Bilgi

2019 Yılında Mutlaka İzlenilmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri


2019 Yılı bilim kurgu sevenler için harika bir yıl olacak. Bilimin ve aksiyonun bir arada harmanlandığı harika dakikalar geçireceğimiz filmler izlenmek için bizi bekliyor. 2019 Yılı bilim kurgu temalı filmleri sizin için listeledik.

Replicas

Büyük bir heyecanla beklenen filmler listesinin ilk sırasında Replika geliyor. İzlediğimiz bilim kurgu filmlerinde genellikle ya klonlardan ya da yapay zekadan bahsediliyor. İlk defa bir filmde yapay zeka ve klonlar iç içe işlenmiş durumda. Filmin kısa bir özetinden bahsedecek olursak, William Foster adındaki sıradışı bilim insanı yapay zeka üzerinde büyük bir projede çalışmaktadır. Bu sırada derin bir tutukuyla bağlı olduğu ailesi bir kaza sonucu ölür. Onları diriltmek için çaresizce uğraşan Foster, ailesinin klonlarını yaratmak için meslektaşı Ed Whittle ile çalışmaya başlar. Ancak kaybettiği 4 kişilik ailesinden yalnızca 3 kişiyi geri getirebilme şansı olduğunu anladığında büyük bir karar vermek zorunda kalacaktır. Konusunun ilgi çekiciliği, başarılı oyuncu kadrosu ve başrolünde  Keanu Reeves‘in oynaması  filme bir sürü artı değer kazandırıyor.

Godzilla: King of Monster

Bilim kurgu filmlerinde devam niteliğinde olan filmleri çok seviyoruz. Bu seri de buna bir örnek oldu. Filmde Godzilla‘nın Mothra, Rodan ve ezeli düşmanı olan üç başlı King Ghidorah ile çatışması anlatılıyor. Bu savaşta insanlığın var oluşunun dengesini nasıl bozduğu konu ediliyor. Hatta bu filmin ardından Godzilla vs Kong adında dördüncü film de hayranlarıyla buluşacak. Bu filmde sinema dünyasının iki dev canavarını kapışırken göreceğiz.

Glass

Bir serinin devamı niteliğinde olan bu filmi izlemeden önce Split ve Unbreakable filmlerini izlemenizi tavsiye ederim. James McAvoy ve Anya Taylor-Joy‘un başrolünü üstlendiği Parçalanmış ile Bruce Willis ve Samuel L. Jackson‘ın başrollerini üstlendiği Ölümsüz filmlerini birleştiren yapım, Parçalanmış üçlemesinin devam halkası niteliğindedir. Karakterlerimiz bir akıl hastahanesinde gözlerini açıyor. Aynı psikiyatri kliniğinde tedavi gören üç adam, birbirlerinden bambaşka karakterlerde olmalarına rağmen, “süper kahraman olduklarına inanan insanlar” üzerine uzmanlaşmış olan bir psikiyatrın bakımında tedavi için psikiyatri merkezine yatırılıyor. Filmde, aşırı güçlü ve zarar görmeme yeteneğine sahip olan David Dunn, Kevin Wendell Crumb‘ın parçalanmış kişiliklerinden biri olan ve en tehlikelisi olarak öne çıkan The Beast‘in peşine düşüyor. Süperkahraman-kötü adam ilişkisine dayanan bu film oldukça sürükleyici olacak.

Terminator Reboot

Hangi filmi çıkarsa çıksın yine de izlenecekler listemizin en başında olan Terminatör serisinin 6. filmini izleyeceğiz. Arnoldun mimiksiz duruşları, 2. filmdeki Shotgub Reload’ı, Linda Hamilton’un hayran kaldığımız o karizması ve daha pek çok şeyle hayranı olduğumuz serinin 6. filmini heyecanla bekliyoruz.

Chaos Walking

Kitap serisi severlerin hoşlanacağı bir yapım. Ana karakterimiz Todd Hewitt “Yeni Dünya”nın uzak bir bölgesinde kendi halinde yaşamakta olan bir gençtir. “Noise” adı verilen bir virüsün ortaya çıkmasıyla tam bir kaos yaşanacaktır. Bu virüs ile herkes birbirinin düşüncelerinden parçaları görebilmektedir. Görüntü ya da ses olarak gelen bu düşünceler insanları çıldırtmaktadır. Günün birinde Todd, Viola isimli bir genç kızla karşılaşır. Viola’nın yanında virüs etkisiz hale gelmektedir. Todd’un bu keşfinden sonra olaylar daha farklı bir boyut alarak  yaşadıkları gezegenin büyük sırlarını keşfedecekleri bir maceraya başlarlar.

Captain Marvel

Nasıl bir karakter olacağı yüzlerce teoriyle tartışılan bu film de heyecanla bekleniyor. Avengers 3‘ün final sahnesi ile geleceği çoktan müjdelenmişti. Marvel hayranları pür dikkat bu filmi bekledi. Olay 90’lı yıllarda geçiyor. Filmde uzaylı Kree savaşçısının DNA’sına maruz kalmasıyla birlikte Carol Danvers özel güçler kazanıyor. Aslında Superman’a çok benzeyen bu hikaye Carol Danvers‘ın Captain Marvel olarak dünyaya düşüşünden ilerliyor. Süper güçlere sahip, güzel bir kadın olarak dünyaya düşen Carol Danvers, gezegeni keşfettikçe kimi görüntüler hatırlamaya başlıyor. Karakterimizin dünya üzerinde tek güveneceği kişi ise SHIELD çalışanı Nick Fury‘dir. Kısacası hem geçmişini hatırlamaya çalışan hem de şekil değiştiren düşmanları Skrull ırkı ile onu ölümden kurtararak kendileri gibi güçlü yapan erdemli Kree ırkı arasındaki savaşı anlatıyor.

Gemini Man

Klon sevenler için güzel bir film daha geliyor. Yaşlanan bir kiralık katil artık bu işlerden kurtulmak için verdiği savaşta bir anda kendini başka bir savaşın içinde bulur. Savaştığı kişi ise kendisinin 25 yaş daha genç ve en dinç halindeki klonudur. Kendi klonunuzla bir bardak çay içmek bile oldukça heyecanlanmanıza neden olurken bir de kendi klonunuzla savaştığınızı düşünün. Gayet güzel bir film olacağa benziyor.

Captitive State

Colony dizisine benzerliğiyle dikkati çeken Captitive State Chicago’da, dünyanın uzaylılar tarafından işgalinden 10 yıl sonrasını anlatıyor. İnsanlar dünyanın kontrolünü geri almaya çalışırken işbirlikçilerle mücadele ediyor. Klasik bir konusu olsa da görselleri güzel olacak.

Shazam

Yine bir süper kahraman macerasıyla karşı karşıyayız. Shazam, ihtiyaç anlarında sihirli sözcükleri söyleyerek süper kahramana dönüşebiliyor. Sihirli sözcükleri söylediği an dünyanın en güçlü ölümlüsüne dönüp, gündelik hayatın sıradanlığını da doruklarda yaşayan bir karakterdir. İsminin anlamı oldukça ilginç. Süleyman‘ın bilgeliği, Herkül‘ün gücü, Atlas‘ın dayanıklığı, Zeus‘un görlemi, Aşil‘in cesareti ve Merkür‘ün hızına sahip olan karakter, edindiği güçlerin sahiplerinin baş harfleri ile S.H.A.Z.A.M. adını alıyor. Dr. Thaddeus Sivana’ya karşı verdiği mücadele ile harika bir süperkahraman olma yolunda ilerliyor.

Hellboys

2004‘te ve 2008‘de çıkan iki filmiyle, kendine oldukça büyük bir hayran kitlesi edinen Hellboy, başarılı ilk iki filmden sonra uzun bir süredir devam filmi bekleniyordu. Harika bir serinin devamı niteliğinde 3. film en sonunda geliyor. Hellboy, Merlin’in eşini ve Kan Kraliçesi Nimue ile yüzleşmek üzere İngiltere’ye gelir. Nimue’nin ölümden dönmesi, kıyametin yaklaştığının habercisidir ve Hellboy ile takım arkadaşları, dünyayı kurtarmak için efsanevi kılıç Excalibur’un peşine düşerler. Bu yeni film daha çok korku ve gizem temalı olacak.

The New Mutants

X-Men serisi hızlı bir şekilde büyüyerek kocaman bir aile olmaya çalışıyor. Yeni Mutantlar da bunlardan biri olacak. Gizli bir tesiste zorla tutulan 5 mutantın kendi güçlerini fark ederek buradan kaçma hikayesini izleyeceğiz. Deadpool ile arasında çok sıkı bir bağlantısı var. Karakterler arasında da bir ilişki söz konusu ve bazı göndermeler var. Özetle her bir mutantın kendine ait süper güçleri var. Bu nedenle süperkahraman severler için gayet keyifli bir film olacağa benziyor.

Avengers 4

Avengers: Infinity War‘un ardından herkes sabırsızlıkla Avengers 4‘ü bekliyordu. Aslında Avengers: Infinity War, izleyicileri oldukça üzerek sonlanmıştı. Bu nedenle herkes farklı bekleyişlerle umutlarla  Avengers 4’ü bekledi. Avengers Infinity War”un ardından Doktor Strange, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Gamora, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman yok olmuştu. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk büyük bir yas sürecine girmişti. Iron Man ve Nebula ise ortada yoktu. Takımımız ve dünya için işler gitgide kötüye giderken kendine ait bir film serisi olan Ant-Man’in kadroya katılmasıyla yeni bir umut doğacaktır. Daha önce var olduğunu bilmedikleri bölgeler, kahramanlar ve evrenlerin varlığını öğrenen ekip, kötülük örneği Thanos‘un kurduğu bu çarpık dengeyi değiştirmek ve kendilerinden alınanı geri getirmek için hayatlarının en büyük mücadelesine girişeceklerdir. Asıl merak edilen “endgame” ibaresi oldu. Acaba son film mi? Yoksa devam mı edilecek bilinmiyor.

Ad Astra

Brad Pitt sevenlere müjde 😊 Özellikle Brad ve bilim kurguyu bir arada görmek isteyenler için güzel bir film olacak. Fimde 20 yıldır Neptün gezegenine orada hayat olup olmadığını araştırmak amacıyla giden babasını yirmi yıl sonra bulmaya çalışan uzay mühendisi Roy McBride‘ın maceralarını izleyeceğiz. Babasının neden başarısız olduğunu anlamak için güneş sisteminde dolaşmaya başlayan karakterimiz türlü maceralarla karşı karşıya kalacaktır.

Men in Black : International

Hepimizin bildiği gibi Siyah Giyen Adamlar her filmi ile efsaneleşmeyi başardı. Serinin en son filminde Ajan K ve stajer Ajan J, dünyaya diğer gezegenlerden gelen misafirlerin hayatını gözleyen iki kişidir. Ellerinde hafıza silme cihazları ya da lazerli tabancalar gibi üstün teknolojiler bulunan ekibin ön plandaki iki üyesi olan “siyah giyen adamlar”, dünyamızı dünya dışından gelme ihtimali olan terörist saldırılara karşı korumakla görevlidir. Klasik kadrosunun değişmesi nedeniyle hayran kitlesi biraz ön yargılı olarak bu filmi izleyeceğe benziyor.

Spider Man: Far From Home

Marvel hayranlarının büyük bir merakla bekledikleri bir film daha. Bilindiği gibi Avergers Infinity War’ da  Thanos, tüm Sonsuzluk Taşları‘nı ele geçirmesinin ardından Spider Man de dahil olmak üzere bir sürü kahramanımız yok olmuştu. Avengers Endgame filmde Spider Man’in akıbeti hakkında ipuçları bulabileceğiz. Gelelim filmin konusuna; Peter Parker arkadaşları ile birlikte yaz tatili için Avrupa gezisine çıkar. Bu gezide başları belaya girer. Peter Parker’ın arkadaşlarını Quentin Beck yani Mysterio‘nun gazabından koruması gerekmektedir. Yolları Nick Fury ile Avrupa’da kesişen Peter Parker güzel bir maceraya atılacaktır. Filmde Elementals adında elementlerden oluşan ve dünyayı tehdit eden yaratıklarla savaşılacak.

Dark Phoneix

Oldukça başarılı bir fagmanla karşımıza çıkan Dark Phoneix filmi, X-Men serisinin devam filmi niteliğinde olacak. Dark Phoenix’te X-Men en güçlü ve en zorlu düşmanına karşı savaşacak. Uzaydaki bir kurtarma görevi sırasında, Jean gizemli kozmik bir güç tarafından yaralanıyor. Neredeyse hayatını kaybeden Jean eve döndüğünde bu gücün onu daha güçlü kıldığını fark eder. Bu kadar büyük bir gücün elbette bir karşılığı olacaktır. Hem yeni güçleriyle mücadele halinde olan hem de sevdiklerine zarar vermekten korkan Jean oldukça dengesiz bir hale gelmiştir. En sonunda kontrolden çıkan Jean sevdiklerine zarar vermeye başlar ve X-Men’i bir arada tutan yapının çözülmesine sebep olur. Parçalanan ekip tekrar birlikte olmaya çalışacak ve Jean’ın içindeki bu gücü bir şekilde etkisiz hale getirmeye çalışacaktır.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı