Bilgi

2021 Oyuncu İçin Mouse Tavsiyesi | Hangi Mouse Almalıyım?


Mouse seçimi kolay gibi görünebilir. Ancak oyuncular için mouse, sadece bir tıklama cihazından daha fazlasıdır. Klavye ile birlikte senkronize kullanımı gereken bir mouse satın almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Siz de oyun oynarken kötü teknolojik aletlerin sizi yavaşlatmasını istemeyenlerdenseniz, bu noktaları bilerek oyuncu mouse’u satın almalısınız. Oyuncu mouse önerileri sayesinde en sevdiğiniz oyunları oynarken herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı garantileyebilirsiniz.

Oyuncu Mouse Seçiminde Kişisel Özelliklerin Önemi!

Büyük çoğunluğu sağlak olan oyuncuların kendilerine uygun bir oyuncu mouse alması daha kolaydır. Ancak bu durum solaklar için geçerli değildir. Bu sebeple mouse satın alırken hangi elinizle oyun oynadığınız, oyuncu mouse alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır. Birçok oyuncu mouse’si sağ ele göre şekillendirilmiştir ve bu nedenle farenin sol tarafında düğmeler ve tasarım öğeleri bulunur. Sağ elini kullananlara göre her tür, boyut ve modelde oyuncu mouse bulmak kolaydır.

Sağ elini kullananlar için daha fazla seçim şansı varken sol elini kullananlar için de bazı oyuncu mouse modelleri mevcuttur. Bunun yanı sıra her iki tarafında da düğmeler bulunan oyuncu mouse’ları da vardır. Bu modeller hem sağlak hem de solaklar için idealdir.

Hangi mouse’yi alacağınıza karar verirken dikkat etmeniz gereken bir diğer faktör ise elinizin boyutudur. Oyuncu mouse’leri genellikle oldukça gösterişli bir tasarıma sahiptir ve boyutu ve biçiminde çok fazla değişiklik vardır. Bu sebeple alışveriş yaparken hangi mouse’yi en rahat şekilde tutabileceğinizi de göz önünde bulundurmanız da fayda vardır. Tabii bu konuda sizin kişisel tercihleriniz de önem arz eder.

Kablolu ve Kablosuz Oyuncu Mouse’ları

Oyuncu için mouse tavsiyeleri söz konusu olduğunda genellikle üzerinde en çok durulan nokta bu teknolojik ürünün kablolu mu kablosuz mu olacağıdır. Kablosuz mouse’ların sinyali alıcıya iletmek için radyo dalgalarına ihtiyacı vardır ve eskiden bu dalgalar masadaki nesneler tarafından tarafından engellenebilir ve gecikmeli cevaba yol açabilirdir. Ancak yeni teknolojiler sayesinde modern kablosuz mouse’lar neredeyse gecikmesizdir ve masadaki kablo karmaşasını azaltmak için harikadır.

Oyuncu mouse alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan kablolu ve kablosuz mouse seçimi, oyun performansınızı ciddi anlamda etkileyebilir.

Kablosuz mouse söz konusu olduğunda aynı zamanda pillere güvenmeleri nedeniyle bir tehlike mevcuttur. Bazıları şarj yuvalarıyla birlikte gelir bazıları ise pil ile çalışır. Piller de ağırlık katar, bu nedenle gerçekten hafif bir oyuncu mouse istiyorsanız kablosuz mouse’nin ek ağırlığından memnun olmayabilirsiniz. En hızlı cevaplar ve az ağırlık için kablolu oyuncu mouse tercih edebilirsiniz.

Oyuncu Mouse Hassasiyeti

Her oyuncu mouse sensörünün hassasiyeti bellidir ve karar verirken bu bilgiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Mouse sensörünün hassasiyetini ölçmenin basit bir yolu olan DPI (İnç Başına Nokta) seçiminizde size yardımcı olabilir. Sensörün DPI değeri ne kadar yüksek olursa, ekranda aynı seviyede imleç hareketi elde etmek için fareyi hareket ettirmeniz gereken fiziksel mesafe o kadar az olur. Dolayısıyla yüksek DPI’lı bir mouse modeliniz varsa el hareketleriniz daha verimli olabilir ancak sabit bir elinizin olması ve doğru imleç hareketlerini yapmak için çok hassas olmanız gerekir. Oyuncu mouse alırken dikkat edilmesi gerekenler listesindeki diğer tüm maddeler gibi söz konusu oyuncu mouse hassasiyeti olduğunda da kişisel tercihleriniz, esas önemli olandır.

Modern oyun mouse modellerinin çoğunun ayarlanabilir bir DPI ayarı vardır ve genellikle 50 ila 200 DPI arasında ayarlama yapmak mümkündür. Bundan daha düşük bir seçenek aralığına sahip oyuncu mouse modeli satın almak, üründen memnun kalmamanıza yol açabilir. Ekrandaki farenin doğruluğunu artıran ve hatta uyaran algı süresini kısaltan yüksek DPI’lı mouse, daha başarılı bir şekilde oyun oynamanızı sağlar.

Lazer, Optik ve Kizilötesi Mouse’lar!

Oyuncu mouse seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise lazer, optik ve kızılötesi mouse’lar arasında birine karar vermektir. Kullanımı en yaygın olan lazer mouse, her yüzeyde rahatlıkla çalışabilmesi ile kullanıcıların dikkatini çeker. Ancak en önemli dezavantajı, fare altlığının kenarlarına geldiğinde ekrandaki fareyi yeniden konumlandırmak için lazer mouse’yi yukarı kaldırmanızın gerekmesidir. Fareyi yeniden konumlandırmak için kaldırdığınızda lazer sensörü, oyun içinde de harekete yol açar ve bu oyuncuların istemeyeceği bir durumdur. Bu durumu en aza indirebilmek için lazer mouse satın alan oyuncular beraberinde iyi de bir mouse pad alır.

Yukarıda bahsedilen nedenle birçok profesyonel oyuncu lazer yerine optik mouse seçer ve optik sensörün yüzeyi doğru bir şekilde okumasını sağlamak için her zaman kaliteli bir mouse pad satın alır. En son teknolojik gelişmeler ışığında bir lazer sensörünün havalanma mesafesi sorunlarını azaltan ancak aynı zamanda farklı yüzeylerde çalışma konusunda çok iyi olan 3G kızılötesi mouse’lar da piyasaya sürülmektedir.

Oyuncu mouse alırken dikkat edilmesi gereken pek çok faktör mevcuttur. Bu sebeple oyuncu için mouse tavsiyesi metinlerinin okunması ve alışveriş yapılırken ürün özelliklerinin detaylı bir şekilde incelenmesi önemlidir. Siz de mouse tavsiyelerini inceliyor ancak hangi mouse’yi almanız gerektiğine karar veremiyorsanız web sitesindeki mouse seçeneklerini inceleyebilir ve sizin istek ve ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak mouse’a karar verebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı