Bilgi

2021 | En İyi Dikey Elektrikli Süpürge Tavsiyeleri (Markalar & Yorumlar)


Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere “En İyi Dikey Süpürge Hangisidir?” sorusuna cevap vererek bu konuda tavsiye ve yorumlara yer vermeye çalışacağız. Piyasada bulunan dikey süpürgelerin fiyat aralığına baktığımızda 150 TL ile 10.000 TL arasında değişen fiyatlara sahip olduğunu görebiliyoruz. Tabi bir çoğumuz için 10.000 TL yüksek bir rakam gelebilir ancak, bu tipte bir dikey süpürgenin profesyonel kullanım için söz konusu olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak genel olarak ülkemizde fiyatları 250 TL ile 750 TL arasında değişen dikey süpürgelerin tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Şimdi sizlere ilk olarak “dikey süpürge satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor” sorusuna cevap vermeye çalışalım.

Dikey Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüzde ev eşyalarının neredeyse birçoğu elektrik, elektronik özellikte olunca bu tipte cihazları alırken adı, sanı bilinen, hakkında olumlu geribildirimleri (yorum, şikâyet vs.) bulunan markaları tercih etmekte fayda var. Sırf ucuz diye markasının ne olduğunu bilmediğiniz bir dikey süpürge satın aldığınızda ve cihaz bozulduğunda bu durum karşınıza yeni bir sorun olarak çıkacaktır. Bu nedenle bu tip sorunlarda ürününe sahip çıkacak, arkasında duracak ve iade, değişim veya ücret iadesi konusunda sıkıntı yapmayacak bir marka her zaman tercih sebebi olmalıdır.

Yukarıda belirttiğim üzere farklı fiyat aralığına sahip birçok dikey süpürge bulunuyor. Bu nedenle ilk olarak net bir fiyat belirlemeniz gerekiyor. Tabi şöyle bir durumda var. Bütçeniz yeterli olsa bile sırf en iyisini almak uğruna oldukça pahalı bir süpürge almanıza hiç gerek yok. Örneğin, piyasada 200 TL’ye de dikey süpürge bulunuyor, 5.000 TL’ye de süpürge bulunuyor. Buradaki püf nokta ihtiyacınıza yönelik olanı tercih etmeniz gerekiyor.

Öncelikle alacağınız dikey süpürgenin performansının sizi tatmin edecek düzeyde olması gerekiyor. Bu nedenle kesinlikle alacağınız dikey süpürgeye ait olumlu ve olumsuz yorumları, eleştirileri dikkate almanız gerekiyor. Sırf şekline, şemaline bakarak bir dikey süpürge almanız sizi yanıltabilir. Şahsen bir ürün almadan önce doğrudan bir mağazaya giderek ilgili ürünü görerek, dokunarak, deneyerek ve özellikleri hakkında başkalarının fikirlerini dinleyerek almaya çalışırım. Son zamanlarda bazı markalar ürünleri daha fazla satılsın diye e-ticaret mağazalarındaki ürünlerinin yorumları altında spam yorum atıyorlar. Yani bir şekilde üçüncü kişilere para veya hediye vererek olumlu yorum yapılmasını sağlıyorlar. Bu etik olmayan yöntemler haliyle tüketiciyi kandırmaya, manipüle etmeye yönelik bir durum oluşturuyor. Bu nedenle siz siz olun doğrudan ürünü kullanan, deneyen kişilerin tavsiyelerine kulak verin.

Motor gücü, bir dikey elektrikli süpürge alırken dikkat etmeniz gereken en önemli özelliklerden bir tanesidir. Motor gücünün yüksek olması, en zorlu tozları ve kirleri çekmesini kolaylaştırıyor. Tabi motor gücü yanında emiş gücüde en önemli özellikler arasında bulunuyor. Birçok kişi bu özelliğe pek dikkat etmese de süpürge söz konusu olduğunda akla ilk olarak “emiş gücü” gelmelidir. Çünkü emiş gücü arttıkça, çekim daha kuvvetli bir şekilde gerçekleşecektir. Buda daha dirençli toz veya kirlerin kolaylıkla emilmesi anlamına gelecektir. Bazı markaların ürün klavuzunda veya özelliklerinde emiş gücü bilgisine yer verdiği halde bazılarının yer vermediğini görüyoruz. Motor gücü tek başına yeterli bir bilgi olmasa da aynı motor gücüne sahip bir markaların farklı bir emiş gücüne sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Motor gücüne ek olarak dikey süpürgenin çekiş gücünü etkileyen bir diğer detay ise toz haznesinin büyüklüğüdür. Toz haznesi, alanın süpürme işlemi bitmeden dolacak kadar küçük bir yapıda ise, temizliğin sonuna doğru gelindiğinde haliyle süpürgenin çekiş gücünde azalma meydana gelecektir. Bu nedenle, alacağınız süpürgenin toz haznesinin kapasitesine de dikkat etmeniz gerekiyor.

Kaliteli bir dikey süpürgede temel olarak aranılan diğer özelliklere baktığımızda bunlardan ilki sessiz çalışması olduğunu söyleyebiliriz. Gecenin bir vakti dikey süpürgesinin komşuları rahatsız edebileceğini düşünenlerdenseniz, yeni teknolojilerle birlikte oldukça sessiz çalışan süpürgelerin olduğunu söyleyebiliriz. Böylece başkalarını rahatsız etme kaygısı duymadan istediğiniz zaman ev temizliğini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer bir önemli husus ise hepa filtre olayıdır. Hepa filtreye sahip süpürgeler havada bulunan toz partiküllerini yakalayarak evinizin ortamını daima ferah ve temiz tutar. Başka bir ifade ile hepa filtre sistemi içine çekilen ince tozların tekrar havaya karışmasını engelliyor. Bu sayede uzun ömürlü filtrelerin süpürgenin yaşam alanınızı anti-alerjik hale getirmesine olanak tanımaktadır.

Son olarak genel olarak dikey süpürgelerde klasik elektrikli süpürgelerin aksine toz torbası bulunmuyor. Toz torbası yerine yıkanabilir, temizlenebilir bir hazneye sahiptirler.

Dikey Süpürge Alırken Dikkat Edilecek Özellikler!

1- Enerji sınıfı A olan dikey süpürge, elektriği daha tasarruflu bir şekilde kullanır.

2- Motor ve emiş gücü, ürünün en zorlu tozları ve kirleri çekmesini kolaylaştırır.

3- Süpürgenin filtre sistemi içine çekilen ince tozların tekrar havaya karışmasını engeller.

4- Uzun güç kablosuna sahip olan süpürgeler daha geniş bir alanı süpürmenizi sağlar.

5- Her dikey süpürgenin ağırlığı farklıdır. Hafif bir süpürge daha fazla konfor sağlar.

6- Evcil hayvan besliyorsanız, kedi ve köpek tüylerini kolayca toplayabilme özelliğinde olmalıdır.

7- Küçük ve ergonomik yapıdaki bir süpürge, en dar alanlara bile çok rahatlıkla sığabilmelidir.

8- Dikey süpürge en küçük tozları bile çekebilecek emiş gücü kapasitesine sahip olmalıdır.

9- Birçok markanın kablosuz özellikte yani şarjlı dikey süpürge modelleri de bulunmaktadır.

10- Bazı süpürgeler hem el süpürgesi hem de dikey süpürge olarak kullanma olanağı vardır.

11- Sert zemin, halı ve tüm yüzeyler için ayarlanabilir güç seviyesi bulunanlar daha idealdir.

Dikey Süpürge Tavsiyeleri | Önerileri!

Bir dikey süpürge satın almaya karar vermeden önce tavsiyelere, önerilere, olumlu veya olumsuz eleştirilere bakmanızda fayda var. Bunun için e-ticaret sitelerindeki ürünün yorumlarına göz atmanız ürün hakkında az biraz fikir sağlayacaktır. Bunun dışında şikayevar.com gibi sitelerden de tarama yapabilirsiniz. Çünkü bazı ticaret siteleri sadece olumlu yorumları yayınlama gibi bir eğilime sahip olabilir. Bu durum tüketiciyi yanıltsa da birçok platformda ürünle ilgili şikâyetlere rastlayabilirsiniz.

Dikey süpürgenin temel amacı bellidir. Zemin, halı veya farklı yüzeyler için tozları, çöpleri, kirleri temizlemektir. Buradaki temel olayımız beklentiniz, bütçeniz ve amacınızdır. Bütçeniz belli ise bu aralıkta amacınızı karşılayacak ve beklentinize cevap verecek türden bir dikey süpürgeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak şunu unutmayın. Ucuz etin yahnisi olmuyor. Ne kadar para, o kadar köfte olayı. 250 TL’lik bir süpürgeden 500 TL’lik performans alamazsınız. Hiç kimse bir ürünü size ucuza vermez. Sadece ve sadece değerinde verir. Ucuz diye baktığınız ürünler değerinde olan ürünlerdir. Son olarak kurumsallaşmış web e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı unutmayın! Sırf ucuz diye düşük fiyat veren siteler paranızı kapabilir.

En Çok Tercih Edilen Dikey Süpürge Markaları

Aşağıda verdiğimiz listedeki dikey süpürge modelleri; kullanıcı yorumları, performanslar ve fiyatlar doğrultusunda hazırlanmıştır.

En İyi Dikey Süpürge Modelleri

1- Arnica Merlin Pro Dikey Elektrikli Süpürge | 850 Watt | Yaklaşık 200 TL

Şu anda hali hazırda piyasada en çok tercih edilen, en uygun fiyatlı ve kendinden çok bahsettiren dikey süpürge modelinin “Arnica Merlin Pro” olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 200 TL fiyat etiketi ve 850 Watt motor gücü ile ideal ölçekte alınabilecek en uygun dikey süpürge modeli. Fuşya, kırmızı, mor, turkuaz gibi farklı renk seçeneklerine sahip bu modelin yüksek enerji tasarrufu nedeniyle hem size hem de cebinize kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz. Yüksek çekiş gücüyle zemine yapışmış olan tozları, kirleri, çöpleri kolayca temizleyerek işinizi kısa zamanda bitirmenizi sağlar. Yapısında barındırdığı hepa filtresi ile havada bulunan toz partiküllerini yakalayarak temizlenen alanın daima ferah ve temiz tutar. Ayrıca, mikropları da temizleyerek hastalıkları önler. Şeffaf toz haznesi, süpürgenin içindeki tozları, zamanı geldiğinde boşaltmanıza olanak sağlar. Böylece süpürgenizin toz haznesini sürekli çıkarmak zorunda kalmazsınız. 6 Metre uzunluğundaki kablosu ile evinizin tamamını rahat bir şekilde süpürmenizi sağlayarak sizi fiş arama derdinden de kurtarır. Ayrıca, süpürgenin kablosu kolayca toparlanabilir özelliktedir. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

2- Arzum AR4064 Hera Eco Dikey Elektrikli Süpürge | 800 Watt | Yaklaşık 220 TL

Piyasada hali hazırda dikkat çeken ikinci bir dikey süpürge ise “Arzum AR4064 Hera Eco” olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Arnica Merlin Pro süpürgesi kadar tercih edilen ve uygun fiyatlı olmasının yanında kullanım kolaylığı ve pratikliği ile tavsiyelerimizin arasında yer alıyor. Hakkında binlerce olumlu yorum gördüğümüz ve 800 Watt motor gücüne sahip olmasına rağmen yüksek emiş gücü sayesinde el süpürgesi olarak da kullanabileceğiniz gibi, günlük temizliğinizde en büyük yardımcınız olmaya aday bir ev eşyasıdır. Temizlik esnasında hareket kabiliyetinizin sınırlanmaması için ideal ölçüde (5 metre) kablosu vardır. Toz torbasız, bir litre toz haznesi ve 78 desibel ses seviyesi ile en uygun önerilerimiz arasında ikinci sırada yer alıyor. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

3- Dyson V10 Absolute Dikey Şarjlı Süpürge | 60 Dk. | Yaklaşık 5.000 TL

Hem profesyonellere yönelik bir kullanım sunması hem de şarjlı olması en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi. Eğer siz de elinizin altında istediğiniz herhangi bir yere kolaylıkla götürüp, temizlik sırasında tüm işlerini kolaylaştıracak bir kablosuz şarjlı süpürge arayışındaysanız, Dyson V10 Absolute dikey şarjlı süpürge güçlü özellikleri ile ilk tercihiniz olması gerekiyor. Dyson V10 Absolute dikey şarjlı süpürge, kablosuz bir şekilde hareket etme özgürlüğü ve çok güçlü emiş gücüne sahip oluşu nedeni ile büyük alanlarda kolay bir temizlik olanağı sunar. Yedi hücreli nikel-kobalt alüminyum batarya sayesinde tükenmez bir güce sahip olan süpürge, 60 dakikalık kesintisiz çalışma performansı ile tüm ortamı tek seferde hızlıca temizlemenizi sağlar. Makinenin ağırlık merkezi bileğe yakın şekilde tasarlandığından dengeli bir şekilde hareket etmeniz mümkün. Bu sayede ulaşması oldukça zor olan yüksek yerlere rahatça uzanabilirsiniz. Makinenin ağırlığı 2,61 kg olup, hepa filtreye sahiptir. Son olarak süpürge motorunun etrafındaki hava akımını düzenleyen aerodinamik motor muhafazası sayesinde gürültü sesini azaltarak oldukça sessiz bir kullanım olanağı oluşturur.

Dyson dikey el süpürgelerinde alternatif olarak iki model daha bulunuyor. Bu iki modele de göz atmanızı tavsiye ediyorum. Bunlardan ilki Dyson V7 Motorhead dikey şarjlı süpürge olup yaklaşık 3.000 TL gibi bir etiket fiyatı bulunuyor. Diğer önerdiğimiz model ise Dyson V8 Absolute dikey şarjlı süpürge ve bu cihazın fiyatı ise yaklaşık 4.250 TL civarında değişiyor. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

4- Electrolux EER77SSM Ergorapido Dikey Şarjlı Süpürge | 45 Dk. | Yaklaşık 1.600 TL

Tasarımını çok beğendiğim ve şarjlı dikey süpürgeler arasında Dyson ile birlikte değerlendirilecek kaliteli bir ürün arıyorsanız “Electrolux EER77SSM Ergorapido” tam istediğiniz gibi. Electrolux EER77SSM Ergorapido hem dikey hem el süpürgesi olarak kullanılabilen, Turbo Güçlü Lityum HD bataryaları sayesinde tek şarjda 135m² alanı temizleyebilen ve 180° EasySteer™ manevra kabiliyetine sahip bir süpürge olup pratik temizlikte oldukça iddialı bir marka. Ayrıca İngiliz Alerji Derneği tarafından yapılan testler sonucunda Ergorapido’nun alerjenleri ortadan kaldırdığı kanıtlanmıştır. Süpürge bataryalarının değiştirilmesi kolay olup, bu hızlı şarj edilebilir batarya ile 45 dakikaya kadar çalışma süresine sahip. Işıklı şarj göstergesi sayesinde ne zaman şarj edilmesi gerektiğini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

5- Fakir Lucky Dikey Elektrikli Süpürge | 800 Watt | Yaklaşık 300 TL

Süpürge denildiğinde elbette ki Fakir markasını saymadan geçmek olmaz. Fakir’in farklı fiyat seçeneklerine sahip birçok modeli bulunuyor. Özellikle Lucky ile birlikte Darky, Rematrix, Rody ve Starky modellerinin çok tutulduğunu söyleyebilirim. Eğer sizde Fakir markasından yana tercihiniz olacaksa bu modellerin tüm özelliklerine göz atmanızı öneriyorum. Her an kullanıma hazır olan Fakir Lucky 2’si 1 arada dikey elektrikli süpürgeyi az yer kaplayan zarif tasarımı sayesinde evinizin her köşesinde kolaylıkla saklayabilirsiniz. Fakir, acil ihtiyaç hallerinin en büyük kurtarıcısı olan el süpürgesi ile genel ev temizliğinin temel malzemesi olan dikey elektrikli süpürgeyi buluşturarak iki farklı ürünü bir arada barındırır. Bu avantajları ile ev ve yaşam kategorisinde sıklıkla tercih edilir. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

Tavsiye Ettiğim Diğer Fakir Modelleri

  • Fakir Darky Comfort Dikey Süpürge | 800 Watt | Yaklaşık 375 TL
  • Fakir Rematrix Dikey Elektrikli Süpürge | 650 Watt | Yaklaşık 200 TL
  • Fakir Rody Dikey Elektrikli Süpürge| 800 Watt | Yaklaşık 240 TL
  • Fakir Starky Dikey Süpürge| 800 Watt | Yaklaşık 450 TL

6- Fantom P 1200 Pratic Kırmızı Kuru Süpürge| 500 Watt | Yaklaşık 225 TL

Ve yılların eskitemediği bir marka olan Fantom süpürgelerinin geçmişine gitmeye gerek yok. Elektrikli süpürge denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Fantom süpürgeleri günümüzde en çok tercih edilen modelleri bünyesinde barındırıyor. Fantom P 1200 Pratic, torbasız ve pratik kullanımı, yüksek emiş gücü ile temizliğin kolay ve çabuk olmasını sağlıyor. Ayrılabilen gövdesi sayesinde temizlenmesi zor alanlarda da oldukça kullanışlı olduğunu belirtelim. Özellikle motor gövdesinin üst kısımda olması tavan ve koltuk altı gibi alanların temizliğinde önemli bir avantaj sağlar. Hemen aşağıda oldukça popüler olan ve tavsiye niteliğinde diğer Fantom dikey süpürgelerini yazıyoruz. Bu ürünleri de incelemeyi unutmayın. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

Tavsiye Ettiğim Diğer Fantom Modelleri

  • Fantom Hamarat P-1500 Elektrikli Süpürge
  • Fantom Pratik Xl Torbasız Kuru Elektrikli Süpürge Kırmızı
  • Fantom Pratik-S P 1200 500 W Dikey Süpürge

7- Philips FC6724/01 Speedpro Şarjlı Dikey Süpürge | 40 Dk. | Yaklaşık 1.700 TL

Farklı seçenekte ve şarjlı dikey süpürge arıyorsanız o zaman Philips ürünlerine göz atmanızda fayda var. Özellikle Philips FC6724/01 Speedpro ve Philips FC6823/01 Speedpro Max modelleri hali hazırda beğenilen ve tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Philips FC6823/01 Speedpro Max’ın yaklaşık 3.200 TL gibi bir fiyat etiketi bulunuyor ve süre olarak 60 dakika kullanma seçeneği sunuyor. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

8- Rowenta RH5116TR Dikey Elektrik Süpürgesi | 2000 Watt | Yaklaşık 600 TL

Dikey elektrik süpürgesi kategorisinde Rowenta’nın karşımıza RH5116TR Air Force Dual Power ve RH5115TR Air Force Dual Power şeklinde iki modeli çıkıyor. Bu iki model hali hazırda en çok yorum alan ürünler arasında yer alıyor. Air Force RH5116TR Air Power 2’si 1 Arada kablolu dikey süpürge, maksimum performans için özel olarak tasarlanmıştır. Tüm zeminlerde kolay manevra kabiliyeti sağlayan Delta başlığı, ulaşılması en zor köşeleri bile temizleme olanağı sunuyor. Ayarlanabilir güç seviye sistemi, emiş gücünü kontrol etmenizi sağlar ve minimum eforla temizlik yapmanıza yardımcı olur. 6 m kablo uzunluğu fiş değiştirmeden kolayca hareket etmenize olanak tanır. Geniş toz haznesi ve ayrılabilir filtresi pratik bir şekilde temizlenebilir. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

9- Schafer Roxy Dikey Elektrikli Süpürge | 900 Watt | Yaklaşık 225 TL

Schafer Roxy dikey elektirikli süpürge, hem pratik kullanıma hem de üstün temizleme performansına sahip bir süpürge olan Schafer Roxy, evin her köşesinde kolay temizlik sağlar. Ergonomik tasarımı ve yüksek çekiş gücü ile tatmin edici düzeyde etkili temizlik gerçekleştirir. Schafer Roxy elektrikli süpürge üzerindeki kablo sarma mandalları sayesinde kolay toplanır, dik ve yatay pozisyonlarda saklanabilir, yer kaplamadığından küçük evler için idealdir. Rahat ve konforlu temizlik özel tasarım üçgen başlığı sayesinde evin köşelerini rahatça temizleme fırsatı verir. 1 Litre kapasiteli yıkanabilir toz haznesi pratik kullanım sunar. Dik kullanım için tasarlanan süpürge, ergonomik yapısı sayesinde rahat hareket ettirilir. Uzun güç kablosu ile geniş bir temizleme alanı oluşturur, kolay toplanır, kolay saklanır. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

10- Sinbo SVC-8602 Dikey Elektrikli Süpürge | 890 Watt | Yaklaşık 150 TL

Dikey süpürge kategorisinde son tavsiyemiz Sinbo’nun SVC-8602 ve SVC 3472 modelleri olacak. Bu iki modelin fiyatları birbirine oldukça yakın ve fiyat uygunluğu açısından hali hazırda en uygun ürünleri barındırıyor. Eğer ucuz bir dikey süpürge arıyorsanız bu iki model tam size göre. Güncel Fiyat ve Yorumlar İçin | Tıkla 

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı