Bilgi

Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?


Kötü alışkanlıklar rahat bir yatağa benzer, girmesi kolay çıkmazı zordur. Hayatınızdaki alışkanlıklarınız sadece bir alışkanlık gibi görünseler de aslında sizi siz yapan şeylerdir. Hergün kahve içmek,düzenli tv seyretmek, vazgeçilmez arkadaş toplantıları, sosyal aktiviteler gibi eyleme dayanan alışkanlıkların yanı sıra; bişeyler üzerinde yeterince durmamak,fazla önemsememek, umursamamakta kısmen yaşamımızda edindiğimiz alışkanlıklardır.

Hayatta başarılı olmak ve yaşadığımız andan keyif almak, biz farketmesekte az çok bu alışkanlıklarımızdan kaynaklanmaktadır. Sıkıntılı zamanlarda sorunu bertaraf edemese de,doğru alışkanlıklar, doğru düşünebilmek insanların hayatına artı değer katar.

Etrafımızda cereyan eden olgu ve olayları yorumlama şekliniz, aslında sizi bir sonraki aşamada hissedeceğiniz duyguya yönlendirmektedir. Tam bu noktada karşımıza çıkan engele bakış açısı diyoruz. Evet,bakış açımız hayatımızda çok önemli bir yere sahip.İnsanlar her şeye rağmen ayakta durabilecek bir iradeye ve güce sahip olsada, bunu kullanmayı bilmek öğrenmeye bağlı.. Daha bilinçli olmak ise okumaya! Hayatımızda okuduğumuz kitaplar bize yaşamımız boyunca yol göstericidirler. Bunu sürekli alışkanlık haline getirmiş insanlar bu konuda hem fikirdirler.Ancak henüz böyle bir alışkanlık kazanamamış insanlar bunun kıymetini anlayamamaktadır.

Kitabın bize kazandırdıklarını saymakla bitiremeyiz. O yüzden biz en iyisi nasıl kitap okuma alışkanlığı kazanabiliriz onu konuşalım. Öncelikle bir liste oluşturarak başlayabilirsiniz. En ilginizi çeken alanlara yönelik seçimlerle, ulaşılabilir hedefler koyarak kitapla aranızda bir bağ kurabilirsiniz. Örneğin; Mizahtan hoşlanıyorsanız fıkra kitapları, sağlık ve sporla ilgileniyorsanız şifalı bitkiler kitapları, eleştiri ve yorum içerikli yazılardan hoşlanıyorsanız gazete köşe yazıları, makaleler, eleştiriler gibi. Bu alanlarda okuduğunuz kitaplar sizi biraz daha motive edecek ve başka alanlara yönlendirecektir. Listenizi oluşturduktan sonra en önemli aşamaya geliyoruz; Karar vermek! Bu listeyi bitirmek için istekli olmalısınız.İnsan beyni bu konuda mükemmel bir donanıma sahip.Bu konuda yapmanız gereken,istediğiniz şey için kendinizi şartlamanız ve bu konuda biraz gayret göstermeniz. Yeter ki isteyin başaramayacağınız hiç birşey yok! Peki kendinizi nasıl şartlarsınız? Bunun için de; Kitap okumanın, hayatınıza katacağı değeri ve hızlı düşünmek,güzel konuşmak,özgüven,pratik kavrayış,alternatif fikirlerle dolu zihin,sabırlı ve ön yargısız kişilik yapısı gibi sayısız faydasını düşünmeniz yeterli..! Kitaplarla dolu keyifli bir yolculuk dilerim. Teşekkür ederim

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı