Bilgi

2021 | En İyi Robot Süpürge Tavsiyeleri | Markalar & Yorumlar


Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere “en iyi robot süpürge tavsiyeleri” konusunda bilgi vermeye çalışacağız. Oldukça yeni bir teknoloji olmasına rağmen tüketicilerin bu süpürge türünü sevmeye başladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Şimdi temizlik konusunda hassas olan ve özellikle robot süpürgeleri merak edenlerin ilgi odağı haline gelen bu yeni nesil süpürgeler konusunda, detaylıca bilgi vermeye başlayalım.

Robot Süpürge Nedir? Ne İşe Yarıyor?

Standart elektrikli süpürgelerin belirli bir algoritmaya (yazılıma) bağlı olarak insan etkileşimi olmadan çalışan tiplerine robot süpürge denir. Sert veya yumuşak yüzeylerdeki katı ve sıvı maddeleri barındırdıkları hazneye süpüren ve çeken robot süpürgelerin kendilerini otomatik bir şekilde şarj eden türleri de bulunmaktadır.

Ticari açıdan bilinen ilk robot süpürge 2001 yılında Electrolux‘ün üretmiş olduğu Trilobite‘tır. Yüksek maliyeti nedeniyle geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşamayan Trilobite‘ın üretimi, 2.0 sürümünden sonra durdurulmuştur.

2002 yılına gelindiğinde iRobot şirketi Roomba isimli robot süpürgeyi piyasaya sürmüş ve 2009 yılının Kasım ayına kadar 3,8 milyon adet Roomba robot süpürge satmıştır. iRobot, Roomba ve Scooba modelleri 2009 yılında, Neato serileri ise 2013 yılından itibaren itibaren Türkiye’de de satılmaya başlanmıştır. Şu anda ülkemizde Xioami, Roborock, Viomi, Lydsto, Dreame, Tefal, Roidmi, Dyson, Anker, 360, iRobot, Homend, Arçelik, Robovac, Fantom, Liectroux gibi çok farklı marka modelde robot süpürge bulmak mümkün.

Fiyat aralığı olarak robot süpürgeler 150 TL ile 20.000 TL arasında değişen fiyat seçeneklerine sahipler. Tabi bir çoğumuz için 20.000 TL yüksek bir rakam gelebilir ancak, bu tipte bir robot süpürgenin profesyonel kullanım için söz konusu olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak son kullanıcı beğenisi ve tercihi göz önüne alındığında fiyat aralığının 1.500 TL ile 5.000 TL arasında değiştiğini söylemek mümkün.

Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilecek Hususlar!

Birbirinden farklı özellikleriyle kafanızı biraz karıştıracak detayları bulunan robot süpürgeler için aşağıda verdiğimiz ayrıntılara dikkat etmeniz gerekiyor.

1- Günümüzde ev eşyalarının neredeyse birçoğu elektrik, elektronik özellikte olunca bu tipte cihazları alırken adı, sanı bilinen, hakkında olumlu geribildirimleri (yorum, şikâyet vs.) bulunan markaları tercih etmekte fayda var. Sırf ucuz diye markasının ne olduğunu bilmediğiniz bir robot süpürge satın aldığınızda ve cihaz bozulduğunda bu durum karşınıza yeni bir sorun olarak çıkacaktır. Bu nedenle bu tip sorunlarda ürününe sahip çıkacak, arkasında duracak ve iade, değişim veya ücret iadesi konusunda sıkıntı yapmayacak bir marka her zaman tercih sebebi olmalıdır.

2- Yukarıda belirttiğim üzere farklı fiyat aralığına sahip birçok dikey süpürge bulunuyor. Bu nedenle ilk olarak net bir fiyat belirlemeniz gerekiyor. Tabi şöyle bir durumda var. Bütçeniz yeterli olsa bile sırf en iyisini almak uğruna oldukça pahalı bir robot süpürge almanıza hiç gerek yok. Örneğin, piyasada 200 TL’ye de dikey süpürge bulunuyor, 5.000 TL’ye de süpürge bulunuyor. Buradaki püf nokta ihtiyacınıza yönelik olanı tercih etmeniz gerekiyor.

3- Öncelikle alacağınız robot süpürgenin performansının sizi tatmin edecek düzeyde olması gerekiyor. Bu nedenle kesinlikle alacağınız robot süpürgeye ait olumlu ve olumsuz yorumları, eleştirileri dikkate almanız gerekiyor. Sırf şekline, tipine bakarak bir robot süpürge almanız sizi yanı Litreabilir. Şahsen bir ürün almadan önce doğrudan bir mağazaya giderek ilgili ürünü görerek, dokunarak, deneyerek ve özellikleri hakkında başkalarının fikirlerini dinleyerek almaya çalışırım. Son zamanlarda bazı markalar ürünleri daha fazla satılsın diye e-ticaret mağazalarındaki ürünlerinin yorumları a Litreında spam yorum atıyorlar. Yani bir şekilde üçüncü kişilere para veya hediye vererek olumlu yorum yapılmasını sağlıyorlar. Bu etik olmayan yöntemler haliyle tüketiciyi kandırmaya, manipüle etmeye yönelik bir durum oluşturuyor. Bu nedenle siz siz olun doğrudan ürünü kullanan, deneyen kişilerin tavsiyelerine kulak verin.

4- Robot süpürgelerde başta gelen kriter, şarj süresidir. Süpürge bataryasının (veya pilinin) kaç saatte dolduğu ve robot süpürgenin bu şarj ile kaç saat temizlik yaptığı önemlidir.

5- En çok dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise sensör teknolojisi olmalıdır. Robot süpürgeler, çalışacağı alanı kullandığı sensörler sayesinde belirleyip programlıyor. Bu da temizliğin kalitesinde önemli bir faktör oluyor.

6- Alacağınız robot süpürgenin kullanacağınız zemine uygun olduğundan emin olmanız gerekiyor. Nerdeyse tüm robot süpürgeler seramik, ahşap, mermer, parke ve lamine gibi tüm sert zeminler için uygun iken özellikle halı kullanılan zeminlerde kullanım için uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Bu noktada robot süpürgenin aşabileceği engel yüksekliğini göz önünde bulundurmak oldukça önemli bir detay olduğunu belirtelim.

7- Masa, ko Litreuk, kanepe, baza vs. gibi mobilyalarınızın a Litreına rahatlıkla girip temizlik işlerini yaptıkları için özellikle alçak ayaklı mobilya kullanılan evlerde alınacak robot süpürgenin yüksekliğine dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

8- Çoklu sensöre sahip olan robot süpürge modelleri eşyalarınıza daha az çarparak mobilyalarınıza zarar vermezler. (Genel olarak robot süpürgelerin çoğu mobilyalarınıza zarar verecek düzeyde bir işlem yapmazlar)

9- Süpürme işlemine ek olarak paspas özelliği dikkate alınabilir. Hem silme hem süpürme işlemi için bir robot süpürge alacaksanız ıslak paspas özellikli bir robot süpürge alabilirsiniz.

10- Robot süpürgenizi siz evde yokken çalıştırmak ve dışarıdan yönetmek isterseniz bu durumda Wi-Fi (kablosuz ağ) özelliği bulunan akıllı modeller sizin için daha ideal olacaktır.

11- Genellikle elektrik süpürgelerinde rastladığımız HEPA fi Litrere özelliği robot süpürgeler için de önemli bir detay. HEPA fi Litrereli robot süpürge alarak çektiği tozların temizlik sırasında yeniden havaya karışmasını önleyebilirsiniz

12- Yüksek toz ve su haznesi sunan bir robot süpürge, daha geniş bir alanı verimli bir şekilde temizleyebilir. Genellikle toz ve su haznesi arka bölümde olan bu tip süpürgeler, haznesi yukarıda olanlara göre daha fazla kapasite sunmaktadır.

Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler (ÖZET)

1- Robot süpürgenin kullanacağınız zemine uygun olduğundan emin olun.

2- Çoklu sensöre sahip modeller eşyalarınıza daha az çarparak mobilyalarınızı korur.

3- Hem silme hem süpürme işlemi için ıslak paspas özellikli bir robot süpürge alabilirsiniz.

4- Robot süpürgenizi evde yokken kullanmak için Wi-Fi özelliği bulunan bir model almalısınız.

5- Haritalama özelliği bulunan süpürgeler pratiklik açısından daha büyük bir avantaj sağlar.

6- Çoğu akıllı süpürge, şarjı azaldığında otomatik şarj ünitesine gidip şarj olabilmektedir.

7- Kaldığı yerden devam özelliği ile şarj edildikten sonra işlemine devam eder.

8- Yazılım güncelleme özelliği sayesinde son güncellemeleri alarak temizlik yaparlar.

10- Çift fırçalı ürünler zemindeki maddeleri temizleme konusunda daha başarılıdırlar.

11- Robot süpürge modelleri arasında karşılaştırma yaparken pil ömrüne dikkat edin.

12- HEPA fi Litrereli robot süpürge ile çekilen tozların havaya karışmasını önleyebilirsiniz.

Robot Süpürge Tavsiyeleri

Bir robot süpürge satın almaya karar vermeden önce tavsiyelere, önerilere, olumlu veya olumsuz eleştirilere bakmanızda fayda var. Bunun için e-ticaret sitelerindeki ürünün yorumlarına göz atmanız ürün hakkında az biraz fikir sağlayacaktır. Bunun dışında şikayevar.com gibi sitelerden de tarama yapabilirsiniz. Çünkü bazı ticaret siteleri sadece olumlu yorumları yayınlama gibi bir eğilime sahip olabilir. Bu durum tüketiciyi yanı Litresa da birçok platformda ürünle ilgili şikâyetlere rastlayabilirsiniz.

Robot süpürgenin temel amacı bellidir. Zemin, halı veya farklı yüzeyler için tozları, çöpleri, kirleri temizlemektir. Buradaki temel olayımız beklentiniz, bütçeniz ve amacınızdır. Bütçeniz belli ise bu aralıkta amacınızı karşılayacak ve beklentinize cevap verecek türden bir dikey süpürgeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak şunu unutmayın. Ucuz etin yahnisi olmuyor. Ne kadar para, o kadar köfte olayı. 250 TL’lik bir süpürgeden 1.000 TL’lik performans alamazsınız. Hiç kimse bir ürünü size ucuza vermez. Sadece ve sadece değerinde verir. Ucuz diye baktığınız ürünler değerinde olan ürünlerdir. Son olarak kurumsallaşmış web e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı unutmayın! Sırf ucuz diye düşük fiyat veren siteler paranızı kapabilir.

En Çok Tercih Edilen Robot Süpürge Markaları

Aşağıda verdiğimiz listedeki robot süpürge modelleri; kullanıcı yorumları, performanslar ve fiyatlar doğru Litreusunda hazırlanmıştır.

En İyi Robot Süpürge Modelleri

1- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Robot Süpürge | Yaklaşık 2.700 TL

Şu anda hali hazırda piyasada en çok tercih edilen, en uygun fiyatlı ve kendinden çok bahsettiren dikey süpürge modelinin “Xiaomi Akıllı Robot Süpürgeler” olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 2.700 TL fiyat etiketi ile ideal ölçekte alınabilecek en kaliteli robot süpürge modeli. Siyah, beyaz gibi farklı renk seçeneklerine sahip bu model kısa sürede (60 dk) şarj olup daha uzun süre çalışarak (120 dk) size kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz. Kendisini çok kısa bir süre içerisinde şarj edebilen robot süpürge, her an kullanıma hazır bir şekilde yerinde bekler. Süpürmeden sonra sahip olduğu bezlerle silinme işlemini de yaparak, tam anlamıyla bir temizlik yapar. Evinizin her yerini temizlemek için öncelikle evinizi tanır ve evin bir haritasını çıkararak hafızasına kaydeder. Bir daha ki temizlikte odayı ve diğer alanları tanıdığı için, zorlanmadan temizliğini yapabilir. Robot süpürgenin peşinde gezmenize gerek yok çünkü 2 cm yükseklikleri dışarıdan müdahale olmadan engelleri kendisi aşabiliyor. Temizlik modları sessiz, standart, orta ve turbo olmak üzere 4’e ayrılıyor. Turbo, en yüksek emiş gücü ile özellikle halılar üzerinde çok etkili. Ürünü İncelemek ve Özelliklerini Öğrenmek İçin | Tıkla

