3.300 TL’den Başlıyor.
Siyah – Beyaz Baskı Evet
Renkli Baskı Yok
Çift Taraflı Yazdırma Otomatik – Var
Wifi (Kablosuz Bağlantı) Var
Ethernet (LAN) Var
Tarama Özelliği Yok
USB Bağlantısı Var

4– Canon Pixma E414 Çok Fonksiyonlu Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı

Hemen belirteyim bu model mürekkep püskürtmeli bir yazıcı. Ev kullanımına uygun olup zamanı fazla dert etmeyenler için Canon Pixma E414 modeli oldukça uygun bir seçenek. Fotoğrafçılık sektöründen yakından tanınan Canon markası yazıcıları ile de adından sıkça söz ettirmektedir. Canon Pixma E414 ile baskı alabilir, özel kağıtlara fotoğraf basabilir, fotokopi çekebilir ve tarama işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Günlük baskı, kopyalama işlemleri için iddialı olan Pixma E414 dakikada 4 renkli ve 8 siyah-beyaz çıktı alma hızına sahiptir. Bu yazdırma hızları işyerleri için pek uygun olmasa da bireysel kullanım için son derece yeterlidir. Özellikle okula giden çocuklarınız ve gündelik kullanım için bir yazıcı arıyorsanız bu yazıcı modelini tavsiye ediyoruz. A4, A5, B5, zarf ve fotoğraf kâğıdı boyutlarında 4800 x 600 DPI yüksek çözünürlüklü çıktılar ve 600 x 1200 DPI tarama özelliği sunan ürün sunduğu kalitede en tasarruflu modellerden biri. USB bağlantısı üzerinden bilgisayara bağlanan cihaz 3,4 kg ağırlığıyla masa üzerinde fazla yer kaplamayacaktır. Cihaz 550 TL civarı fiyattan satışa sunulmaktadır. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Teknik Özellikleri
Fiyatı 550 TL’den Başlıyor.
Siyah – Beyaz Baskı Evet
Renkli Baskı Evet
Çift Taraflı Yazdırma Otomatik – Var
Wifi (Kablosuz Bağlantı) Yok
Ethernet (LAN) Yok
Tarama Özelliği Var (Renkli)
USB Bağlantısı Var

5– HP MFP 178NW 4ZB96A Lazer Yazıcı

Tarayıcı, fotokopi, wifi, çift taraflı yazdırma ve renkli yazdırma gibi birçok fonksiyonu bir arada bulunan bir yazıcı genel kullanım için gayet uygun. Bu ürün yaklaşık 4.000 TL’den başlıyor. Yazıcıda bulunan LCD ekran tüm kullanıcı tiplerine rahat bir kullanım sağlıyor. Yazıcının her mekâna uyum sağlayan tasarımına ek olarak 800 MHz işlemci frekansı, lazer baskı teknolojisi ve dahili ekranı bulunmaktadır. Yazıcıda bulunan tarama türü düz yataklıdır. Optik tarama çözünürlüğü 600 x 600 DPI olarak JPG ve TIFF resim formatlarını desteklemektedir. Yazıcıda SPL standart yazıcı dilleri bulunmaktadır. Yazıcıda LAN Eternet bağlantısı, USB 2.0 bağlantı noktası ve standart USB ara yüzleri ile Wİ-Fİ bağlantı mevcuttur. Ürünün tüm teknik özelliklerine bakmak için buradaki (tıkla) resmî sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.

Teknik Özellikleri
Fiyatı 4.000 TL’den Başlıyor.
Siyah – Beyaz Baskı Evet
Renkli Baskı Evet
Çift Taraflı Yazdırma Otomatik – Var
Wifi (Kablosuz Bağlantı) Var
Ethernet (LAN) Var
Tarama Özelliği Var
USB Bağlantısı Var

7 Yorum

7 Yorum

  1. Şevket Işık

    11 Ağustos 2022 at 09:19

    Açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim
    Gayet güzel bir hizmet
    Lazer Renkli
    A4,wifi, fotokopi ,dpi yüksek,hacim çok büyük olmayan
    toner maliyeti en,muadil veya dolum yapılabilir
    Ne önerirsiniz
    Kyocera için değerlendirmeniz nedir
    Saygılarımla
    532 **********

  2. ibrahim coşkun

    19 Eylül 2022 at 07:36

    günlük 150-200 sayfa çıktı alıyorum. siyah beyaz sadece bütçe olarak 3000 ila 5000 arasında yazıcı önerirmisiniz birde toner uyumlu olsun. ve önerdiğiniz bir toner markası var mı

  3. Fatih

    27 Ekim 2022 at 22:41

    Kimse HP demesin nalet olsun aldğıma 3 tane hp aldım elimde kaldı.

  4. Zeynep Aydoğan

    11 Ocak 2023 at 10:04

    Hocam bende uzun zamandır yazıcı ihtiyacım var ama danışarak kimse anlamadığım için erteliyordum ilk defa gördüm sayfayı lazerli yazıcı istiyorum kartuşu dolumu vesaire uğraşmamak için yani donma filan yapmaz diye biraz uzun ömürlü dayanıklı bir şey arıyorum bide toneri bittiginde kolay bulabileceğim bir model önerebilir misiniz açıkçası masrafı minimum ve fiyat aralığı 4000 ne kadar bakıyorum şimdiden teşekkür ederim

    • Cüneyt Çağala

      12 Ocak 2023 at 20:32

      Merhaba. Brother DCP-1511 modelini alabilirsiniz. Kendim yaklaşık 5-10 yıldır kullanıyorum. En ufak arıza, sorun çıkarmadı. Toneri oldukça ucuz. Brother TN1040 toneri her yerde bulabilirsin.

  5. Rıza SAĞLIK

    2 Mart 2023 at 16:38

    Merhaba siyah beyaz ve renkli çıktı alabilecegim toner sorunu yaşamayacağım uygun fiyatlı yazici ariyorum tavsiyeniz ne olur tesekkurler

  6. ozge seçilmiş

    27 Temmuz 2023 at 13:57

    Merhabalar, iş yerimizde bir toneri bir haftada bitiriyoruz. Toneri uzun süre gidebilecek siyah beyaz ve seri çıktı alabileceğimiz bir yazıcı tavsiye edebilir misiniz?

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı