Bilgi

Otomatik Vites Araba Neden Stop Ediyor?


Herkese Merhaba. Bu yazımızda “Otomatik Vites Araba Neden Stop Ediyor? Otomatik Araç Stop Eder mi? Otomatik Vites Araba Stop Etme Nedenleri Nelerdir?” gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Öncelikle manuel vitesli arabaların stop etmesine sıklıkla rastlayabiliriz. Bunun nedeni genellikle debriyaj ile gaz pedalı arasındaki ayarı yakalayamamaktadır. Fakat bazen otomatik araçlarda herhangi bir nedenle stop edebilir. Otomatik vites araçlar neden stop ediyor derseniz bunun cevabı bazen aracın içerindeki yük bazen de sistemsel bir arızadan kaynaklı olabilir. Bazen otomatik vitesli araçlarınız hızlı giderken ani yavaşlama yaptığınızda tekleyebilir ve sonrasında stop eder; bu da tamamen sistemsel bir arızadan dolayıdır ama aracınızla yokuş çıkarken stop etmesi ise aracın yükü çekememesi ve zorlanmasından ötürüdür. Otomatik vites arabaların stop etmesinde en büyük etkenlerden biriside aracın gaz kesmesidir ve bununda farklı nedenleri olabilir.

Bazen otomatik veya manuel aracınızın stop etmesi sizleri korkutabilir ve şanzımanı dağıttığınızı düşünebilirsiniz ancak çoğu zaman korkulacak bir durum değildir genellikle servise götürerek bu soruna bir çözüm bulabilirsiniz. Tabi bazen servisler fazla fiyat uygulamasından dolayı stop etmesinin nedenini bulamayınca baştan sona araçtaki parçayı yenilemeye başlarlar. Bu nedenle bundan önce iyi bir ustaya giderek yakıt yolunu ve beyne giden kabloları bir defa kontrol ettirmenizi öneriyoruz. Çoğu servis her zaman araç parçalarını değişmekten yana çözüm sunar fakat ustaya götürdüğünüz zaman daha kısa sürede işlemini halledebilirsiniz çok sıkıntılı ve sık yaşanan bir durum ise servisine götürmeniz daha doğru olacaktır.

 Otomatik Vites Araç Stop Etme Nedenleri

İlk olarak otomatik aracınızın stop etmesine ilk nedenlerden bir tanesi yakıtın kalitesiz olması olabilir. Uzun süre yakıtını bilmediğiniz bir yerden yakıt aldıysanız yakıt sonucunda belirli yerlerde kirlenmeler oluşacaktır ve zamanla motora giden yakıtta azalma olacaktır bunun sonucunda ise aracınız zorlanacak stop edecektir.

Böyle bir sorununuz bulunuyor ise gaz kelebeğini kontrol ettirmenizi tavsiye edersiz bazı kullanıcıların bu sorun için en ideal çözümün bu parçanın temizlenmesinde buluyor. Otomatik araçların gaz kelebeklerinin düzenli olarak temizlenmesi aracınızın daha uzun süre arızasız çalışmasına imkân sağlamaktadır.

Otomatik aracınızın stop etmesinde ikinci en büyük etkenlerden birisi ise aracın krank sensörünün arızalanmasıdır. Bunu çoğu servisin anlaması mümkün değildir ve böyle bir problem ile servise başvurduğunuzda ilk değişilen parça bu olacaktır. Sağlam olsa bile ilk olarak değişime bu parçadan başlamaktalar.

– Kontak termiğinin arızalı olması bile aracınızın stop etmesine olanak sağlayacaktır. Kontak termiği, kontağın en arka bölümünde yer alan ve kontaktaki elektrik işlemlerini yapan parçadır.

– Emme manifoldundan kaçak olması otomatik vitesli aracınızın stop etmesine neden olabilecek diğer bir etkendir.

– Sente problemi de bu tarz bir sorunu olan kişilerde çok sık rastlanan bir durumdur.

– Bobinlerin arıza vermesi bu olaya neden olmaktadır fakat bobin arızalarında aracınız uyarı kodunu yakacaktır ve bu arızayı anlamanız mümkün olacaktır.

– Bujilerin arızalanması aracınızın stop etmesine neden olabilir.

– Klima kaynaklı sorunlar aracın rölanti halinde stop etmesine neden olabilir.

– Bobin arızaları ile buji arızaları bilgisayar üzerinden bulunabilecek arıza türleridir fakat diğerleri bilgisayar ile anlaşılmaz bunları anlamak için kesinlikle uzmandan destek almanız gerekmektedir. Servislerde bulunan uzmanlar bu işi deneme yanılma yolu ile halletmeyi tercih ederken araç konusunda servis dışında uzmanlaşmış kişiler bilgisayarlardan daha farklı yollara başvurmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı