iPhone

Telefondan Fotoğraf Silince iCloud’dan Siliniyor mu?


Herkese Merhaba. Bu yazımızda “Fotoğraflardan Sildiğim Fotoğraf iCloud’dan Siliniyor” şikâyeti ile ilgili kısaca bilgi vermeye çalışacağım.

Arkadaşlar; iCloud dediğimiz şey bildiğiniz üzere Apple geliştirilen bir bulut depolama ve bulut bilişim servisidir. Hizmet, kullanıcılarına, dokümanlar, fotoğraflar ve müzik gibi verileri uzaktaki sunucularında iOS, Macintosh veya Windows cihazlarına indirmek, paylaşmak, diğer kullanıcılara veri göndermek ve kaybedilen veya çalınan Apple cihazlarını yönetmek gibi özellikleri verir. Hizmet aynı zamanda iTunes kullanan bir ana Mac veya Windows bilgisayarına manuel yedeklemelere güvenmek yerine, iOS cihazlarını kablosuz olarak iCloud’a yedeklemeye izin veriyor. Bu sistem telefonunuzda neredeyse tamamen eş zamanlı çalışıyor.

Bu nedenle telefondan sildiğiniz bir fotoğraf aynı zamanda iCloud’dan silinir.

Soru: Telefondan Fotoğraf Silince iCloud’dan Siliniyor mu?

Cevap: Evet. Eğer telefonunuzda iCloud eşlemesi açıksa, bir fotoğraf veya videoyu uygulama üzerinden sildiğinizde tüm cihazlarından bu fotoğraf ve video silinir. Eğer bu şekilde olmasını istemiyorsanız, fotoğrafınızın veya videonuzun bir yedeğini dosyalarım klasöründe saklayabilirsiniz.

Önemli Not: iCloud.com’da Fotoğraflar’dan bir fotoğraf veya video sildiğinizde, bu fotoğraf veya video iCloud Fotoğrafları’nın açık olduğu tüm aygıtlarınızdan da silinir. Fikrinizi değiştirirseniz fotoğraf veya videonuzu, kalıcı olarak silinmeden önce 30 gün içinde kurtarabilirsiniz.

Fotoğraflar iCloud’dan Silinmeden iPhone’dan Silinebilir mi?

Eğer iCloud fotoğrafları kullanıyorsanız, cevabımız net bir şekilde hayır. iPhone’unuzdan sildiğiniz fotoğraflar bulut hesabınızdan otomatik olarak silinecektir. Herhangi bir fotoğrafı veya videoyu silmeden önce, onu iCloud’dan da silmek isteyip istemediğinizi düşünmenizi öneriyoruz.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yukarı