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Teknik Özellikleri

  • Ağırlık: 3,5 kg
  • Aşılabilir Engel: 15 mm
  • Boy: 80 mm
  • Çalışma Süresi:120 dakika
  • Derinlik: 324 mm
  • Emiş Türü: Islak, Kuru
  • En: 244 mm
  • EPA/HEPA Fi Litrere: Var
  • Kullanım Alanı: Düz Zemin, Halı, Sert Zemin
  • Pil Tipi: Li-ion
  • Ses Seviyesi: 50dB
  • Siklon Fi Litrere: Yok
  • Su Tankı Kapasitesi:18 Litre
  • Şarj Süresi:4 Saat
  • Teknoloji: Boşluk Sensörü
  • Toz Kapasitesi:60 Litre

2- Roborock S6 MaxV Vacuum Cleaner | Yaklaşık 5.000 TL

Hem profesyonellere yönelik bir kullanım sunması hem de AI teknolojilisine olması en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi. AI haritalama teknolojisi ile her odayı temizlemek için en hızlı yolu hesaplaya bu özellikli robot süpürge aynı zamanda hem ıslak hem kuru kullanıma uygun bir yapısı bulunuyor. Tek kullanımlık temizlik bezlerini her kullanım sonrası atarak gerçek temizlik keyfini yaşayabilirsiniz. Çift kamera kullanan Roborock S6 MaxV, yalnızca yolundaki engelleri görmez. Konumlarını ve büyüklüklerini doğru bir şekilde tahmin eder ve rotasını etraflarında yeniden yönlendirir. Tescilli ReactiveA LitreM ile engellerden kaçınma işlemini oldukça hızlı bir şekilde sağlar. Daha derin bir temizlik için emiş güvü daha yüksektir. Ürünü İncelemek ve Özelliklerini Öğrenmek İçin | Tıkla

Roborock S6 MaxV Vacuum Cleaner Teknik Özellikleri

  • Ağırlık:3,6 kg
  • Aşılabilir Engel:20 mm
  • Boy: 353,5 mm
  • Çalışma Süresi:180 dakika
  • Derinlik: 10 mm
  • Emiş Türü: Islak
  • En: 350 mm
  • EPA/HEPA Fi Litrere:Var
  • Kullanım Alanı: Düz Zemin
  • Pil Tipi: Li-ion
  • Ses Seviyesi: 58dB
  • Siklon Fi Litrere: Var
  • Su Tankı Kapasitesi:0,14 Litre
  • Şarj Süresi: 1 Saat
  • Teknoloji: Akıllı Navigasyon
  • Toz Kapasitesi:48 Litre

3- iRobot Roomba i7+ Wi-Fi’lı Robot Süpürge | Yaklaşık 7.000 TL

Robot süpürge kategorisinde öncü olan iRobot markası, 1990 yılında pratik robotları gerçeğe dönüştürmek vizyonuyla kuruldu. Bugün, Roomba robot süpürge ve Braava robot paspasları ailesi de dahil olmak üzere dünya çapında 20 milyondan fazla ev robotu sattı. Patentli VSLAM teknolojiyle robot süpürgeniz ev içinde verimli şekilde gezebileceği haritalar oluşturur. Akıllı Haritalama özelliği sayesinde her oda için en iyi haritayı oluşturan Roomba i7, çok katlı plan yapabilme özelliğine de sahip. Gerektiğinde otomatik olarak şarj olup ardından temizlemeye kaldığı yerden devam eden Roomba, Wi-Fi özelliğiyle uzaktan erişim sağlayıp kontrol edebilmenize de olanak tanıyor. Temizlik yapmasını istemediğiniz alanları sınırlayabileceğiniz bu akıllı robot süpürge, İRobot HOME Uygulaması sayesinde sürekli güncelleme alarak günü takip edebiliyor. Kapalı, tek kullanımlık 30 toz haznesi tutma kapasiteli toz torbası, kir, toz ve saçı tutar, tüm kirleri hapseder, böylece havaya yayılmadan eviniz tertemiz olur. Ürünü İncelemek ve Özelliklerini Öğrenmek İçin | Tıkla

iRobot Roomba i7+ Wi-Fi’lı Robot Süpürge Teknik Özellikleri

  • Ağırlık: 2,3 kg
  • Aşılabilir Engel:15 mm
  • Boy:70 mm
  • Çalışma Süresi:80 dakika
  • Derinlik: 324 mm
  • Emiş Türü: Kuru
  • En: 324 mm
  • EPA/HEPA Fi Litrere: Var
  • Kullanım Alanı: Halı, Sert Zemin
  • Pil Tipi: Li-ion
  • Ses Seviyesi: 55dB
  • Siklon Fi Litrere: Yok
  • Su Tankı Kapasitesi: Yok
  • Şarj Süresi: 2 Saat
  • Teknoloji: Boşluk Sensörü, Otomatik Şarj, Uzaktan Kumanda, Zamanlayıcı
  • Toz Kapasitesi:50 Litre

4- Anker Eufy RoboVac 11S Robot Süpürge | Yaklaşık 4.000 TL

Anker Eufy RoboVac 11S HEPA filtreli, yüksek emişli akıllı robot süpürge modeli ev süpürme sürecini son derece zahmetsiz hâle getiren bir ürün olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Akıllı süpürge evi süpürürken kullanıcıya farklı işlerle uğraşmak ya da sevdikleri ile vakit geçirmek için çok daha fazla zaman kalıyor. Üstün emiş gücü özelliği ile süpürme işlemi derinlemesine yapılabiliyor ve özel tasarımı dar alanlara ulaşabilmesini mümkün kıldığından mobilya altı gibi alanlar dahi detaylı biçimde temizlenebiliyor. Bu teknolojik süpürge kullanıcıların temizlik ihtiyacını en iyi biçimde karşılayacak niteliklerden güç alıyor. Kullanıcı aktif olarak temizlik yapmadığı hâlde temizleme işlemi gerçekleştiriliyor, bu ise konforu doğrudan artırıyor. Geleneksel temizlik anlayışının ötesine geçen ve temizliğe yeni bir anlam katan ürünün, performansı ve işlevselliği göz önüne alındığında uygun bir fiyatlandırma ile tüketicinin karşısına çıktığını söylemek mümkün oluyor. Ürünü İncelemek ve Özelliklerini Öğrenmek İçin | Tıkla

Anker Eufy RoboVac 11S Robot Süpürge Teknik Özellikleri

  • Ağırlık: 2.3 kg
  • Aşılabilir Engel: 15 mm
  • Boy: 70 mm
  • Çalışma Modu Sayısı: 4
  • Çalışma Süresi: 100 dk
  • Derinlik: 324 mm
  • Emiş Türü: Kuru
  • En: 324 mm
  • EPA/HEPA Filtre: Var
  • Kullanım Alanı: Halı, Sert Zemin
  • Pil Tipi: Li-ion
  • Renk: Siyah
  • Ses Seviyesi (dB): 55
  • Şarj Süresi: 6 Saat
  • Teknoloji: Boşluk Sensörü, Otomatik Şarj, Uzaktan Kumanda, Zamanlayıcı
  • Toz Kapasitesi: 0.6 lt

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı