Bilgi

2020 Yılının En İyi Bilim Kurgu Filmleri


Uzaylılar, robotlar, süper kahramanlar, biraz da aşk derken bilim kurgu filmleri maceracı ve fantastik senaryoları ile gönüllerde taht kurmaya devam ediyor. Dünya için 2020 yılının kendisi bir bilim kurgu oldu desek, yanılmayız herhalde. Bu yazımızda 2020 yılının en iyi bilim kurgu filmleri listesini sizler için hazırladık. Senaryoları ve oyuncu kadroları ile adından söz ettiren filmleri IMDB puan sıralamasına göre listeledik. 2020 yılında en çok izlenen ve beğenilen bilim kurgu filmlerini merak ediyorsanız, listemize geçebiliriz.

1- TENET

Tenet, 2020 yılında akıllara en çok kazınan bilim kurgu filmi olarak yerini aldı. Dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanı merkezine alan filmin konusu, gerçek zaman ötesinde uluslararası casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalıyor. Gizem unsurlarının ön plana çıktığı başarılı film, IMDB puan sıralamasında 7.4 puan almıştır.

2- THE INVISIBLE MAN

The Invisible Man, korku ve kadına yönelik şiddetin ön plana çıktığı 2020 yılının başarılı bilim kurgu filmlerinden biri. Film bir bilim insanıyla evli olan C.Kass merkezine alıyor. Zamanla eşinden şiddet görmeye başlayan Kass sonrasında eşinden kaçma planları yapıyor. Eşi tarafından yakalanma korkusu yaşarken, eşinin öldüğünü ve büyük bir mirasın ona kaldığını öğreniyor. Ancak Kass için yaşanacak korku dolu olaylar bu haberden sonra başlıyor. Göremediği bir varlık tarafından sürekli rahatsız edilen Kass ‘in hikayesini anlatan Görünmez Adam filmi IMDB puan sıralamasında 7.1 puan almıştır.

3- LOVE and MONSTERS

2020 yılında corona virüs sebebiyle düşük hasılat elde eden film tüm aksiliklere rağmen yılın en eğlenceli bilim kurgu filmlerinden biri olarak hafızalara kazınmıştı. Filmin konusu, insanlardan geriye ne kaldıysa diğerleri ile birlikte yaşam savaşı veren Joel Dawson, dünyayı canavarların ele geçirmesinden beri yeraltı dünyasında yaşamaktadır. Lisedeki kız arkadaşı ile şans eseri karşılaşan Joel, tüm canavarlara rağmen 80 mil uzaklıktaki kız arkadaşının yanına gitmeye karar veriyor. Eğlenceli ve aksiyonu bol olan Aşk ve Canavarlar filmi IMDB puan sıralamasında 7.0 puan almıştır.

4- THE VAST OF NİGHT

Yaşadıkları kasabanın ve kendi geleceklerinin değişmesine sebep olan garip bir frekans keşfeden genç bir santral operatörünü ve karizmatik bir radyo programcısının hikayesini merkeze alan film, merak olgusunu sürekli yüksek tutmayı başararak beklentilerin üzerine çıkmıştır. Tek plan çekimleriyle de dikkat çeken film 2020 yılının başarılı bilim kurgu yapımlardan biridir. IMDB puan sıralamasında 6.7 puan almıştır.

5- ARCHİVE

2038 yılında geçen bilim kurgu filmi Archive, insanla eşdeğer seviyede bir yapay zekâ üzerine çalışan George Almore karakterini merkezine alıyor. Neredeyse hazır olan durumda olan son prototipi aynı zamanda büyük riskler taşımaktadır. George hedefini saklamaya çalıştıkça risk daha da artar. Ölen karısıyla bir araya gelmeye çalışan George’un maceralı hikayesini konu alan film, IMDB puan sıralamasında 6.3 puan almıştır. 

6- PROJECT POWER

2020 yılının dikkat çeken yapımlarından biri olan Project Power, kullanıcılarına süper güçler veren, tehlikeli bir hapın kaynağına ulaşmak isteyen eski bir askerin, geç bir kızın ve bir polisin yollarının New Orleans’ta kesişmesini konu alıyor. Hapı alan kişilerin kimileri kurşun geçirmez bir cilde sahip olurken, kimileri de görünmezlik ve olağanüstü kuvvete sahip oluyor. Tek sorun hap bazı kişilerde ölümcül bir reaksiyon gösterebiliyor. New Orleans sokaklarında bir askerin, satıcının ve polisin hikayesini anlatan bilim kurgu filmi maceralı olay örgüsüyle başarılı yapımlar arasında yerini alıyor. IMDB puan sıralamasında 6.0 puan almıştır.

7- UNDERWATER

Hikayesiyle çekici ve sürpriz sonlu yapım, hayatta kalma öyküsünü merkezine alıyor. Filmin konusu ise denizin derinliklerinde yer alan araştırma üssünün bulunduğu bölgede bir deprem meydana geliyor, bilim insanları bir şekilde enkaz haline gelen bölgeden kurtulmanın yollarını ararken depremin sadece yıkım anlamına gelmediğini fark ediyor. Kırılmalardan dışarıya çıkan birtakım varlıklar ile kedi fare oyunu oynamaya başlayan mürettebat, seyircilere klostrofobik ortamda heyecanlı dakikalar yaşatıyor. Heyecanı ve sürükleyici senaryosu ile film seyirciler tarafından, IMDB puan sıralamasında 5.8 puan almıştır.

8- BLACK BOX

Black Box, geçirdiği trajik trafik kazasından kurtulan genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Trafik kazasının ardından eşini ve hafızasını kaybeden genç adam, ümitsizce eski haline dönmeye çabalamaktadır. Bu süreçte kızını da büyütmeye çalışmaktadır. Kendi kimliğini sorgulamasına neden olan deneysel tedaviye giren adamın hikayesini konu alan film psikoloji tarzına da yakın bilim kurgu filmidir. Karmaşık ve giz perdesi ile kendisini izletmeyi başaran film IMDB puan sıralamasında 6.2 puan almıştır.

9- 2067

Takvimleri 2067 yılına götüren bilim kurgu filmi , insan ırkını kurtarmak için savaşmak zorunda kalan yeraltı işçisi Ethan’ı merkezine alıyor. Büyük bir tehlike altında olan dünyada, iklim değişikliğinin sonucu olarak insanlar yapay oksijenle hayatta kalmaya çalışıyor. Sentetik O2’nin sebep olduğu bir hastalık dolayısıyla dünya nüfusu ölüme sürüklenirken bu süreçte insanlığı kurtarmak için savaşan Ethan’ da bilinmezliklerle ve tehlikelerle dolu yeni bir dünyaya sürükleniyor. Sürükleyici hikayesi ile 2020 yılında bilim kurgu türündeki başarılı yapımların arasında yer alan 2067, IMDB puan sıralamasında 4.9 puan almıştır.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı